ya hakikaten bu işten çıkarmanın bir yolu bir adabı olması gerekmiyomu?
Bundan önceki işyerimde iş başı yaptığım zaman 2 aylık deneme süren var dediler.Ben gayet güzel işime başladım.Hatta eve iş götürerekten şirketin karmakarışık olan neyi varsa her şeyi toparladım.Sistemimi kurdum.Tam o kadar uğraşımın karşılığını alıcam 1 ay dolduktan sonra Biz profesyonelleşeceğiz diyip beni işten çıkardılar,hiç böyle bir işten çıkarma sebebi duydunuzmu ?
Neyse elimden geldiğince olumlu karşılamaya çalıştım yine de.İşin kötüsü benim gece gündüz stoklarını maaşlarını düzenlemek için çalıştığım zamanlarda zaten
başka biriyle anlaşmışlar.Benim saf saf hiç bişeyden haberim yok tabi.Bir ay dolunca da biz profesyonel bi şirket olacağız.Muhasebe ekibi kurucaz.
O yüzden senin çalışmana son vermeyi uygun gördük.
Tahmin edersiniz ki ihbar tazminatı falan vermenin adı bile yok.Sadece maaşımı verip gönderdiler.
Şimdi soruyorum size bu haksızlık değilde nedir?
Bir daha böyle bir durumla karşılacak olursam ne gibi bir yol izlemem uygun olur?
Bir firmada satış danışmanı olarak 01.06.2008 tarihinde işe başladım.İş süresi olarak söyledikleri zaman en az 2 aydı.17.08.2008 Tarihinde; süpervisör ile konuşmamızda seni daimi olarak düşünüyoruz çok memnunuz dendi.18.06.2008 tarihinde; genel merkezden talimat geldiğini (mail geldiğini) öngördükleri kampanya süresinin bittiğini bu yüzden Türkiye genelinde satış danışmanlarını çıkardıklarını belirttiler.
-Bu durumda firma bana 1 aylık maaşımı ödemek zorunda değilmi?
-Bu durumda işten ayrılacağımı, ayrılacağım tarihten en az 'x' gün önce bildirme zorunluluğu yok mu?
Bu bilgiler ışığında eğer kanunsuz bir uygulama varsa yapmam gereken nedir yardımcı olursanız çok sevinirim. mail adresim is_kender@hotmail.com
Geçmiş olsun arkadaşım, eğer sen bu kadar iyi niyetle hareket etmişte, buna rağmen işten çıkartılmışsan, seni niçin bu kadar kısa süre içinde çıkardıkları konusunda birazcık olsun fikrin olmuştur. En azından bende biraz birşeyler oluştu. Şimdi bu kadar kısa sürede! profesyonel olmaları gerektiğinin farkına varan bir şirketin hiç sorgulamadan,amacına uygun nitelikte ve beceride bir eleman almadıklarını düşünebilirmisin? Uygun eleman alıyorsa ve böyle saçma bir gerekçe veriyorsa artık gerisini sen düşünüp ders almalısın ki tekrar üzülmene fırsat vermesinler..
ya hakikaten bu işten çıkarmanın bir yolu bir adabı olması gerekmiyomu?malesef mevcut iş kanunumuzda yok...
Bu durumda bizimde Allaha havale etmekten başka yolumuz yok..
Umarım kaybettiğin bu işi bulmak için öncesinde çok zaman emek ve para harcamamışsındır. Malesef bizim kanunumuz iş bulmak için harcanan emeğin hesabınıda yapmıyor, yapsa yazılı ve gerekçesi olmayan fesihleri fesih saymazdı.
Bu durumda 6 aya kadar küt diye kapının önüne koyulabilirsin ve yapabileceğin ve alabileceğin pek birşey yok. 30 kişiden az işçi çalıştıran yerlerdede yapabileceğin pek birşey yok..
Hele birde daha iyi bir iş için eski işyerinden ayrılıp bu seferde yeni işverenin tarafından gerekçesiz ve haksız nedenlerle 6 aydan kısa sürede kapının önüne koyulabilenleride düşünürsen. onlarında yapabilceği birşey yok...
Şimdi soruyorum size bu haksızlık değilde nedir?
Bir daha böyle bir durumla karşılacak olursam ne gibi bir yol izlemem uygun olur?
Eğer gerçekten senden kaynaklanan bir kusur yoksa elbette haksızlıktır..
Böyle bir durumda tekrar karşılaştığında 6 aya kadar yapabileceğin birşey yok (yani bu süre içinde amiyane tabirle kullanılmaya müsaitsin) ama öncesinde eğer pazarlık yapacak gücün varsa, en azından 6 ila 9 aylık süreye denk gelecek bir tazminatı yapacağın bir sözleşmeye şerh düşebilirsin..
yoksa yani güç sende değilse ve çok alternatifin varsa yapacağın birşey yok..Mevcut kanunumuz buna karşıda işçisini korumuyor.
Bu durumda iş yerinde 9. ayına girene kadar(kıdem alabilmen için)haddini bilip, nabza göre şerbet vermelisin canım kardeşim:mahcup: :p
Koca bir kanun ancak bu şekliyle "ti" ye alınabilir...
Yazılı bir sözleşmeniz yoksa,işinize son verildiği size 2 hafta önceden yazılı olarak bildirilmedi/ bu süre kullandırılmadı ise 2 haftalık ihbar süresine karşılık gelen ihbar tazminatı ve çalıştığınız güne kadar olan maaşınızın ödenmesi gerekir.
Bunun dışında yapabileceğiniz; sn. Humble nin(kendince)ti ye aldığı(ama ısrarla medet beklediği) iş kanununda belirtildiği üzere ne yazık ki bir şey yok.
Sn. Erdoğan Bey,
Sizde bizdensiniz hani ...yaklaşık 2-3 hafta oldu burayı dolaşarak, kim nerde nasıl yorum yapmış, nasıl bilgi vermiş diye okuyalı...nerdeyse yasanın işten çıkarılmayla ilgili tüm maddelerini sonuçlarını ruhunuda ezberledim artık.
İyi ki bu siteyi buldum. Çünkü bazı yorumlar düşünemediğim kadar çok gözümü açtı. Burda sizin vasıtanızla bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Sağolsun avukat arkadaşlar yasalar gereği nelere hakkımız olduğunu yazıyorlar, ama tüm iyi niyetleri çalınmış haklarımızı kazanmaya yetmiyor.
Pozitivist düşünce adalet sağlamıyorsa o zaman haklarımız bize birileri tarafından verilene kadar aktivist olmaktan başka yol kalmıyor, bunu bizzat hafiften hicivleyerek yapıyorum çünkü okuyan işçi arkadaşların, yasanın kendilerini sadece sonuçları itibariyle değil, süreçleri itibarıyla da nasıl etkilediğinin farkında olmalarını istiyorum.
Eğer farkında olurlarsa o zaman belki başka türlü yasayla alamadıkları haklarını sözleşmelerle işverenlerinden istemeyi planlayabilirler.
Umuyorum ki hepimizin yazdıklarını siyasetçiler, hakimler, bilim adamları, akademisyenlerde okuyup kanun hakkında birşeyler yapmak üzere çabalarını hızlandırırlar.
Sn. Erdoğan Bey,
Sizde bizdensiniz hani ...yaklaşık 2-3 hafta oldu burayı dolaşarak, kim nerde nasıl yorum yapmış, nasıl bilgi vermiş diye okuyalı...nerdeyse yasanın işten çıkarılmayla ilgili tüm maddelerini sonuçlarını ruhunuda ezberledim artık.
İyi ki bu siteyi buldum. Çünkü bazı yorumlar düşünemediğim kadar çok gözümü açtı. Burda sizin vasıtanızla bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Sağolsun avukat arkadaşlar yasalar gereği nelere hakkımız olduğunu yazıyorlar, ama tüm iyi niyetleri çalınmış haklarımızı kazanmaya yetmiyor.
Pozitivist düşünce adalet sağlamıyorsa o zaman haklarımız bize birileri tarafından verilene kadar aktivist olmaktan başka yol kalmıyor, bunu bizzat hafiften hicivleyerek yapıyorum çünkü okuyan işçi arkadaşların, yasanın kendilerini sadece sonuçları itibariyle değil, süreçleri itibarıyla da nasıl etkilediğinin farkında olmalarını istiyorum.
Eğer farkında olurlarsa o zaman belki başka türlü yasayla alamadıkları haklarını sözleşmelerle işverenlerinden istemeyi planlayabilirler.
Umuyorum ki hepimizin yazdıklarını siyasetçiler, hakimler, bilim adamları, akademisyenlerde okuyup kanun hakkında birşeyler yapmak üzere çabalarını hızlandırırlar.
Merhaba,
İnternetkafede çalışan elemanım, işi çok savsaklıyor, müşteri isteklerini yerine getirmiyor, kameraları kapatıyor geç geliyor, elektrikleri...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku