İyi günler,

Bir İnşaat firmasında 9 aydır çalışmaktaydım. 2008 Haziran başında yetkili Amir, patronun benimle çalışmak istemediğini söylediğini iletti ve işten ayrılmamı talep etti. Bende istifa etmeyeceğimi, madem kendileriin böyle bir talepleri var, kendilerinin çıkartmasını söyledim. Ertesi gün ilişiğimi kesmek için iş yerine gittiğimde, kendilerinden beni işten çıkarttıklarına dair bir yazı vermelerini talep ettim. Fakat olayı bu kadar uzatmak yerine 9 aya tekabül eden "ihbar tazminatını" verip, ilişiği kesebileceklerini söylediler. Bana "ihbar tazminatını" aldığıma dair ve hiç bir alacağımın kalmadığına dair bir yazı imzalattılar ve bir kopyasını da kendime aldım. Bu yazınında SSK ya verileceğini söylediler.

İhbar Tazminatını aldığım tarih : 02.06.2008

Fakat çalışmış olduğum firmanın, bulunduğu sektör itibariyle, Bayındırlık nezlinde firmanın üzerinden düşüşümü gerçekleştirmeleri lazım. 1 ay geçmesine ve SSK dan düşümüş olmama rağmen, Bayındırlık nezlinde düşüşümü gerçekleştirmemişlerdir. Hala o firma üzerinde çalışıyor gibi görünüyorum. Üzerimde firmanın barındırdığı işlerden bir kaçının m2 si mevcuttur.

- Ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
- Bir ay önce işten çıkarıldığıma ve ihbar tazminatını aldığıma dair yazı elimde olmasına rağmen (kopya), üzerlerinden düşüşümü gerçekleştirmemelerinden dolayı, bu süre zarfında devam eden (benim üzerimde bulunan) işlerle ilgili bir mesuliyetim olur mu ?
- Noterden istifa etmek bu konuların kesin çözümlerinden fakat istifa ettiğim takdirde, almış olduğum ihbar tazminatını geri vermek zorunda olduğumdan, bunun başka bir yolu varmıdır ?

Şimdiden Teşşekür ederim.