selam arkadaşlar
tarafımıza açılan bir dava ile Mülkümüzün etrafını çeviren duvarın bilinmeyen bir nedenle dış tarafa doğru yıkılması sonucunda bir araç hasar görmüştür. bununla ilgili olarak ben ve diğer mirasçılara aracı zarar gören şahıs tarafından asliye hukuk mahkemesi aracılığı ile 7.500 ytl alacak davası açılmıştır.konu ile ilgili olarak araç sahibi fen,trafik,inşaat,ve makina mühendisleri tarafından bilirkişi raporu tutturmuş ve borçlar kanunun58. maddesi gereği söz konusu meblağı talep etmektedir.aracın parkedildiği yer sokak içi olup raporlara göre trafik levhası olmayıp ve nizami şekilde olduğu belirtilmektedir. (oysaki 50 senelik bina şimdiye kadarböyle bir olay olmamasına rağmen)
ayrıca söz konusu mülk kiraya verilmiş olup olay kiracının mülkde oturduğu sürede gerçekleşmiştir.yine kiracı borcunu ödemediğinden mahkemeye veilmiş ayrıca husumet başlamıştır.kendi mülküme giremez hale gelmişken ve kiracı tarafından herhangi bir uyarı yapılmamışken bu hasarın abartılarak tarfımızdan istenmesi durumunda ne yapacağımı şaşırmış duruumdayım bana bir çözüm yolu sunarsanız ve yardım ederseniz nasıl bir itiraz dilekçesi ve hangi dayankalra göre yazacağımı söylerseniz sevinirim