Öncelikle merhaba;

AÖF 4. sınıfta zorunlu sebeplerden dolayı 2 sene üst üste kalmam neticesinde tecilim bozuldu ve normalde 2007/Kasım döneminde askere gitmem gerekiyordu, tabii benim bu durumdan yani 2007/Kasım döneminde askere gideceğimden evime gelen yoklama kaçağı olduğuma dair yazı ile haberim oldu ve dolayısı ile mezun olana kadar kaçmak zorunda kaldım. Şimdi durumum şu ben Şuan itibari ile AÖF'den 4 yıllık işletme mezunuyum ancak diplomamı Temmuzda alabildiğim için Ağustos celbine yetişemedim, daha önceki araştırmalarımda direkt Ankara'dan başvurumu yapabilirsem bir şansım olabileceğini öğrendim bunun bir doğruluğu varmıdır? Ayrıca bu konuda Ağustos 2008 celbi ile ilgili TRT duyurusunda belirtilen bir madde kafamı karıştırdı aynen şöyledirki;

(2) Önceki celplere katılmayarak bakaya kalıp, halen bakaya olarak arananlar ile yargılanmalarının sonuçlanıp sonuçlanmadığına bakılmaksızın, bakaya suçundan mahkemeye verilmiş olanlar 31 Temmuz 2008 tarihi itibari ile sevk edileceklerdir.

Şimdi bu madde de belirtildiği üzere daha önce bakaya olduğum için Aralık dönemine kalmadan askere gidebilirmiyim bu konudaki bilgilerinizi benimle paylaşabilirseniz sevinirim

Teşekkürler.