Ben maaşımı bankadan alıyorum maaşımı aldığım bankanında kredi kartını kullanıyorum ancak 2 aydır ödeme yapmadım.
Banka bu maaş hesabıma yatan paradan çekip kredi kartına yatırmış bu mümkünmü. Benim kredi kartına borcumun olması onların maaş hesabımı istediği gibi kullanmalarını gerektirirmi. Teşekkür ederim
Hukuki NET Güncel Haber
Konu capital72 tarafından (01-07-2008 Saat 20:15:02 ) de değiştirilmiştir.
Böyle keyfiyet olurmu git yasal yollardan haciz işlemi başlat o zaman ne benim paramı alıyorsun belki 2 aydır elim sıkışık ne oluyor hemen alıyon ızgın: ızgın:
ama sana tavsıyem hıc degılse asgarı tuturı yatırman olacak.aksı taktırde zaten temerrude gırmek uzeresın ve 2 ay ödeme yapmadıgın ıcın kartın ıptal olma asamasında.hal boyleykende borcun tamamını faızıyle bırlıkte senden alacaklarından emın ol.bankacılık kanunu malesef cok acımasız.allah yardımcın olsun
ama sana tavsıyem hıc degılse asgarı tuturı yatırman olacak.aksı taktırde zaten temerrude gırmek uzeresın ve 2 ay ödeme yapmadıgın ıcın kartın ıptal olma asamasında.hal boyleykende borcun tamamını faızıyle bırlıkte senden alacaklarından emın ol.bankacılık kanunu malesef cok acımasız.allah yardımcın olsun
Böyle bir anlaşma yapmadımki ben nasıl alıyor benim maaşımı gitsin yasal yollardan ödemiyor diye arasın hakkını benim hesabım maaşımın yattığı bir hesap onun dışında başka hiç bir işlem için kullanmıyorumki .
Böyle bir anlaşma yapmadımki ben nasıl alıyor benim maaşımı gitsin yasal yollardan ödemiyor diye arasın hakkını benim hesabım maaşımın yattığı bir hesap onun dışında başka hiç bir işlem için kullanmıyorumki .
Pardon ama nasıl bir anlaşma yapacaktınız merak ettim! "Bakın ben kredinizi kullanıyorum ama olurda ödeyemezsem benim bankanıza yatan maaşıma dokunmayacaksınız haa ona göre!" Böyle mi? Siz şimdi bırakın da bu borcu ödemek niyetindemisiniz yoksa değilmisiniz onu düşünün. Yanlış anlamayın ama yaklaşımınız nedeniyle böyle bir düşünceye girdim. Yani siz borcunuzu ödemezseniz ve hakkınızda yasal bir takip yapılırsa sonuçta pekala maaşınıza da tüm mal varlığınıza da haciz konabilir. Bunu engelleyemezsiniz.
Yazdıklarınıza göre şu aşamada icra takibi henüz başlatılmamış olduğu anlaşılıyor. Ama bu aşamada dahi maaşınızın yattığı hesaptan da kullandığınız kredi için tahsilat yapabilirler. Bankayla imzaladığınız sözleşmeyi hatırlıyorsunuz değil mi? O sözleşmede herşey yazılıdır.
Konu hksvr tarafından (03-07-2008 Saat 10:09:17 ) de değiştirilmiştir.
Alacağınızı tahsil etmek başka şey, onu yasalara uygun olarak tahsil etmek başka şeydir. Elbette banka alacağını tahsil edecektir. Bu başka bir hukuki durumdur ancak bunu bankaya yatan maaşı kendi kendine bloke ederek yapması hukuksuzdur. (yasal dayanak İİK Madde 83/a 82 ve 83 üncü maddelerde yazılı mal ve hakların haciz olunabileceğine dair önceden yapılan anlaşmalar muteber değildir.)
Bir örnek içtihat tan alıntı Yargıtay 11 HD 2002/2566 Bu durum karşısında mahkemece, davacının imzaladığı temlik belgesinin maaşta tasarrufu engelleyici nitelikte bir sözleşme olduğu ve Borçlar Kanunu 19 ve 20 maddeleri uyarınca geçersiz sayılacağı göz önüne anılmaksızın, alacağın temliki mahiyetinde bulunduğu gerekçesiyle davanın REDDİNE karar verilmesi doğru görülmemiş, bozmayı gerektirmiştir.
Hukukta kendiliğinden hak alma diye bir deyim ve suç vardır. Bankanın yaptığı açıkça budur. Şikayet ve dava açmanız halinde kaldırılacağını göreceksiniz. Maaşınızın 1/4 ünden fazlasına haciz yapmalarıda mümkün değildir. Oranın bu rakamı geçmesi de ayrıca hukuka aykırıdır. (Dayanak: İŞkanunu)
Banka ile imzaladığınız sözleşme borçlar kanunu 19 ve20. maddeye göre batıldır. Ayrıca bu bankacılık hizmet sözleşmesi matbu ve standart belge olduğu için ve içeriği tüketici ile karşılıklı tartışılmadığı için haksız şarttır. Haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir. Sözleşmenin tartışılıp kabul edildiğini ispat yükümlülüğü bankaya aittir. BU konuda yetkili mahkeme parasal sınıra bağlı olarak TSHH veya Tüketici Mahkemesidir. (5464 sayılılı yasa 44. maddeye göre) bloke edilen tutar 827 YTL nin altında ise TSHH ne üzerindeise Tüketici Mahkemesine başvuru yapmanız halinde kesinti durdurulacaktır.
Saygılarımla.
Konu mkocagul tarafından (03-07-2008 Saat 20:38:17 ) de değiştirilmiştir.
5464 sayılı Banka ve kredi kartları kanununun 8. maddesinden alıntı:Asgarî tutarın son ödeme tarihini takip eden üç ay içinde ödenmemesi durumunda kart çıkaran kuruluşça kart hamiline yapılacak bildirimden itibaren bir aylık süre içerisinde bu tutarın ödenmemesi ya da banka kartı ile kredi kartı kullanımından dolayı adli cezaların uygulanması halinde, ilgili kart çıkaran kuruluşça kart hamiline verilen kredi kartları iptal edilir ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlenemez.
Yazdıklarınıza göre Banka bu açık ibare nedeni ile de hukuka uygun davranmamıştır.
Sayın Capital72 nin kredi borcu nedeniyle ilgili bankanın maaşının yatmış olduğu hesaptan tahsil edebileceği yönündeki açıklamalarım yanlış anlaşılmasın. Bana göre de hukuka aykırı bir eylemdir ancak neticede yapıyorlar, yani yapabiliyorlar demek istedim. Malumunuz bankalar genellikle tüketicilere imzalattırdıkları bir sürü haksız şartlar içeren tek taraflı sözleşmelerle önce kendi kanunlarını uygulamaya çalışıyorlar! Ancak tabiki sayın capital72, böyle bir durum olursa hakkını yasal yollardan arayabilir ve bankayı dava edebilir. Geçerli olan T.C. Kanunlarıdır neticede.
Saygılarımla...
Konu hksvr tarafından (04-07-2008 Saat 08:13:40 ) de değiştirilmiştir.
Sayın HKSVR
Asla öyle bir kanı nedeni ile yazmadım. Her dürüst insan gibi herkes borçları ve alacakları için dürüstlük ve yasa kurallarına uymak zorundadır. Bankalar malesef kendi kuralları ile işlem yapıyorlar. Benim tepkim bu durumadır. Alacağını almak için yasa ne emrediyor ise elbette yapsınlar. Mesela benim babamın bir arkadaşı için tüketici kredisine kefaleti vardı. Hiçbir uyarı yapmadan ilgili banka kefaleti için emekli maaşına bloke koydu. Üstelik bu kefil olduğu arkadaşı da emekli ve ciddi bir sağlık sorunu nedeni ile halen de hastanede yatmakta. Ben bizzat banka müdürü ile görüştüm. Bana yapılabilecek birşey olmadığını herşeyin yasalara uygun olduğunu, dilediğimi yapabileceğimi söyledi. Bunun üzerine TSHK başvuru yaptık ve Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. İlgili başvuru belgelerini bir uyarı mektubu ile banka şubesine faksladığımdan takriben 35 dakika sonra internet üzerinden hesabında bulunan PARA ÇEKİLEMEZ ibaresinin derhal kaldırıldığını gördüm. Hemen gidip parasını çekti. Madem herşey yasal, neden derhal üstelik sadece başvuru yapılmış iken blokeyi kaldırıyor? Sonrasında gelecek maddi manevi tazminat davaları olacağını yaptıklarının yasal olmadığını yi biliyorlar. Ama malesef yasal haklarını kaç kişi biliyor yada arayabiliyor ki?
Saygılarımla.
emekli maasi aldigim bankadan kredi karti aldim bir tane asgarisini odeyemedim maasimdan aldigim maastan kesinti olurmu takibe dusmedim
,
bankaya borcum var maasim yattiginda kesilir mi
,
Bankada borcun olursa para yatarsa
,
Garanti kredi kart borcum var ama maas hesabima pra yatmis niye,
bir bankadan diğer bankaya borç para kesilirmi,
emekli maaşından kredi kartı borcu kesilir mi,
bi bankaya olan borcu diger banka hesabından kesilir mi,
maaş aldığım banka bütün paramı kesebilirmi,
kredi odemesi hesaptan kesilir mi,
reddi mirasta emekli maaşı kesilir mi,
bankaya borcu olana maasindan kesilir mi ,
Bankadaki krediyi ödemezsem kredi kartımdan para kesilir mi,
kredi kartı borcu icin maas aldigi bankadan aranirmi,
maaş hesabından haciz olmadan para kesilirmi,
Kredi kartı borcu emekli maaşından kesilirmi,
maasimdan kredim kesiliyor
merhabalar benim bankaya kredi kartı borçum var çok yüksek bir miktar değil ama çalışmadığımdan dolayı borçumu ödeyemiyorum ve ödeme imkanımda yoktur...
Yazan: pati88 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku