Merhaba,

ben 23 yaşında üniversite öğrencisi bir erkeğim, bir de lise öğrencisi kız kardeşim var. annemizi ben lisede okurken kaybettik. babam 4 yıl önce bir kadınla evlilik yaptı. iyi niyetli olarak bir aile düzenimiz olsun istedi. yaptığı evlilik boyunca bu hanıma ne benim ne kız kardeşimin ne de babamın en ufak bir kötü sözü veya şiddet uygulaması olmadı. hepimiz saygı ile davrandık. ancak kadın bir paranoyak çıktı. bütün komşularımıza bizim hakkımızda iftiralar attı. ailemizi birbirine düşürdü. kız kardeşimin adını afedersiniz bir o.. puya benim adımı bir sapığa çıkardı.

bunun üzerine bu ilişki 9. ay sonunda bitti ve babam onunla anlaşarak geldiği şehre ailesine yolladı. şuan ailesi ile yaşamaya devam ediyor ve orada bir apartmanları var. gayet zenginler.

fakat asıl sorun bu kadın 9 ay sürmüş bir evliliği 4 yıldır uzatarak mahkemelerde babamı süründürüyor. hakim hala 4. yılında boşamama kararı aldı. babamın bir sürü borcu harcı var. babamın aldığı para şuan 2500 ytl babamın. hakim bu kadına 4 yıldır ödenmemiş tedbir nafakası olarak ayda 750 ytl bağladı. bu da 4 yıl hesap edildiğinde 30 milyarı geçiyor. bunu hiçbir şekilde ödememiz mümkün değil.

1 tane evmiz var onu satıp ödeyelim dedik ona da tedbir koydurmuş tapudan onu da satamadık!!

nedir bizim suçumuz? 4 yıl önc babamın maaşı 1.5 milyardı ve nasıl olurda bu 4 yılın her ayı boyunca bizim 750 ytl ona ödememize karar kılar? bu hukuken mümkün müdür?

ben bu yaşadıklarımdan sonra kesinlikle evlenmek kelimesine düşman bir insan haline geldim. sözde kadın erkek eşit deniyor ancak boşanma davalarında erkekler kesinlikle haksız yere milyarlarca para ödemeye mahküm ediliyorlar. bir insan 9 ay evlilik yaptı diye nasıl olurda o kişiye ömür boyu 750 ytl öder!

benim arkadaşım annesi 1 ay boyunca alın teri ile çalışıyor ona verdikleri para ayda 500 ytl. fakat öbür yandan bir kadın haksız yere bizim paramızı ceba atıp evinde rahat rahat oturacak! ben bu kadar insanfsız bir adaletsizlik örneği görmedim.

buradan herkese sözleşmeli olarak evlilik yapmamanın erkekler için bir intahar olduğunu duyurmak isterim

saygılar.