+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Haber Budur !!! Fethullah Gülen Marka Prezevatif ve içkimiz Oldu!! Yaşasın

Yeni Harman dergisinin son sayısında yer alan habere göre, Gülen cemaatine bağlı olduğu anlaşılan girişimcilerin Antalya ve İstanbul’da, “Fethullah Gülen” ismiyle bira, rakı, şarap, prezervatif ve cinsel oyuncaklar üretmek için Türk Patent Enstitüsü’nden gerekli izni alması Antalya’da yerel bir dergide haber olunca ortalık karıştı. Bu olay üzerine cemaatin bütün gücüyle olayı örtbas etmek için harekete geçtiği, söz konusu yayına ait piyasadaki bütün sayıların toplatıldığı ortaya çıktı. Yerel “Son Nokta” dergisinin Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Türkiye'de devlet kadar güçlü, hatta devletten bile belki daha güçlü bazı unsurların varlığına tanık olduk” diyen Özyol sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Boyu ve eli uzun bu güçler karşısında, boyu ve eli yok denecek kadar kısa bizlerin fazla direnme şansı yoktu. Direnemedik. Dergimizin 54. sayısının ilk baskısı elimizde bir tane bile örnek kalmamacasına toplatıldı. Bu yüzden dergimizi, kapağını ve içindeki birkaç sayfayı değiştirerek yeniden basmak zorunda kaldık. Piyasadaki 54. sayı sansürlü bir sayıdır. Köşeye çok sıkıştırılmıştık ve hareket olanağımız yoktu. Amerika'dan açılan telefonlar, İstanbul'dan, Ankara'dan devreye giren isimler, Antalyalı kimi işadamlarının baskısı, onlarca araç dolusu insanın yürüttüğü bir operasyon neticesinde dergimiz toplatıldı. Bu operasyonu demokrasi, adalet ve özgürlük güçlerine şikayet ediyoruz.”

KONDOM VE DOĞUM KONTROL HAPI İÇİN BAŞVURU

24 Mayıs 2002 tarihinde tescil edilen Fethullah Gülen markasının kullanımı, 10 yıl süreyle Nil Basım Yayın AŞ'ye ait. 42 farklı emtia sınıfı için alınan patentte neler yok ki? Bunlardan en ilginci 10 numaralı sınıf. 10 numaralı sınıfta Fethullah Gülen isimli ürün üretme hakkını elinde tutan Nil AŞ, buna göre masaj aletleri, cinsel amaçlı aletler ve malzemeler, biberonlar, kulak tıkaçları, idrarını tutamayanlar için çarşaf üretebilecek. Bu grupta doğum kontrol aletleri ve prezervatif de yer alıyor. 05 numaralı sınıftan alınan marka tescili de doğum kontrol hapından gebelik testi ürünlerine, hayvan spermlerinden hijyenik külotlara, zayıflama çaylarından deodoranta kadar onlarca üründe Fethullah Gülen ismini kullanma hakkını veriyor. Buna göre Nil AŞ, Fethullah Gülen adıyla deodorant üretebilir ve aynı isimle ürettiği doğum kontrol haplarını piyasaya sürebilir.

DETERJAN'DAN PONPONA

İzmir Gaziemir'de faaliyet gösteren firmanın Antalya kökenli ortağı, Fethullah Gülen'in isim hakkını aklına gelen bütün sektörlerde tescil ettirmiş. Firma bu isimle deterjandan çamaşır suyuna, arap sabunundan şampuana, mazottan oduna, motor yağından fitile, bebek mamasından diyet gıdalarına, gebelik testinden yara bandına, dikiş makinasından çöp öğütme makinasına, mutfak robotundan çatal bıçağa, idrarmetreden su sayacına, can yeleğinden elektrikli battaniyeye, korseden varis çorabına, kat kaloriferinden fön makinasına, sanayi tipi fırından nükleer reaktöre, çöp kamyonundan arazöze, cenaze yıkama aracından bisiklete, yattan kotraya, sandalda feribota, av tüfeğinden havai fişeğe, kravat iğnesinden saat kordonuna, kronometreden şarap kadehine, müzik aletlerinden hortuma, çantadan valize, cüzdandan güneş şemsiyesine, asfalttan beton direklere, koltuktan kanepeye, pudra ponponlarından tuvalet kutularına kadar aklınıza gelebilecek her şeyi üretebilir.

