Basımıza oldukca sevimsiz bi olay geldi. Bu konuda profesyonel anlamda ne yapabilecegimle ilgili tavsiyeye ihtiyacım var,şöyle anlatayım:

Izmir de artezyen kullanmak yasaktır.
Fakat gecen hafta bir kesinti meydana geldiginden dolayı yönetici kapıcıya artezyeni açmasını söylemiş.(biz evde bile yoktuk 7de işten geliyoruz)
Kapıcı da artık nasıl cevirdi, nasıl yaptıysa, şehir suyu, bizim saatin ustunden artezyene akmıs.su saatimiz dönmüş dönmüş.. biz durumu tesadufen farkedip durdurana dek 400 ytl civarında bir tuketim oluşturdu.

Yönetici ile konuştuk bu daha önce de yaşanmış, izsu dan gelen adama makul bi rüşvet verip saat arızalı diye rapor almışlar, bize de aynı seyi söyledi. apartman kesinlikle karşılayamaz diye kesti attı.

Her seyden evvel rüşvet gibi bir rezilliğe kalkısacagıma parayı öderim daha iyi diye düşlünüyorum. Gidip tutanak tutturup, yöneticiyi sikayet edecektik fakat bi ögrendik ki bu sikayet de artezyen kullanımından dolayı daire bası 2000 ytl civarı bi ceza edicek. Bizim apartmanımız 6 girişli altı ayrı apartmanın olusturdugu bir site. (çatı aynı, apartmanlar bi kare olusturuyo gibi, binanın ortası bahce )
Annemler de bizim yan giriste oturuyolar. Yani şikayet etsem kendi aileme de zarar vericem.
Artı komsularımız bize fiziki olarak da saldırabilir. (cidden) Bir sorun da ev sahibimiz, kendisi bu blokların nerdeyse yarısına sahip ve bilindik bir mafya kişisi, ceza ona en az 50 bin gibi bir etki yapacak ve ondan da korkuyoruz.

O kadar sinirliyim ki, hakkımı arayamamış olmaya o kadar sinir oldum ki anlatamam. Bu olay böyle gecsin bitsin istemiyorum. Yönetici ve kapıcının hatası yuzunden 400 ytl ödemek zorunda kalıcam ya! Bir de bana utanmadan ya rüşvetle hallet ya da saati ters çevir geri dönsün diyolar! (Devletin daha fazla suyu ziyan olacak bu secenekte)

Hukuki olarak ne opsiyonum var ?Insanlara daire bası artezyenn kullanma cezası diye bisey cidden var mı? Nedir bunun olayı?Fikirlerinize ihtiyacım var
şimdiden tesekkurler..