+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 32 ileti bulundu.

Konu: Öğrenci Affı

Öğrenci Affı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    kocaeli, Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Öğrenci Affı

Ben 2001 de odtüden hazırlıkta devamsızlıktan atıldım şimdi bu cıkan aftan yararalanıp geri dönmek istiyorum affın içeriğinde her nesebeple olursa olsun ilişiği kesilenler 1 sene devam ve 3 sınav hakkı kazanıyor ama odtü senatosu hazırlıktan atılanlar için sadece 3 sınav hakkı veriyormuş bundan önceki aftada yani 2000 de çıkan aftada böyle bir uygulama yapmışlar benim öğrenmek istediğim böyle bir uygulamaya haklarının olup olmadığı ve eger böylebir uygulama yaparlarsa ben hukuki yollardan nasıl arayacagım ? yardımcı olursanız sevinirim affın kapsamı asagıdaki gibidir

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNA GEÇİCİ MADDELER EKLENMESİNE DAİR KANUN

Kanun No. 5316

Kabul Tarihi : 15.3.2005

MADDE 1. - 4.11.1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 50. - Yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden, 29.6.2000 tarihinden bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar -kendi isteği ile ilişiği kesilenler dahil- her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmiş öğrencilere ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve üç sınav hakkı verilir. Öğrenciler, daha önce başarısız oldukları dersler programdan çıkarılmış ise bu derslerin yerine kurumlarınca belirlenecek başka derslerden sınava girerler ve bu sınavlarda başarılı olmaları halinde öğrenciliğe intibakları yapılır.

Birinci fıkradaki haklar saklı kalmak kaydıyla, uygulamalı eğitim-öğretim yapan okullardan ayrılan öğrencilere, devam edemedikleri dersler ve uygulamalar için ilgili yükseköğretim kurumunca devam imkânı sağlanır. Bu öğrenciler için Kanunun öngördüğü sınav süreci ilgili yönetmeliklerdeki devam şartını tamamladıktan sonra başlar.

Sınıf geçme sistemi uygulayan yükseköğretim kurumlarında en çok üç dersten başarısız olup bir üst sınıfa geçemeyen öğrencilere; üst sınıfa devam etme ve alt sınıfta başarısız oldukları dersler için üç sınav hakkı verilir. Not ortalaması sebebiyle sınıf geçemeyen öğrencilere de bir üst sınıfa devam etme ve istedikleri üç dersten not yükseltmek için bir sınav hakkı tanınır; mezun olamayan öğrencilere ise istedikleri üç dersten not yükseltmek için bir sınav hakkı tanınır.

2547 sayılı Kanunda öngörülen azamî öğrenim sürelerini doldurdukları için, kurumları ile ilişikleri kesilen öğrencilere; alamadıkları dersler için, bir defaya mahsus olmak üzere bir yıl devam etme ve sınav hakkı tanınır.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütülen denklik işlemlerine esas olmak üzere yapılan seviye tespit sınavlarında başarısız olan öğrencilere ek bir sınav hakkı verilir.

Müracaat süreleri içerisinde askerlik zamanı gelmiş olanlar, bu Kanun hükümlerine göre verilmiş hakları kullandıkları takdirde tecilli sayılırlar. Halen askerlik görevini yapmakta olanların terhislerinden sonraki iki ay içinde müracaat hakları saklıdır. Gözlem altında veya tutuklu bulunanlar, bu hallerinin sona ermesini takip eden iki ay içinde müracaat ettikleri takdirde, bu Kanun hükümleri çerçevesinde haklarını kullanabilirler.

Yukarıdaki haklardan yararlanmak isteyenlerin bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttır.

GEÇİCİ MADDE 51. - 29.6.2000 tarihinden bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, lisansüstü öğrenim görürken, her ne sebeple olursa olsun kurumları ile ilişiği kesilen öğrencilere başarısız oldukları dersler ve yeterlilik için iki sınav hakkı; yüksek lisans öğrencileri için bir yıl, doktora öğrencileri için iki yıl tez hazırlama süresi verilir. Doktora yeterlik sınavına girebilmek için yabancı dil sınavında başarısız olanlara iki sınav hakkı tanınır.

29.6.2000 tarihinden bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar; sanatta yeterlilik veya tıpta uzmanlık alanlarında başarısız olanlara, başarısız oldukları derslerden laboratuvar ve uygulamalı derslere devam ve eksik rotasyonlarını tamamlamaları şartı ile iki sınav hakkı tanınır.

Yukarıdaki haklardan yararlanmak isteyenlerin bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren iki ay içinde kurumlarına müracaatları şarttır.

MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Hukuki NET Güncel Haber

Öğrenci Affı konulu yargıtay kararı ara
    Öğrenci Affı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Tam olarak sizin durumunuzu bilemiyorum ama ben Açık öğretime kayıtlıydım geçen yıl sanırım kaydım silindi.Dün bu aftan yararlanmak istediğimi belirterek gittim ve Gelecek yıl ki eğitim için kaydımı yaptıracağımı söylediler.
    saygılar

Nerede
    İzmir, Turkey.
    İletiler
    495
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Yasa maddesi çok açık; hazırlık sınıfları dahil edilerek "...öğrencilere ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve üç sınav hakkı verilir..." ifadesi yer alıyor. Üniversite Senatosunun aldığı karar hukuka aykırı. Tabii bu hukuka aykırı durumu sizin başvurunuz üzerine devam hakkı tanımazlar ise bu işlem tarihinden itibaren idare mah.ne başvuruda bulunup yürütmenin durdurulmasını da talep edebilirsiniz.

Av.Zekayi Ünal Misafir

Tanımlı

AVUKAT ARKADAŞLAR GEREKLİ CEVABI NERMİŞLER BAŞARILAR

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Kanun değişikliği ile, her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden ilişiği kesilenlere, bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı tanınmakta olup öğrencilerin, daha önce başarısız oldukları dersler programdan çıkarılmış ise bu derslerin yerine kurumlarınca belirlenecek başka derslerden sınava girmeleri, bu sınavlarda başarılı olmaları halinde öğrenciliğe intibaklarının yapılması öngörülmektedir.

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik alanlarında başarısız olanlara da 2 sınav hakkı tanınmaktadır

Ayrıca başvuru süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların, tecilli sayılması, halen askerlik görevini yapanlar ile gözlem altında veya tutuklu bulunanların, bu halleri sona erdikten sonra 2 ay içinde başvurabilecekleri hükme bağlanmaktadır.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Ayrıca başvuru süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların, tecilli sayılması, halen askerlik görevini yapanlar ile gözlem altında veya tutuklu bulunanların, bu halleri sona erdikten sonra 2 ay içinde başvurabilecekleri hükme bağlanmaktadır.

Peki asker kacagi durumundakilerde bu affdan yararlanıp askerliklerini tecil ettirip,okula kayıtlarını yaptirabılcekler mi?

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: öğrenci affı

Arkadaşlar merhaba,
    benimde bir sorum olacak ama nerden ve nasıl başlayacağım inanın bilmiyorum; konuya vakıf arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim...

82 doğmluyum, konya sel. bilgi. progr. bitirdim (2 yıllık) geçen senede açıköğretime işlemte bölümüne geçiş yaptım, ancak 4 derslik intibak sınıfı olayı çıktı karşıma (1 sene) bilindiği gibi intibakda kalınınca 3.sınıfa geçemiyorsunuz ama okuldan da atılmıyorsunuz, benimde yaşdan dolayı askerlik problemim çıktı ve kaçak köçek bi şekilde sınavlara kadar idare ettim, ama sadece 2 dersi verebildim, haliyle işyerimden de istifa ederek askerlik için başvurdum 21 kasımda Allah nasip ederse gideceğim, eğer bu af işi benim geriye kalan 2 dersimi 3.sınıfa geçmek suretiyle hallederse tecil hakkım sanırım tekrar doğuyor, sonuç olarak af ne zaman çıkar ve çıkarsada beni kapsar mı , teşekkürler... Saygılarımla...

İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Öğrenci affı

arkadaşlar bu konuda benim de bir sorum olacak. hukukçu arkadaşalar cevaplarsa çok memnun olurum.

Ben 1999 yılında eczacılık lisans proğramına yerleştim. Aradan 2 yıl geçince eczacılığı kendi isteğimle bırakıp başka bir üniversitenin başka bir lisans proğramını kazandım(endüstri müh). 4 yıl sora yani 2005 de endüstri müh. den mezun oldum. Sorum şu bu aralar gelecek bir öğrenci affında ilk kazandığım eczacılık proğramına kayıt yaptırabilirimiyim..bu soruyu sorma sebebim askerliğimi şu an itibari ile yapmamış olmam. 2. üniversite için askerlik şartı aranıyor fakat bu af 2. üniversite kapsamına giriyormu bilmiyorum. çünkü ilk kazandığım üniversiteye af geliyor..

İkinci olarak öğrenci affı geldiği zaman askerde olursam bu haktan yararlanabilirmiyim.. Hocam bu sorunun cevabı çok önemli. Cevaplarınızı merakla bekliyeceğim. Teşekkürler.

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Öğrenci affı (Acil)

Değerli Site Yöneticileri
    1976 doğumluyum.Ben de fegi81 nickli üye ile aynı durumdayım.Orman Mühendisliği 3 yıl okuduktan sonra aynı yıl İktisat Fakultesi sınavını kazanarak bu bölümü bitirdim.Askerliğimi yapmadım ve 30.11.2008 tarihinde süre sona ermekte.Acaba Orman Fakültesine aftan yararlanarak tekrar kayıt yaptırabilirmiyim ve bu kayıt ile askerliğimi tecil ettirebilirmiyim.Eğer Orman Müh. kaydımı yaptırımaz isem master programına başlayacağım ve master programına başvurmam için son süre Cuma günü bitmekte.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

İyi Çalışmalar.

İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Öğrenci affı

Mrb ben myo bilgisayar tekn. ve programlama önlisans mezunuyum 2007 yılında açık öğretim lisans programına hazırlık sınıfından başladım başlarkende askerlik şubesi tecilimi yaptı 30 aralık 2008 sevk tarihi 22 şubat 2009 diye okula başladıktan sonra 2007 ve 2008 yılında kaldım 2 sene üst üste kalma durumu şimdi askerliğimi tecil ettirmem gerekiyor ama şube 3 sınıfa kayıt olman lazımdı diyor
    1- Ben şimdi nasıl askerliğimi tecil ettirebilirim ?
    2- Şimdi kaydımı sildirsem kayıt sildirrenlere verilen bir yıllık tecil hakkından yararlanabilirmiyim ?
    3- Myo mezuniyet tarihim 26 şubat 2006
    4- Bu son dönemde yapılan öğrenci af yasası ile hazırlık sınıfımı olsa dahi tecil yaptırabilirmiyim
    5- 3 dersten kaldım hazırlık sınıfında
    Yardımcı olursanız sevinirim
    Herkese teşekkürler

+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: