merhaba işten çıkışım 6ay olduğu halde tazminat, ihbar tazminatı ve 2 aylık maaşımı alamadım. hala beklemedeyim ne yapmalıyım. konuyu biraz açıcam okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çalıştığımız şirket kurumsal firmanın taşöreni olarak çalışıyodu şirketin kurumsal şirketle taşörenlik sözleşmesi yoktu sağdece işletme hakkında bir sözleşme vardı. Çalıştığımız şirketin son zamanlarda ekonomik durumu kötüye gittiği için işçi maaş ödemelerini kurumsal firma ödeyip şirketin hakedişinden kesiyordu yaklaşık olarak 6-7 ay boyunca böyle gitti. Bütün işçiler kurumsal firmaya güvendiği için korkusuzca çalışıyordu. Kurumsal firma taşörenden son iki ay elini çekti bizde işçiler olarak sesimizi çıkarmadık kurumsal firma öder hakkımızı yemez diye ama bir anda kurumsal firma taşörenle olan bütün sözleşmelerini fes edip şirkette çalışan işçileri kendi bünyesine alıyor. Ben ve diğer idari bölümde çalışan işçiler açıkta kalıyoruz. ve işsiz kalıyoruz. Şu anda şirketten paramızı alamadık kurumsal firmada beni ilgilendirmez diyor. kendi bünyesine aldığı işçilerinde tazminatlarını ödemedi. bu durumda ne yapabilirim. Çalıştığımız şirketten bir tazminat hakkını alamıyorum. Kurumsal firmadan alabilirmiyiz. bu konuda neler yapabilirim. Çalıştığım iş yeri samsunda idi ben şimdi istanbulda ikamet ediyorum bunun için dava açmak gerekirsede istanbuldanmı samsundanmı dava açmak gerekir. ve tek açmamın bir çözümü olurmu. diğer işçiler kurumsal firmada oldukları için dava açmaktan korkuyorlar işinden çıkartırlar diye.