İkinci el Mitsubishi Colt marka araç satın aldım. 16.800 km'deki aracın periyodik bakımı için servise gittiğimde, ön takımlarından normalin üstünde sesler geldiğini, çevremden Colt marka araçların amortisör kulelerinde problem olduğunu duyduğumu, aracın ön takımlarının incelenmesini istediğimi söyledim.

Servisten ön iki amortisörle birlikte, toplam altı parçanın değişmesi gerektiği, sorunun kullanıcı hatası olduğu, amortisörlerin garanti kapsamında olmadığı ve yaklaşık 800 YTL masrafının olduğu söylendi. Temsa diyalog hattını arayarak, aracın garanti kapsamında olduğunu hatırlattım. Başka bir serviste incelenmesi talebimi ilettim. Fakat başka bir servise gitsem de durumun değişmeyeceği, sorunun garanti kapsamına girmediği iletildi.

Ben yine de başka bir serviste şansımı denemeye karar verdim. Gittiğim serviste, amortisör kulelerinden kaynaklı hata olduğu ve amortisörlerin patlak olduğu yenilendi. Garantiden işlem yaptırabileceğim belirtildi. Temsa'dan onay istendi. Temsa'dan aracımın daha önce incelendiği ve aksi yönde karar verildiği bildirilerek, işlem durduruldu.

Bu arada aracımın sıfır km'de Temsa adına kayıtlı iken, tavanının boyandığını tesadüf eseri öğrendim. Temsa diyalog hattını arayarak, bu durumu bildirdiğimde, aracımın tekrar incelenmesi gerektiği belirtildi. İlerleyen günlerde aracım başka bir yetkili serviste Temsa'dan gelen uzman tarafından, 10.06.2008 tarihinde incelendi.

Tavanın boyalı olduğu teyit edildi. Fakat aracın faturası adıma kesili olmadığından Temsa tavandaki boya ile ilgili bir talepte bulunamayacağımı iddaa ediyor, sadece satmak istediğimde tekrar boyanabileceğini bildirdiler. Aracın ikinci ruhsat sahibi olmam, tavanındaki boya ile ilgili talepte bulunmamı engeller mi? Sonuçta aracın ilk sahibinin durumdan haberdar olmadığını dikkate alırsak ve faturasında, teslimat formunda, uygunluk belgesinde belirtilmeyen bir kusur olduğu, göz önüne alınırsa, kusurlu bir araç satan Temsa'ya ne gibi yaptırım olabilir?