Asılsız iddialarda bulunduğum gerekçesiyle hizmet içinde devlet memmurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak fiili ile irtibatlandırılarak ( c-ı ) 1/30 oranında maaş kesim cezası aldım.Üstelik muhakkik raporu ile il dışına tayin edildim.Bir suça iki ceza verilemez kuralının dayanağı nedir? mahkemede kullanmak istiyorum.Ayrıca çocuğum anadolu öğretmen lisesi yabancı dil bölümünde okumaktadır.Gittiğim ilçede okul olmadığı gibi ildeki anadolu öğretmen lisesinin puanı da tutmamaktadır.Atamada dikkate alınması gerekmez mi?Bu konuda mahkemece yapılan işlemin iptalini gerektirecek bir dayanak bulabilir miyiz? İlginize teşekkür ederim...
Bir de sicilim iyi olduğu için ' bir derece hafif ceza uygulanabilirdi ancak bu konuda idarenin takdir yetkisi vardır ' deniliyor.Fakat danıştay 8.daire 18/10/1991 gün ve 1991/1677 sayılı kararda cezanın hafifletilip hafifletilmediğinin gerekçesinin belirtilmesi gerektiğine yer vermiştir.Benim tecziye evrakımda neden bir alt ceza verilmeyişi ile ilgili bir ibare yoktur.Bu karara göre olması gerektiğine inandım.Acaba doğru mudur?Doğru ise cezamın iptal gerekçesi olabilir mİ?Ayrıca bu danıştay kararının orjinal metnini bulamıyorum.Nasıl bulabilirim?
Bir suça iki ceza verilmez ilkesi disiplin hukukunda da geçerli bir ilkedir. Ancak bunun anlamı, bir eylemi bir disiplin cezası verildi mi, başakaca idari işlem yapılamaz anlamına gelmmemektedir.
yani hem disiplin cezası alabilir, hemde başka bir yere tayin edilebilirsiniz. Tabi bu sizin tabi olduğunuz disiplin ile ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine göre de değişebilecek bir konudur. Bakı kamu görevlilerinin disiplin mevzuatında görev yeri değişikliği bir disiplin cezası olarak da tanımlanabiliyor.
Toparlarsak,
1-657 tabi bir memursanız, aldığnız disiplin cezası dışında bu olaya bağlı olarak bir başka idari işlemlere başka bir yere tayin edilebilirsiniz. Önemli olan nokta bu olayın sizin tayin görmenize neden olabilecek seviye ve nitelikte bulunup bulunmadığıdır.
2-Her idari işlem için ayrı ayrı dava açılması idari yargılama usul kanunun bir gereğidir. dolayısı ile aldığnız disiplin cezasına bu cezanın tebliğinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açmanız gereklidir.
3-Tayin işlemine de yine bu işlemin tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde iptal davası açmanız gereklidir.
4-Disiplin cezalarında alt ceza uygulanmama gerekçesi, kararda tartışılmak ve açıklanmak zorundadır. Aksi halde bu durum bir bozma nedenidir. Bu sadece belirtelen karada değil, pek çok danıştay karrında bulunmakta, istikrar kazanmış bir içtihatdır. dolayısı ile illede karar belirtmek zorunda değilsiniz ama illede yazmak isitiyorum diyorsanız Danıştay bilgi banmkasından bu hususuta karar bulmak mümkündür.
5-Anayasamızın “Temel hak ve hürriyetlerin korunması” başlıklı 40.maddesinin 4709 sayılı yasanın 16.maddesi ile değişik 2.fıkrasında “Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır.” Hükmü yer almaktadır.
Dava konusu karar incelendiğinde, bu karara karşı hangi kanun yollarına başvurulabileceği ve hangi mercilere ve ne kadar süre içinde bu başvuruların yapılabileceğinin kararda Anayasal zorunluluğa rağmen belirtilmediği ve Anayasanın bu hükmünün çiğnendiği açıkça anlaşılacaktır.
Bu kuralın ihlali, Anayasayı ihlal anlamına geleceği ve idari işlemi sakatladığı kadar, ilgililerin cezai sorumluğunun da doğmasına sebep olacaktır.
4-Disiplin cezalarında alt ceza uygulanmama gerekçesi, kararda tartışılmak ve açıklanmak zorundadır. Aksi halde bu durum bir bozma nedenidir. Bu sadece belirtelen karada değil, pek çok danıştay karrında bulunmakta, istikrar kazanmış bir içtihatdır. dolayısı ile illede karar belirtmek zorunda değilsiniz ama illede yazmak isitiyorum diyorsanız Danıştay bilgi banmkasından bu hususuta karar bulmak mümkündür.
bana müfettiş raporu sonucu okul müdür tarafından maaş kesimi cezası verildi. sicilim iyi olmasına rağmen , bir alt ceza verilmedi. ve bunun nedeni de açıklanmadı. sadece müfettiş raporu dikkate alınarak ceza aldınız dendi. neden alt ceza verilmediği açıklanmadı.
idari dava açacam , bir alt ceza verilmemesi veya bunun neden verilmediğinin açıklanmaması cezayı bozma nedeni midir. dava mı bu nedenlerle açmayı düşünüyorum?
bunla ilgili danıştay kararı örneği bulamadım . bir örnek verebilir öisiniz?
Dairesi Karar Yılı Karar No Esas Yılı Esas No Karar Tarihi
ONİKİNCİ DAİRE 2003 3189 2000 194 24/10/2002
KARAR ÖZETİ
"657 SAYILI YASANIN 126.MADDESİ UYARINCA KADEME İLERLEMESİNİN DURDURULMASI CEZASININ, KURUMUN YETKİLİ DİSİPLİN KURULU KARARI ALINDIKTAN SONRA KİŞİNİN GEÇMİŞ SİCİL DURUMU DEĞERLENDİRİLEREK BİR ALT CEZA OLAN AYLIKTAN KESME CEZASININ VERİLMESİ GEREKTİĞİ, DİSİPLİN KURULU KARARI OLMAKSIZIN DİSİPLİN AMİRİNCE BİR ALT CEZA OLAN AYLIKTAN KESME CEZASI VERİLEMİYECEĞİ" HK.
---------------
Galiba işinize yarar.
İyi günler...
,
bir idari dava ile iki defa ceza verilirmi,
ayni fiil ,
bir suctan,
bir sustan dolayi iki ceza,
ayni suctan iki ceza olurmu,
ayni suctan iki kez ceza verilir mi,
bir suctan ikikez ceza verilemez,
iki ceza verilemeyecegi,
bir suça iki ceza verilemez tabiri,
Bir suca ıkı ceza verilirmı,
ayni fiilden dolayi birden fazla ceza verilemez,
aynı suça birden fazla ceza,
bir suçtan dolayı iki ceza verilemeyeceği,
aynı suçtan iki ceza verilemez,
bir suçun bir cezası olur,
bir suçdan iki ayrı ceza verilemez,
https:www.hukuki.netshowthread.php40037-Bir-suca-iki-ceza-verilemez-tabiri
İşlenmiş bir suça hem maaş kesimi hemde görev yeri değişikliği verildi, oysaki bir suça bir ceza verilmesi gerekmez mi? Hele bu yer değiştirme sürgün...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku