Merhaba Sayın Hukuki Net Yetkilileri,
Ben 19 Haziran 2007 de kendi aracımla hatırlayamıyorum kaza anını ama karşı şeride geçerek karşı şeritten gelen bir araca çarptım.Kaza sonucu yaralanma ve maddi hasar oluştu.Karşı tarafın sağlık sounu ayakta muayene edilerek çözüldü benim ise tam 1 yıl olmasına rahmen hala yürüme zorluğu çektiğim bir kırık oluştu.Kaskom karşı tarafın masraflarını ödedi.Hatta bende kendilerinden özür diledim kastiyet yoktu çünkü.Derken 6. celse mahkemed bana bence süpriz olan bir karar çıktı.TCK-62/1 maddesince hapisdaha sonrada 4000YTL para cezasına çevrildi,ehliyetime 1 yıl el konulması kararı alındı.Temyiz kanun yolu da açık.Ben kaza anında alkollü değildim.Bu raporlarda var.Kasıtta yok.Ben şimdi ne yapacağım konusunda sizden yardım istiyorum böyle bir durumda nasıl bir dilekçe yazıp hangi yolu takip deceğim bununla ilgili yardım bekliyorum.
İyi çalışmalar.
62/1 sadece takdiri indirim kararını gösterir, cezanızı mala zarar verme ve taksirleme yaralamadan almanız muhtemel, olası kast ya da bilinçli taksire ilişkin bir iddia oldu mu?
İvedilikle bir avukattan yardım alın, yargıtay yolu hakkınız yanmasın...
İvedilikle bir avukattan yardım alın, yargıtay yolu hakkınız yanmasın...[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim bende sizin düşündüğünüz gibi yapıp bir avukattan yardım aldım.Şimdi hakimden ek süre istendi.Ama sanırım olay tespit tutanağı yokmuş avukat araştırıyor belkide düşürebilirim bu davayı diyor yada en en kötüsü 2 yıl ertelerim diyor.İnanın çok zor işlermiş.Kimseyi düşürmesinde eksikte etmesin adliyeye.
merhabalar
sizden bir konu hakkında bilgi almak isterim
2002 yılında bir arkadaşım kavga sonucunda mahkemelik oldu daha sonra kavgada yaralanan şahıs bir haftalık darp raporu aldı. arkadaşım 1 hafta hapis yattı ve daha sonra sertbest bırakıldı bundan sonra olay kapandı diye birdaha mahkemeye gidilmedi. bu yıl mahkeme tarafından arkadaşına 4 yıl 2 ay mühebbet hapis cezası geldi ve ceza onaylandı sizden isteğim bu konuda nasıl bir yol izlenmeli kavgada yaralanan şahıs şikayetinden vazgeçti.
merhabalar
sizden bir konu hakkında bilgi almak isterim
2002 yılında bir arkadaşım kavga sonucunda mahkemelik oldu daha sonra kavgada yaralanan şahıs bir haftalık darp raporu aldı. arkadaşım 1 hafta hapis yattı ve daha sonra sertbest bırakıldı bundan sonra olay kapandı diye birdaha mahkemeye gidilmedi. bu yıl mahkeme tarafından arkadaşına 4 yıl 2 ay mühebbet hapis cezası geldi ve ceza onaylandı sizden isteğim bu konuda nasıl bir yol izlenmeli kavgada yaralanan şahıs şikayetinden vazgeçti.
Sayın fehmi444;
4 yıl 2 ay hapis cezası onaylandı diyorsunuz herhalde. Onanmış olan bir karar için aşağıda belirttiğim 2 yol var bildiğim kadarıyla.Ancak bir Avukata danışmanızın daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
KANUN YARARINA BOZMA
MADDE 309.– (1) Hâkim veya mahkeme ta¬ra¬fından verilen ve istinaf veya temyiz inceleme¬sinden geçmeksizin kesinleşen karar veya hü¬kümde hukuka aykırılık bulunduğunu öğrenen Adalet Bakanı, o karar veya hükmün Yargıtayca bozulması istemini, yasal nedenlerini belirterek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak bildirir.
(2) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bu ne¬denleri aynen yazarak karar veya hükmün bozul¬ması istemini içeren yazısını Yargıtayın ilgili ceza dairesine verir.
(3) Yargıtayın ceza dairesi ileri sürülen ne¬den¬leri yerinde görürse, karar veya hükmü kanun yararına bozar.
(4) Bozma nedenleri:
a) 223 üncü maddede tanımlanan ve davanın esasını çözmeyen bir karara ilişkin ise, kararı ve¬ren hâkim veya mahkeme, gerekli inceleme ve araştırma sonucunda yeniden karar verir.
b) Mahkûmiyete ilişkin hükmün, davanın esa¬sını çözmeyen yönüne veya savunma hakkını kal¬dırma veya kısıtlama sonucunu doğuran usul iş¬lemlerine ilişkin ise, kararı veren hâkim veya mahkemece yeniden yapılacak yargılama sonu¬cuna göre gereken hüküm verilir. Bu hüküm, ön¬ceki hükümle belirlenmiş olan cezadan daha ağır olamaz.
c) Davanın esasını çözüp de mahkûmiyet dı¬şın¬daki hükümlere ilişkin ise, aleyhte sonuç do¬ğur¬maz ve yeniden yargılamayı gerektirmez.
d) Hükümlünün cezasının kaldırılmasını ge¬rektiriyorsa cezanın kaldırılmasına, daha hafif bir cezanın verilmesini gerektiriyorsa bu hafif cezaya Yargıtay ceza dairesi doğrudan hükmeder.
(5) Bu madde uyarınca verilen bozma kararına karşı direnilemez.
YARGILMANIN YENİLENMESİ:
Hükümlü lehine yargılamanın yenilenmesi nedenleri
MADDE 311.– (1) Kesinleşen bir hükümle so¬nuçlanmış bir dava, aşağıda yazılı hâllerde hü¬kümlü lehine olarak yargılamanın yenilenmesi yoluyla tekrar görülür:
a) Duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği anlaşılırsa.
b) Yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek biçimde hü¬kümlü aleyhine kasıt veya ihmal ile gerçek dışı tanıklıkta bulunduğu veya oy verdiği anlaşılırsa.
c) Hükme katılmış olan hâkimlerden biri, hü¬kümlünün neden olduğu kusur dışında, aleyhine ceza kovuşturmasını veya bir ceza ile mahkûmi¬yetini gerektirecek biçimde görevlerini yapmada kusur etmiş ise.
d) Ceza hükmü hukuk mahkemesinin bir hük¬müne dayandırılmış olup da bu hüküm kesinleş¬miş diğer bir hüküm ile ortadan kaldırılmış ise.
e) Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya ko¬nu¬lup da bunlar yalnız başına veya önceden su¬nulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkûm edil¬mesini gerektirecek nitelikte olursa.
f) Ceza hükmünün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşme’nin veya eki protokollerin ihlâli suretiyle verildiğinin ve hük¬mün bu aykırılığa dayandığının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kesinleşmiş kararıyla tes¬pit edilmiş olması. Bu hâlde yargılamanın yeni¬lenmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kara¬rının kesinleştiği tarihten itibaren bir yıl içinde istenebilir.
(2) Birinci fıkranın (f) bendi hükümleri, 4.2.2003 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahke¬mesinin kesinleşmiş kararları ile, 4.2.2003 tari¬hinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvurular üzerine verilecek kararlar hak¬kında uygulanır.
,
asliye ceza mahkemesi en fazla ne kadar ceza verir,
asliye ceza mahkemesi ne kadar ceza verebilir,
http:www.hukuki.netshowthread.php39621-Asliye-Ceza-Mahkemesi-Temyize-Basvuru,
asliye ceza mahkemesi temyiz,
asliye ceza mahkemesi ne ceza verir www.hukuki.net,
sanik kararı temyize gonderebilirmi,
asliye ceza mahkemesi kac yila kadar ceza verebilir,
asliye ceza temyiz hahhi nasil olur,
asliye cezalarda temyiz süresi,
temyize başvuru süresi,
asliye ceza mahkemesi temyiz süresi,
asli ceza mahkemesi cezaları,
asliye ceza mahkemesi kararları
merhabalar 1.asliye ceza davasında 2 kişi birbirine karşılıklı olarak dava açtı ve ikiside cezaya çartırıldı tabii cezalarıda 5 denetimli serbesliğe...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku