Merhaba.Şimdi burada anlatacağım konu hakkında kesin cevaplar bulmam çok önemli.

Öncelikle,hastahane doğum kayıtlarına göre 1 Temmuz 1990 ,nüfus kayıtlarına görede 1 Ocak 1991 doğumlu olan bir kız çocuğu ve reşit olan özürlü bir ağabeyi var.

Anne ve babaları boşandıktan sonra anne başkasıyla evleniyor ve çocukların babaları 1995 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybediyor.

Çocuklar velayet ve vesyaetlerinin kimde olduğunu bilmemekle birlikte kimseden bu konuda yardım alamıyor ,kimse bukonuda onlara cevap vermiyor ve babaanneleri ile yaşamaya devam ediyorlar.Anneleri ile bağlarının tamamen kopmamasına rağmen anneleri de bu konuda bilgi vermekten kaçınıyor.Ve sürekli olarak amcaları tarafından psikolojik ve fiziksel baskı görmekteler.Hatta özürlü olanı bir kez olmuş olsa bile cok feci şekilde dövdüklerinin şahitleri var.Bu yüzden polis savcı avukat gibi ilgili makamlarla irtibat kuramıyorlar.Bu tür bilgiye ulaşmaları için resmi bir prosedür varsa izlemeleri gereken yol nedir?

Bu çocukların miras ile ilgili soru ve sorunlarınıda bu konunu altına iliştirmemde forum yöneticilerinden sakınca olup olmadığını sormak istiyorum.Bütünlük açısından öenmli olduğunu düşünüyorum.Şİmdidien teşekkürler.