Resmi bir kurumda BT Personeli olarak çalışmaktayım. Kurum altyapısında DNS serverler alan adı sorgularını Türk Telekom DNS'lerine değil OpenDNS lerine yönlendirilecek şekilde yapılandırıldı. Bunun sebebi kurum içi internet kullanım politikaları gereği bazı sitelerin (ör:facebook.com) yasaklanmasını sağlamaktı.
Fakat bu uygulama sonucunda Telekomun Engellediği kimi siteler açılabilmektedir. (Youtube'nin engellendiğini medyadan duyuyorum
Ayrıca yine kurum politikaları nedeniyle kullanıcıları BT personeli olarak kurum içinde bilgisayarlarını izleyebiliyoruz. Tabi bunlar kurumun da uymak zorunda olduğu politikara dayanıyor.(http://www.ulakbim.gov.tr/ulaknet/ku...litikasi.uhtml)
Bu durum altında bu işleyişden sorumlu olan ben suç işlemiş oluyormuyum?
firewall tarafından sadece yasaklanma yapılabilir,
her İP yi firewall dan MAC adresine atarsınız,ister kişiye özel, ister tüm kuruma komple yasak getirebilirsiniz, bunları yapmak 3-5 dk lık bir işlem...
ayrıca Open DNS kullanmak bir suç değildir,basılı /yayın bilişim dergilerinde tavsiye ediliyor,sizce suç olsa oralarda açık olarak yazabilirlermi
Konu nikon tarafından (04-06-2008 Saat 00:27:49 ) de değiştirilmiştir.
firewall tarafından sadece yasaklanma yapılabilir,
her İP yi firewall dan MAC adresine atarsınız,ister kişiye özel, ister tüm kuruma komple yasak getirebilirsiniz, bunları yapmak 3-5 dk lık bir işlem...
ayrıca Open DNS kullanmak bir suç değildir,basılı /yayın bilişim dergilerinde tavsiye ediliyor,sizce suç olsa oralarda açık olarak yazabilirlermi
OpenDNS kullanarak site engellemesi yapılabililir. (Hatta OpenDNS'in asıl amacı bu) Her ip ve mac adresini takip etmem imkansız ve kurumun tamamına değil bir kısmına erişim engellemesi germem gerekiyor firewall olarak cisconun donanımsal bir çözümünü kulanıyoruz yazılımsal hiçbir çözüm bizi (100.000 istemci) kaldırmaz.
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Acaba sorunuzu biraz daha açmanız mümkün mü?
Sorumu biraz daha basitleştirmem gerekirse ben başka bir amaç için DNS adresini değiştirdim ve dolaylı olarak TürkTelekom tarafından engellenen sitelerin kurumum bir bölümünün içinde açılmasını sağlamış oldum. Bu suçlu duruma düşermiyim?
Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.
“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill
Benim anlamadığım sorulan soru açık ve net olarak "DNS değiştirerek telekomun yasakladığı sitelere girmek hukuki açıdan sorun çıkartır mı?" olmasına rağmen,OpenDNS kullanmanıza gerek yok şöyle yapsanızda olur gibi enteresan cevaplar gelmiş olması Gerçekten bu soruya pek cevap verebilene rastlamadım.Sanırım hukukçu arkadaşlar da bu konuda belirli bir kanıda değiller.
Benim anlamadığım sorulan soru açık ve net olarak "DNS değiştirerek telekomun yasakladığı sitelere girmek hukuki açıdan sorun çıkartır mı?" olmasına rağmen,OpenDNS kullanmanıza gerek yok şöyle yapsanızda olur gibi enteresan cevaplar gelmiş olması Gerçekten bu soruya pek cevap verebilene rastlamadım.Sanırım hukukçu arkadaşlar da bu konuda belirli bir kanıda değiller.
Haklısınız daha açıklayıcı olmak adına biraz detaylı anlattım. Özetle;
1- Yaptığımız ayarlamalar sonucunda mahkeme kararınca yasaklanmış siteler açılıyor. Fakat bu ayarları yapma amacımız yasaklanmış siteleri açmak değil.
2- Eğer bu suç ise ve mahkeme kararınca engellenmiş siteleri de benim ayrıca yasaklamam mı gerekiyor. Eğer yasaklamam gerekirse bu siteleri güncel olarak takip edebileceğim bir yer varmı.
3- Ağ trafiği sürekli olarak izleniyor. MSN kullanımı olur ise bu kullanım ve konuşmalar kayıt ediliyor. Fakat MSN kullanımı yasak ve bu yazılımın kullanılmayacağına dair sözleşme imzalatılıyor. Buna rağmen özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş olurmu.
Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.
“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill
Suç işlemek üzere kullanılmamak şartıyla sizlere yeni bir haber;
Google public dns hizmetine başladı. Yani Opendns tek seçenek değil. Google dns hizmeti ile internette daha hızlı ve güvenli gezinmeyi hedefliyor. Halka açık bu hizmetten yararlanmak isteyen herkes ağ ayarlarındaki IP numaralarını 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 dns ayarı olarak yapabilir.
şimdi buradaki tüm yazıları okudum ama birşey anlamadım... şimdi youtube ve diğer yasaklı sitelere girmek için open dns yada google dns gibi dns değiştirerek yasaklı sitelere girmemiz şimdi suç mu teşkil ediyor... Yani youtubeye girmemiz yasak mi oluyor.. mahkemeye göre biz suçlu konumda olacağız...
lütfen net bir yanıt aalabilirmiyiz...
saygılar iletişimci
,
resmi kurumlarda dns ayarlari,
dns değiştirmek suç,
turkiyede mahkemenin kapattigi yasakli sitelere girmenin cezasi varmi,
google dns uygun mudur,
telefon dns degisirse ne olur,
dns ayarı değiştirince ne oluyor,
dns ayarı değiştirmecezası,
dns değişince ne olur,
internet dsn değiştirirek arama suçmudur,
dns ayarini degistirmek suc mu,
dns degistirme cezasi varmidir,
ip değiştirme cezası
Öncelikle merhaba..konu alaksız gibi görünebilir ama vatandaslık degiştirdigimde o ulkein hukugundan yararlanabiliyormuyum? yani örnegin yaş küçültme...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku