1991 yılında dedemin vefat etmesiyle birlikte 1 ev 3 kardeşe kalmıştır.

Dedemin vefatindan kısa bir süre sonra, eşi; kendisi ölünceye kadar oturmak kaydıyla 3 kardeşten noter imzalı karşılığı bir belge imzatmıştır. Ayrıca, dedem ölmeden önce eşine 1 yazlık evi üzerine almıştır.

Şimdi, dedemin eşi; bizim noter imzalı olarak kendisine oturma izni verdiğimiz eve bizim girmemize müsade etmiyor, ancak diğer 2 kardeşin girmesine müsade ediyor, yani burada bir ayrımcılık olduğu gibi bir haksızlıkta bulunuyor.

Bu evin tapusunu incelediğimizde; evin tapusu dedemin üzerine gözüküyor, yani eşinin üzerine değil, ancak bir noter imzası ile eşinin ölünceye kadar oturması için 3 kardeş izin vermiştik.

Tüm bunlardan kısa bir süre sonra, eşi; kendisinin üzerine oturma izni verdiğimiz eve bizi sokmayıp, tamamen kötülemeye başlamıştır, diğer 2 kardeşide tarafına alarak bizi mirasından reddetme ve evi satarak bize hiç bir şekilde karşılığını vermeyeceği konusunda söylemler üretmektedir.

Ayrıca bu kişinin üzerine 1 tanede yazlık ev vardır, ancak dedem yaşamında yazlığı eşinin üzerine almıştır.

Şuan eşi, başka bir insanla özel hayatına devam edip, bizi dışlamış durumdadır ve evi satmak, mirasından reddetmekle tehdit etmeye devam etmektedir.

Kendisinin birlikte olduğu insanda bize; "ev benim", birlikte olduğu eşinin "bankasındaki paralar benim", tüm elektrik, telefon, su faturalarını ben ödüyorum, öldükten sonra hepsini üzerime geçirtip size birşey vermeyeceğim diyerek tehdit etmektedir.

Böylesine ailemizle herhangi bir bağlantısı olmayan bir insanın; bizi bu denli tehdit ederek, herşeyi üzerine geçirmesi mümkünmüdür? ayrıca bizim; bu eve girmeye hakkımız yokmu? tapu dedemin üzerine gözüktüğüne göre bizim bu evlerde hakkımız yokmu? eve istediğimiz zaman giremezmiyiz? tüm mirasından mahrum etmesi mümkünmüdür?

Ayrıca, dedemin eşinin üzerine aldığı yazlık üzerinde çocuklarının ne gibi hakları vardır? tapu eşinin üzerine gözüktüğü halde, bizim çocukları olarak herhangi bir hakkımız yokmu? eğer bu taşınmazı satarsa; çocuklarına haklarını vermek zorunda değilmi?

Anneanem ayrıca 79 yaşında ve bir çok zaman söylediklerini bile unutuyor, ancak birlikte olduğu insan bizi tehdit ederek herşeyi üzerime geçirteceğim diyor, bu kişi annaenaemden yazılı bir kağıt alarak imzalı şekilde bu tür aktivitelerini sürdürebilirmi rahatlıkla?

Bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.