Merhaba, 1994 yılında T.C.Ziraat Bankasında çalışırken bir cahillik yaptım ve basit zimmet (202/1)suçunu işledim.Mahkeme;bana 8 yıl hapis,900,-YTL(900 Milyon TL) para cezası ile bankaya vermiş olduğum zararın tazminini karara bağladı.Hapis cezamı yattım (infaz edildi) çıkmadan önce de 900,-YTL.para cezası ilgili adliye'ye defaten ve nakit olarak yatırıldı.Neticede tahliye oldum. Sizlere sorum şu.Bu aşamada para cezasını ödememe rağmen banka benim aleyhime ilamlı icra takibi yapabilir mi ?.Ya da o tarihlerde böyle bir takip yapıp borç ödemeden aciz belgesi aldıysa bu belgeye dayanarak icra takibini sürdürebilir mi ???.Eğer aleyhime böyle bir icra takibi yapılabiliyorsa ben buna "BİR KOYUNDAN İKİ POST ÇIKARMAK" diye ancak buna diyebilirim.Yaptığım cahilliğin hapis cezasını çektim.Mahkemenin hükmettiği para cezasını da ödedim.Ayrıca 18 yıllık devlet memurluğum ve tüm tazminat ve diğer haklarım gitti.Eğer buna rağmen yukarıda değindiğim gibi aleyhime icra takibi yapılabiliyorsa ben son derece mağdur ve zor durumda kalırım. Sizlerden ricam lütfen bu konuda ben ne yapabilirim ve ne yapmalıyım beni aydınlatırsanız son derece sevinirim. SAYGILARIMLA
bankanın zararı tahsil ettiğinden fazla ise yapabilir zararın doğduğu zaman ile paranın tahsil edildigi zaman aralığı için faiz isteyebilir. Aciz vesikası aldıktan sonra aciz vesikasına bağlanan alacaklar için uygulanan zaman aşımı süresi icinde banka sizin herhangi bir mal varlığına rastlarsa veya yeni edinirseniz takibe devam ettirebilir.
Parayı yatırdığınızda avukatınız bankadan ibraname alabilseydi iyi olurdu. Banka yöneticileri ile yeniden görüşüp ibraname almaya çalışın
Sayin MuratCandas, Ayni soruyu, Ankahukuk sitesinde de forum açarak, Murat(...) rumuzu ile sormus bulunmaktasiniz. Ankahukuk sitesinde sorunuzun cevabini tafsilatli olarak,-geçen günlerde- vermis bulunmaktayim.
Burada da tekrar, diger üyelerin de bu bilgilerden faydalanmasini teminen, özetlemeye çalisayim. Söyle ki;
Sizin, çarptirilmis oldugunuz para cezalarini ödemis olmaniz ve ayrica hapis cezasinin da infaz edilmis olmasi, olayin sadece cezai yönü olup; bankanin (zimmet suçu nedeni ile ugradigi zarar nedeni ile olusan)alacagi ile herhangi bir ilgisi yoktur. Zira; ödediginiz para cezasi,bankaya degil,devlete ödenmis olmaktadir.Sizin de kabul ettiginiz üzre; siz, bir cahillik yapmissiniz ve cezasini da çekmis bulunmaktasiniz. Ancak; unutmamaniz gerekir ki; banka, halen sizden alacaklidir ve bu nedenle,sizin bu olayi "bir koyundan iki post çikarmak" olarak nitelendirmis olmaniz, fevkalade yanlistir. Bankanin, bu alacaginin sonuna kadar takipçisi olacagindan emin olabilirsiniz. Aciz vesikasi düzenlenmesi de sizin açinizdan herhangi bir degisiklik yaratmaz. Banka, ilerideki yillarda bile, menkûl ve gayrimenkûl mallar edindiginizi tespit edecektir ve sizden (asil alacak ve fer'ileri ve bu arada vekâlet ücreti) olmak üzere, talep ve tahsil yoluna gidecektir.
Benim size tavsiyem, bu paralar sizden cebri icra marifeti ile tahsil edilmeden, banka ve/veya bankanin hukuk müsaviri ile irtibat kurmaniz ve borçlari kapatmanizdir. Gerekirse, taksitli ödeme konusunda protokol tanzim edilmesini isteyiniz. Size gerekli kolayliklari saglayacaklardir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku