Eğer hukuk fakültesini bitirebilirsam hangi işi yapmalıyım? Avukatlık mı savcılık-hakimlik mi? Öncelikle şunu söylemeliyim ki bana dava için fazla ücret gelmeyecek yani çevrem fazla geniş değil, dava olayları fazla olmayacak, olsa bile bana maddi bir gelir getirmeyecek. Savcılık ve hakimliği okumak için de bir sınav daha gerekiyor yani biraz daha zor. Peki ben ne yapmalıyım? Avukatlığı istiyorum ama geçinemeyeceğimden korkuyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Eğer hukuk fakültesini bitirebilirsam hangi işi yapmalıyım? Avukatlık mı savcılık-hakimlik mi? Öncelikle şunu söylemeliyim ki bana dava için fazla ücret gelmeyecek yani çevrem fazla geniş değil, dava olayları fazla olmayacak, olsa bile bana maddi bir gelir getirmeyecek. Savcılık ve hakimliği okumak için de bir sınav daha gerekiyor yani biraz daha zor. Peki ben ne yapmalıyım? Avukatlığı istiyorum ama geçinemeyeceğimden korkuyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sevgili Onur hangi meslekte daha başarılı olacağını düşünüyorsan,hangi mesleği daha çok arzuluyorsan o mesleği yapmanı öneririm maddi koşullardan dolayı sevmediğin bir meslekte düşündüğün gibi başarılı olacağını çok müthiş paralar kazanacağını zannetmiorum ama sevdiğin bir meslekte kazanamayacağını düşündüğün paraları kazanacağına inanıyorum hayatının geri kalan bölümünü cehenneme çevirmek istemiyorsan sevdiğin mesleği yap..hele ki bu emeklilik yaşı çok yüksek olan ülkemiz için söz konusu ise kesinlikle tavsiye deceğim bunlardır...Saygılarımla..
Bu mesleklerin hiç biri sadece çok gelir getiriyor diye yapılacak meslekler değildir bence, işinizi sevmeniz lazım yani. Savcı ,hakim veya avukat olduğunuzda işinizi sevmezseniz hem siz üzülürsünüz hem de çevrenizdekileri üzersiniz ve onların sorunlarına pek sağlıklı çareler bulamazsınız. Bu nedenle önceliği size uygun olan mesleğe veriniz.
Niye aralarında noterlik yok anlayamadım.Şimdiki aklım olsaydı noterlikten başka bir dalı seçmezdim.Avukatlığa başladığında seni sıkıntılı olduğun dönemde fazla değil 2 yıl idare edebilecek maddi kaynağın varsa devam derim.
Hukuk mezunları için çok geniş bir meslek yelpazesi vardır. Mesela Emniyet Amiri olabilirsiniz, Kaymakam olabilirsiniz. Bugünün ortamına bu alanlarda aydın hukukçulara çok ihtiyaç var.
Hukuk mezunları için çok geniş bir meslek yelpazesi vardır. Mesela Emniyet Amiri olabilirsiniz, Kaymakam olabilirsiniz. Bugünün ortamına bu alanlarda aydın hukukçulara çok ihtiyaç var.
Evet çalışma alanı çok geniş.Ben de kesinlikle katılıyorum.Gerçekten de aydın hukukçulara çok ihtiyaç var.Daha önce belki hiç olmadığı kadar..
sayın üyeler bende istanbul hukuktayım ve henüz 1. sınıf öğrencisiyim.Ancak savcı olmayı çok istiyorum.Bunun içinde her türlü fedakarlığa hazırım..sıkı bir çalışma yapacağım ancak ne zaman başlamalıyım sizce ?? yani bana kalsa bu yaz adli yargı sınavlarına hazırlık kitapları alıp bu sene işlediklerimizi hallederim ama erkenmi acaba ?? yardımcı olursanız sevinirim..2)hakimlik ve savcılık kurayla belirleniyormuş çok saçma geldi bana.. birde istatistiklere baktım istanbul hukuktan 500 kişiden 80 kişinin yazılı sınavı geçmesi sınavın çook zor olduğununmu göstergesidir??yani sıkı ve erken bir çalışmayla halledilemezmiki ?? :S tekrar sağolun şimdiden
Bildiğin gibi, ÖSS sırasında sınava yönelik, test tekniği dediğimiz bir mantık vardı. Yani ÖSS Matematiği farklı, lise müfredat matematiği farklı kavramlardı. Ama bu Hakimlik-Savcılık sınavlarında fazla işlemiyor. Yani önce teoriyi kapman gerek. Ben de denedim dediğini, aldım bir sınav kitabı. Ama olmuyor yani, kasmanın anlamı yok. Yine de bildiğim konulardan elimden geldiğince çözmekteyim. Sana da bunu öneririm. İşlediğiniz konulara yönelik sorular çözebilirsin.
,
hakim mi üstün savcı mı,
hakim mi daha buyuk savcimi,
hakimlik mi avukatlık mı,
hakim vs avukat,
hakim mı avukat mı üstün,
savcı forum,
savcı mı büyük yoksa hakim mi,
avukat hakim savci forum,
hakim mi üst savcı mı,
savci forum,
noter mi hakim mi ,
hakimmi savcımı,
hakim mi kaymakam mı,
avukat mi üstün savcimi,
savcı mı üstün kaymakam mı,
avukatlik mi idari hakimlik mi,
https:www.hukuki.netshowthread.php40772-Avukatlik-mi-Savcilik-mi-Hakimlik-mi,
hakim mi savci mi önemli,
hakim mi savcı mı,
hakim mi savci mi i
Merhabalar, askeri savcı olmak istiyorum şuan lise 3 deyim.Seneye eğitim kalitesi iyi olduğu için cemaat dershanelerinden birine gitmeyi düşünüyorum....
Yazan: bumerangxl Forum: Adli ve İdari Hakimlik Sınavları, KPSS ve diğer Mesleki Sınavlar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku