Merhaba dğerli hukukçular on yıl önce acemi birliğini bitirip dağıtım izinine çıkan ve usta birliğine teslim olmayan kaçan bir yeğenim var Biz ailecek biran önce teslim olmasını sağlamaya çalışıyoruz fakat onun ciddi çekinceleri var Şimdi benim sizden cevabını anlayabileceğimiz bir şekilde vermenizi rica ettiğim birkaç soru var 1.Teslim olursa nereye ve ne şekilde tslim olması gerekir hiç gitmediği usta biliğinemi yoksa başka bir yeremi ? 2.Teslim olduğunda alacağı ceza ne kadardır ve kötü muameleye tabi tutulurmu Bazı internet sitelerinde asker fiailerine cezaevinde çok kötü davranıldığı söyleniyor bu doğrumudur? 3.şuanki yasal durumu ve askeri mahkeme durumu hakkında nasıl ve nereden bilgi edinilebilir hakkında kesinleşmiş bir ceca durumu varmıdır? 4.şayet kendi teslim olmak istemezse ailesi yakalanmasını sağlarsa durumu ve alacağı ceza ne olur? BU SORULARA TEK TEK CEVAP YAZMANIZI RİCA EDİYORUM VE YARDIMLARINIZDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM SAYĞILARIMI SUNUYORUM..
Merhaba dğerli hukukçular on yıl önce acemi birliğini bitirip dağıtım izinine çıkan ve usta birliğine teslim olmayan kaçan bir yeğenim var Biz ailecek biran önce teslim olmasını sağlamaya çalışıyoruz fakat onun ciddi çekinceleri var Şimdi benim sizden cevabını anlayabileceğimiz bir şekilde vermenizi rica ettiğim birkaç soru var 1.Teslim olursa nereye ve ne şekilde tslim olması gerekir hiç gitmediği usta biliğinemi yoksa başka bir yeremi ? 2.Teslim olduğunda alacağı ceza ne kadardır ve kötü muameleye tabi tutulurmu Bazı internet sitelerinde asker fiailerine cezaevinde çok kötü davranıldığı söyleniyor bu doğrumudur? 3.şuanki yasal durumu ve askeri mahkeme durumu hakkında nasıl ve nereden bilgi edinilebilir hakkında kesinleşmiş bir ceca durumu varmıdır? 4.şayet kendi teslim olmak istemezse ailesi yakalanmasını sağlarsa durumu ve alacağı ceza ne olur? BU SORULARA TEK TEK CEVAP YAZMANIZI RİCA EDİYORUM VE YARDIMLARINIZDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM SAYĞILARIMI SUNUYORUM..
Sn ilgili,
firar ettiği yerin bağlı oluğu askeri mahkemeden dosyası araştırılabilir
alacağı ceza 10 ay hapis ve bunun da infazı 4 ay hapis olur.(suç tarihi anlaşıldığı kaarıyla eski infaz yasasına tabi olacak yani 4 ay olur.) fakat yeni CMK faydalanarak koşulları taşıyorsa bu cezası ertelenebilir
askeri cezaevi ve sivil cezaevlerinde yasalara akırı avranmak suç teşkil eder dolayısıyla böyle birşey sözkonusu olmaz.kendi teslim olması veya yakalanması arasında alacağı ceza bakımından bir değişiklik olmaz.
Saygılarımla,
Av.Harun YÖNEL
Kadıköy/İstanbul
Sayın Av Harun YÖNEL Öncelikle alaka gösterip cevapladığınız için teşekkür ederim ama tam olarak aydınlanmış değilim siz diyorsunuzki firar etiği yerin askeri mahkemsinden dosyası araştırılabilir iyide dağıtım izinine çıkıp bir daha gitmeyen akerin firar ettiği yer neresi sayılmaktadır acemi eğitimini yapıp ayrıldığı şehirmi usta birliğine hiç gidip teslim olmadığı şehirmi yoksa askere sevk eden askerlik şubesinin bulunduğu şehirdeki askeri mahkemedenmi öğrenilecek ayrıca askeri mahkemeden kendisi dışında kimler gidip durumu hakkında bilgi alabilirler ve internet üzerinden mahkeme bilgilerine ulaşılabilirmi ulaşlırsa hangi sitelerden ulaşılır? Birde yazmışsınızki yeni CMK tan faydalanacak koşulları taşıyorsa cezası ertelenebilir Bu koşullar nelerdir ve ceza ertelenmesi ne anlama geliyor ? Bu sorulara cvap verecek doğru bilgi sahibi kişilere teşekkür ediyorum.
Sn noriega en dogrusu askerlik subesine sorun onlar bilir, cunku onlar ariyordur, dosyasi ordadir, saniyorum dagitim oldugu yere gonderirler, ceza alir ertelenmesi veya paraya cevrilmesi yoktur. Askeri ceza evleri cok kotu, giriste dayak ile karsilama oluyormus, cok sert kurallari varmis dayak sadece bunlardan biri, abim yatmistida ondan biliyorum. Ama eger kendi teslim olursa birligi once askerligini bitirmesini bekletebilir ve askerligi bittiktenden sonra cezasini sivil cezaevinde cekebilir, en mantiklisi bu.
Saygilarimla.
Sy akinot yeterli olmasada veriğiniz bilgi için teşekür ederim abinizin askeri ceza evinde karşılaştığı kötü muameleyi birçok kişi daha dile getiriyor Sy avukat harun yönel bey yazısında yok öyle birşey diye yazmış olsada bazı sitelerde olayı anlatan bizzat abiniz gibi yaşayan çok kişi var sanırım hukuki olarak bu konuda kimse birşey yapamaz bu duruma düşen kişiyi koruyacak hiçbir yasa yok gibi tek allaha sığınıp gidecek ama ne yazıkki askeri ceza evlerinde burada alllah yok peyğamber izine çıktı diyorlarmış ve en ağır kötü muameleye tabii tuyorlarmış sanırım bu şartlarada birçok kişi durumu izah edemiyor ayrıca tuzu kuru olan bir çok kişide bu durumda olanlar için kendi düşen ağlamaz gitsin ceza ne kadar ağır olursa olsun cezlarını çeksinler diyebilir Benim hukukçu kişileden öğrenmek istediğim çok kötü muameleyele karşılaşacak askerin herhangi bir yasal hakkı varmı varsa bunu kullandırırlarmı askeri ceza evlerini denetleyen bir kurum varmı tutukluların avukat istme hakkı varmı ? Vereceğiniz doğru bilgilere şimdiden teşekkür ediyorum sayğılar..
Sn noriega en dogrusu askerlik subesine sorun onlar bilir, cunku onlar ariyordur, dosyasi ordadir, saniyorum dagitim oldugu yere gonderirler, ceza alir ertelenmesi veya paraya cevrilmesi yoktur. Askeri ceza evleri cok kotu, giriste dayak ile karsilama oluyormus, cok sert kurallari varmis dayak sadece bunlardan biri, abim yatmistida ondan biliyorum. Ama eger kendi teslim olursa birligi once askerligini bitirmesini bekletebilir ve askerligi bittiktenden sonra cezasini sivil cezaevinde cekebilir, en mantiklisi bu.
Saygilarimla.
Sayın Akinot,
Şayet mahsuru yoksa hukukçu sıfatınız olup olmadığını öğrenmek isterim. Zira pek çok konu altında kendi genellemeleriniz ve öngörülerinizle yardımcı olmaya çalışırken hatalı yönlendirme ve telkinlerde bulunabileceğiniz konusunda bir vicdani özeleştiri yapmanız sizi çok sıkıntıya sokar mı?
Örneğin bir alt konuda belirttiğiniz yeni CMK'dan yararlanan askeri suçlu sayısının çok az olduğu gibi, fakat size hukukçu, avukat sıfatlı arkadaşların verdiği yanıtlar bile yeterli gelmiyor olacak ki burada yine bir avukat arkadaşın yardımcı olmaya çalışmasını "abim yatmıştıda ordan biliyorum" referansıyla bir kenara atıp teslim olup yarınını belkide bir gece bile cezaevinde yatmadan kuracak arkadaşı firari kalmaya itecek bir formata büründürüyorsunuz. Dikkatinizi çekerim hukuki bir forum sitesindesiniz "abim yattıydıda ordan biliyorum" şeklindeki yönlendirmeleriniz sizi yarın birgün "ben yattıydımda ordan biliyorum" noktasına getirebilir..
Selam ve muhabbetle
Not: Yazdıklarımla ilgili kafanıza takılan bir nokta olursa eğer lütfen Google üzerinde "IP Log" şeklinde bir arama yapınız..
Konu trevanian tarafından (16-06-2008 Saat 02:13:35 ) de değiştirilmiştir.
,
asker firarileri ne olacak,
asker firarisi,
asker firarisi cezası,
asker firarilerine verilen cezalar,
asker firarlari ne czaalir,
asker firarilerine cezalar agir mi,
firarilerin cezasi,
askeri mahkeme asker firari cezasi,
Asker firarileriyle ilgili cezalar,
asker firarisine ceza evi varmi,
askerlik firarisi,
asker firarilerine hapis cezasi 2017,
sasker firarisi,
asker firarisi 20 yili gecerse ,
asker firarileri 2017,
asker firarisinden mahkeme sonuclari,
Asker firarisinin yakalanmasi avukat,
asker firarlari parali,
askeri cezaevi kurallari www.hukuki.net,
asker firarim,
asker firariler para cezasi,
askeri firarim yardim,
asker firarisi haberleri,
asker firarisi kendi teslim olursa
Merhabalar benım nısanlım malatyada askerlik yaparken psikolojik sorunlar yuzunden bır sure tadavi oldu ve firar etti yakalandı ve metris cezaevinde...
85 yılında askerden firar eden bir kişinin yeni çıkan yasalara göre bir hakkı var mı ?Şuan yurtdışında yaşıyor ve Türkiye'ye geldiği taktirde ne gibi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku