Selam..
Benim eniştem 2003 yılında vefat etti, vergi borcundan ve şirket devrindeki aksamalardan dolayı emekli olamıyor.Simdi ise vergi borcu ve şirket devri halledildi.Once SSK'lıydı ve Bağ-Kur'lu oldu daha sonra.Sirket hissedarı olduğu için bu bi engel teşkil eder mi?Ocak 2003 de Bağkur girişi var ve vefatı Temmuz ayı.Peki bu durumda SSK'dan mı emekli olabilir yoksa Bağkur'dan mı?SSK da tüm primler ödenmiş ve günü de yeterli.Once Bağkur'a gittik ve dosya şu an orda ölüm servisinde.Oradaki bayan SSK'dan primlerini isteyeceğini bunun için de kendisinin dilekçe yazması gerektiğini söyledi, bir de bu işin uzun süreceğini çabuklaştırmak için ise SSK'ya gitmemizi söyledi ama ben ne yapacağımı anlamadım.Ilk başvurumuz SSK'ya 18 Temmuz 2003 de.Bu başvurumuz 5 sene içinde sayılır mı yoksa Bağkur'aa şimdi tüm belgeleri verdik bu ay içerisinde 5 yıl dolmadan.SSK için de geçerli olur mu?Bu ayın sonunda 5 yıl bitiyor.Acele yardımınıza ihtiyacımız var.Lütfen cevabınızı bekliyorum.Simdiden teşekkür ederim.

.