Takip ve Danışmanlık Hizmetleri Büro yöneticisi M. S, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce dedektiflik bürosunu faaliyete geçirdiklerini ve bugüne kadar çok sayıda iş aldıklarını söyledi.

''Bu işi yaparken TCK kanunlarına aykırı olmamak şartıyla delil topluyoruz. Takip yaptığımız tarafı rahatsız etmeden işimizi yürütüyoruz''

Genellikle eşlerini, sevgililerini ve çocuklarını izlettirmek isteyen kadınlardan talep aldıklarını ifade eden Danışmanlık Hizmetleri Büro yöneticisi, şunları kaydetti:

''Aileler, çocuklarının kimlerle konuştuğunu, okula gidip gelmediğini, kötü alışkanlıklarının olup olmadığını öğrenmek için bizden yardım istiyor. Geçen yıl 9 öğrencinin yıl sonuna kadar takibini yaptık. Üniversite öğrencisi genç kızlar, sevgililerinin aldatıp aldatmadığını öğrenmek için yardım istiyor. 35-40 yaşındaki kadınlar da kendilerine ilgi göstermeyen kocalarını izlememizi istiyor. Çoğu kadın, düşüncesinde haklı oluyor. Ancak kendilerinin aldatıldığını düşünen kadınlar bazen yanlışa düşebiliyor. Mesela eve para getirmediği için aldatıldığını düşünen kadınların yanıldığını gördük. Takip ettiğimiz kişinin borcu olduğunu, ailesinin üzülmemesi için bunu gizlediğini öğrendik.''

Evlenmek isteyen çiftlerin de evleneceği insanı daha iyi tanıyabilmek için kendilerinden yardım istediklerini ifade eden Danışmanlık Hizmetleri Büro yöneticisi, henüz bu konu üzerinde detaylı çalışmadıklarını, çünkü çiftlerin inandırıcılığına pek inanmadıklarını söyledi.

İnternet ya da tatilde tanışan kişilerin araştırılması yönünde de talep aldıklarını belirten Danışmanlık Hizmetleri Büro yöneticisi, şöyle devam etti:

''Bizim için çiftlerin birinci derece yakınının talebi önemli. Diğer olaylarda pek yardımcı olmuyoruz. Sakıncalı olduğuna inanıyoruz. Ekibimizle 'kayıp şahıs', 'mahkemeye delil', 'personel takibi' gibi konularda en ince ayrıntısına kadar dikkatli davranıyoruz. Bizim için can güvenliği önemli. Kanunen sakıncalı olan bütün talepleri geri çeviriyoruz. Takip olaylarının sonucunu sadece bize başvuran kişi ve mahkeme bilir. Bizde gizlilik esastır.''

HaberTürk