Aşağıda sunacağım bilgiler mahkeme veya bankanın belgelerine dayanmaktadır. Anlatacaklarıma inanmakta zorlanacağınızı tahmin ediyorum.Evrakların hepsi bende mevcut.
İncelemek isteyenlere gönderebilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yakınımın AAAA bankasında almış olduğu krediye müteselsil kefil hem de aynı borca evimi ipotek vermiştim.Yakınım ekonomik nedenlerle intihar etti.Ailesi de reddi miras ettiler.
Olaydan sonra ben ve diğer kefiller ödemelere devam borcun toplamı üzerinde anlaşmazlığa düştüm.Ödemeyi durdurdum.Bankada icraya verdi.Ben de borcun itirazlı kısmı da dahil tamamını ödedim.Sonrada ilgili bankaya karşı istirdat davası açtım.
Davanın tüm aşamalarını kayıt ettim.İŞTE BİLMECE BAŞLIYOR ÇÖZÜMÜNÜ BULUP BİLDİRENE TEŞEKKÜR EDERİM.
1.Borçlunun aynı numaralı hesabına ben ve diğer kefiller toplam 12.095 ytl.yatırdık. Banka tarafından verilen dekontların hepsi mevcuttur.Bu mu doğru?
2.Mahkeme tarafından istenen 7 (YEDİ) ayrı bilirkişi raporunda.Sadece Hasan ÖNER tarafından 8.590 ytl.yatırılmış.Bu ödemelerde bankanın alacağını faizi ile birlikte karşıladığı için davacının alacağı olmadığına karar verdiler.Mahkemede bu raporlara uyarak davamı red etti.Elimdeki dekontlara göre borçlunun hesabına 12.095 yatırıldığı sabit.Bilirkişilerce hazırlanan raporlar sadece 8.590 ytl yatırılmış yazılı.Diğer kefiller tarafından yatırılan 3.505 ytl kayıp .Bilirkişi raporları mevcut.Bu mu doğru ?
3.Mahkeme heyetine davam süresince banka tarafından gönderilen ödemelere ait bilgi eksik ve yanlıştır.Savunma dilekçelerime dekontları ekleyerek bu durumun bankadan sorulmasını defalarca istedim.Mahkeme isteme zahmetine bulunmadı.Mahkemenin böyle bir yetkisi var mı ?Böyle keyfi davranabilir mi?Kaldı ki dekontları sunuyorum.(Evrakları mevcut.) Bu mu doğru ?
4.Davam sonuçlandıktan sonra bankadan davalı hesaba yapılan ödemelerin listesini istedim.
A.Konu mahkemelik olduğu için istediğim bilgileri mahkeme dosyasında alamam gerektiği bildirildi.
B-Bankadan gelen yazı üzerine.İlgili mahkemeye davalı hesap için banka tarafından gönderilen ödemelere bilgi ve belgeleri istedim.
C-Mahkemede gelen yazıda.Dosyaya hiç ödeme yapılmadığı.Ödemelerin tümü bankaya yapıldığı.Sadece ilgi banka 6.000 ytl aldığını dosyanın icra işleminde kaldırılmasını istediğine dair yazısı olduğu.Bunun dışında dosyada herhangi bir belge ve bilgi yoktur diye cevap verildi.Yazı bende mevcuttur.Bumu doğru ?
1.Elimde aynı hesaba 12.095 ytl yatırıldığına dair dekontlar var.
2.Bilirkişiler sadece 8.590 ytl yatırılmış diye raporlar bende mevcut.
3.Mahkeme esnasında bu ödemeler listesi eksik.Sunduğum dekontlara göre bankadan sorulmasını istediğime dair dilekçelerim mevcut.Bunu mahkeme sormadı.
4.Mahkemede gelen resmi yazıda sadce 6.000 ytl alınmış dosya icra işleminden kaldırılsın diye bankanın yazısı olduğu.Onun dışında ödemeler ait bilgi olmadığı yazılı.Buyurun çözün.Teşekkür ederim.