“FETHULLAH GÜLEN” MARKASI PAYLAŞILAMADI

Fakat Fethullah Gülen markasının tescilinde sorun yaşanıyor. Aynı marka için 25 Mayıs 2002 yılında İstanbul firması Çağlayan Basım Yayın A.Ş. de 12898 nolu bir başvuru yapmış. Bu başvuru 1 Eylül 2004'te tescil edilmiş. Nil A.Ş.'nin marka başvurusu 23 Mart 2001'de koruma altına alınmış, ama marka hakkı artık Çağlayan A. Ş.’ye ait. Çünkü firma 3 Ekim 2001'de başvurusunu geri çekmiş. Fethullah Gülen markalı mamuller üretme hakkı artık Çağlayan A.Ş.'nin. İstanbul Bulgurlu'daki şirketin marka tescil belgesi 8 Eylül 2004'te hazırlandı ve firmaya gönderildi. 97 bülten nolu tescil 9 Mayıs 2005'te gazetede yayınlandı. Gazete numarası ise 372. Fethullah Gülen markasının logosu da 30 Nisan 2003'te tescil edildi. Fakat Türk Patent Enstitüsü'nün kayıtlarında Nil AŞ hem İstanbul Altunizade'de, hem de İzmir Gaziemir'de görülüyor. İstanbul Bulgurlu'da kayıtlı Çağlayan A.Ş.'nin de ikinci adresi İzmir Gaziemir. Üstelik Nil A.Ş. ile tamamen aynı: Sarnıç Yolu No: 5 Gaziemir... Her iki şirketin de Fethullah Gülen cemaatine ait olduğu iddiaları marka tescili başvurusunun ayrı bir yönü.

OKYANUS ÖTESİNDEN MÜDAHALE

Yaptığı haberle birlikte cemaatin tepkisini çeken derginin Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol, yeniHarman’a verdiği mülakatta şunları kaydetti:

Buradan yola çıkarak örneğin Fethullah Gülen marka bir doğum kontrol hapı üretilip pazarlanabilir mi? Çünkü devasa bir Pazar da var ortada…

Tabii tabii… Şimdi habere tepki gösterdikleri nokta kapaktaki sunuş biçimi ve kapak tasarımıydı. Haberin prezervatif boyutuyla kapağa çıkarılmasıydı.

Nasıl bir tepkiyle karşılaştınız?

Dergi dağıtım şirketinin deposundaydı. Biz önemli kapakları binlerce kişiye e-posta ile duyuruyoruz. O sabah Zaman Gazetesi’nden aradılar beni, “Dergiyi nerede bulabiliriz?” diye. Ben de derginin ertesi günü bayide olacağını söyledim. Sonra gece saat 23 civarında beni tanıyan birisine telefon açtırdılar.

Ne konuştunuz peki?

“Görüşmemiz gerek, sakin bir yerde görüşelim” dedi telefondaki kişi. O ana kadar o çevreyle olan ilişkilerini bilmediğim ama iyi tanıdığım birisiydi. Sonra randevulaştık ve buluştuk. Gece bizim dergiyi basan matbaacıyı da almışlar. İstanbul’dan, Savcılık’tan aldırdıkları tedbir kararını bana tebliğ ettiler. “Fethullah Gülen adı bizim için çok önemli, saygın bir isimdir, onun bu biçimde lanse edilmesinden büyük rahatsızlık duyduk, haber doğru ama bu biçimde sunulması yanlıştı” gibi konuşmalar geçti aramızda. “Savcılıktan böyle bir tedbir kararı alındı ama bu işi bir yine de rıza ile yapalım” denildi. Yani gecenin bir yarısı kepenkler açılmış, matbaacı “uyarılmış”, bir takım işadamları devreye girmişler falan. Tabii durumu hukuki sürece sokmadan gittim, dağıtımdan kendim aldım dergiyi. Bir de matbaadan kaç tane basıldığının bilgisini almışlar ve bizden sayıyla aldılar.

Amerika’dan açılan uyarı telefonlarından söz edildi bir de. Bunların içeriği neydi İdris Bey; neler konuşuldu bu telefon görüşmelerinde?

Sadece bana değil, çevremdeki insanlara da telefonlar açıldı. Ancak Amerika’dan direkt olarak bana açılmadı telefon. Ama Amerika’dan “bu işi bitirin” diye telefonlar açıldığını ben biliyorum. Aranan insanlardan, aktarılanlardan biliyorum. Amerika’dan açılan telefonlarla Ankara’dan, İstanbul’dan buraya bir takım adamlar geliyor. Antalya’daki temsilcileriyle görüşüp üç dört saat içinde bir operasyon yapıyorlar. Bu herhalde topu topu üç saat içinde olmuş bitmiş bir süreç. Ortada organize bir yapı var.

BİR “FETHULLAH GÜLEN DEVLETİ” TASARLANIYOR

Kişisel deneyiminizden yola çıkarak Gülen cemaatinin yapılanmasına ilişkin neler söyleyebilirsiniz?

Tasarlanan şey, bir “Fethullah Gülen devleti” bana göre. Devlet, insanların arasındaki ilişkileri düzenleyen, güvenliğini sağlayan, özgürlükleri koruyan bir kurumdur. İnsanlar arasında sorunlar yaşandığı zaman devreye giren bir mekanizma. Aksi halde devlete ihtiyacımız yok. Şimdi ben Fethullah Gülen cemaatinin kafasında yüz tane çiçeğin açtığı bir dünya olduğunu zannetmiyorum. Fethullah Gülen yandaşlarından oluşan bir devlet projesi var. Demokrasiyle, cumhuriyetle, insan hakları ve evrensel değerlerle, bu değerlerin oluşturduğu yapıdan nasibini almış bir yapılanma olduğunu da zannetmiyorum.

Basından.

Hukuki NET Güncel Haber

Haber Budur !!! Fethullah Gülen Marka Prezevatif ve içkimiz Oldu!! Yaşasın konulu yargıtay kararı ara
    Haber Budur !!! Fethullah Gülen Marka Prezevatif ve içkimiz Oldu!! Yaşasın konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Haber Budur !!! Fethullah Gülen Marka Prezevatif ve içkimiz Oldu!! Yaşasın...

Bu hızmet ve emtia sınıfında bır imalat yada hızmet vereceklerı için değildir bu sınıflardakı tesciler ve başvurular.

Büyük firmalar holdingler ve kiişiler tüm sınıfları kapatırlar. Bu konuda kendılerının tescil yapması başkasının tescilini ve imalatını engelleme demektir.

TPE veri tabanında yaptığım incelemede;
    2001 senesınde yapılmış olan tüm sınıfları kapsayan 42 sınıflı başvuru zaten yarım kalmış ve tescil süreci tamamlanmamış.
    Habere konu olan ve gülümseten başvuruda ise hazıran ayında bazı ürünlerden feragat etmişler.

Dediğim mantıkla hareket edilmiştir.

Sonuç derin bir soluk alabılırsiniz bu ürünlere ilişkin bır tescil yok en aızndan şimdilik.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Haber Budur !!! Fethullah Gülen Marka Prezevatif ve içkimiz Oldu!! Yaşasın...

Duygu hanım biz alalım vaz geçilmişse . Para kazanırız. Feto ürünleri iyi para getirir. Düşünsenize fetocuları prezervatif alma sırasına girmiş diğer markalar olmaz diye tutturmuş. Nasılsa bunlar için yaş sınırıda yok 12-13 farketmiyor köşe oluruz köşe...

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İsim sahibinin itiraz hakkı var. Kaldı ki ülke kamuoyu tarafından tanınıyor. İşin ilginç tarafı bundan neden rahatsız olup geri çektikleri. İsim sahibinin kendi ismini koruma hakkı zaten sınırsız

Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Soros Çocuklarına Özel diye alsak patent ?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kardeşim; yalan olur,sahtekarlık olur da bu kadar mı olur. oraya falanca markalı prezervatifimiz oldu demişsin. YALAN. Böyle bir üretim falan yok. Tam tersine ; Fethullah Gülenin marka-patent vekilleri sadece basın yayın alanında tescil etseler bu defa başka biri Fethullh Gülen logolu kolonya-parfüm-gülsuyu çıkarıp satsa ne olacak. Elektronik eşyada bu ismi kullanırsa ne olacak?? hepsinin önüne geçmek için hemen hemen tüm alanlarda tescil ettirmiş.Bu da zaten tüm büyük firmaların yaptığı birşey. Sevmıorsan birini erkekçe çıkıp sevmıorum dersin. Bu haberdeki derginin sırf sansasyon yapmak , çok satmak için yaptığı gibi aşağılaşmakla olmaz. TC Devletinde her birey eşittir,hukuku korunur.
    Sen bu kafayla gidersen Ferdi Tayfur markalı külot, Hakan Şükür markalı kondom , Deniz Baykal markalı parizien çorap, RTE markalı sütyen de üretilebileceğini çünkü TPE ' de tescilin mevcut olduğunu yayınlayanları desteklersin.
    Almanya'da NEFRET SUÇU vardır : Ülkemizde hala yasalaşmadı : 'DİSCUST CRİME' . Nefret yayamazsın bu şekilde. Ayrıca kimse senin sevdiğini sevmek zorunda değil !

Nerede
    istanbul
    İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bir kişinin ülkede din devleti kurmak istemesini , insanları tek tip yapma hevesini şiddetle kınıyorum ancak yukarıdaki gazetenin yaptığı sahtekarlığı ve yalan haberleri daha şiddetle kınıyorum. Medya artık silah olarak kullanılıyor. Kimin elinde ise o ateş ediyor!

İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Muhammet Halil Uçar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bir kişinin ülkede din devleti kurmak istemesini , insanları tek tip yapma hevesini şiddetle kınıyorum ancak yukarıdaki gazetenin yaptığı sahtekarlığı ve yalan haberleri daha şiddetle kınıyorum. Medya artık silah olarak kullanılıyor. Kimin elinde ise o ateş ediyor!
    görüşlerinize bende aynen katılıyorum.

İletiler
    389
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Feto ürünleri iyi para getirir.
    fetocuları prezervatif alma sırasına girmiş
    köşe oluruz köşe...
    Hani normal bir user kullansa anlarım ama bu tür bayağı söylemleri bu sitenin yöneticisine hiç yakıştıramadım.

Ha Fethullah Gülen marka içki çıksa ne olur? Bana göre toplumsal barışın altına bir dinamit yerleştirilmiş olur. Patladığında da birileri sırıtarak ellerini oğuşturur.

Yanlış işler bunlar.. Bu habere sevinenlerde nasıl bir ruh haleti içersindeler, yani ciddi ciddi merak ediyorum. :mahcup:

Fethullah Gülen isminin kolonya, parfüm, esans gibi ürünlerde kullanılmasınada karşıyım. Popüler bir ismi ticari olarak kullanıp fayda sağlamak anlamına gelir bu.

Nerede
    rize, merkez, Turkey.
    İletiler
    205
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hani normal bir user kullansa anlarım ama bu tür bayağı söylemleri bu sitenin yöneticisine hiç yakıştıramadım.

Ha Fethullah Gülen marka içki çıksa ne olur? Bana göre toplumsal barışın altına bir dinamit yerleştirilmiş olur. Patladığında da birileri sırıtarak ellerini oğuşturur.

Yanlış işler bunlar.. Bu habere sevinenlerde nasıl bir ruh haleti içersindeler, yani ciddi ciddi merak ediyorum. :mahcup:
    Sayın Kdz.Ereğlili;

yukarıdaki görüşünüze aynen katılıyorum.Fethullah Gülen isimli ürünlerin piyasaya çıkması konusunda ise endişe etmeyiniz.

Bence konu sayın Av.Duygu Tekay'ın dediği gibi;

Alıntı Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu hızmet ve emtia sınıfında bır imalat yada hızmet vereceklerı için değildir bu sınıflardakı tesciler ve başvurular.

Büyük firmalar holdingler ve kiişiler tüm sınıfları kapatırlar. Bu konuda kendılerının tescil yapması başkasının tescilini ve imalatını engelleme demektir.
    Bu yapılanlar çamur atma karalama çalışmaları.Eğer 'son nokta' dergisi böyle bir haber yapmışsa saygısızlık yapmış ki dergisi toplatılmış.

Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı:

Feto ürünleri iyi para getirir.
    fetocuları prezervatif alma sırasına girmiş
    köşe oluruz köşe...

Sayın Tangör Evren de başka marka prezervatif satar herhalde.Köşe olmak için iyi bir yol bulmuş kendisine..

Saygılar.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

fetonun markalari

feto markalarifetonu markalarifetocu markalarfethullah gülen markalarıhangi markalar fetonunfetonunfetonunun olan markalargulen markalariSukkur dan ankya
Forum