Merhaba,
heşeyden önce, böylesine aktif ve faydalı bir siteyi yaratıp yaşatan herkese çok teşekkürler.
Sorum:
2005'te bir inşaat şirketinin gazete ilanına başvurarak bir konut alım sözleşmesi yaptım.İlanda belirtmemişlerdi ama görüşme sırasında projenin formalite icabı kooperatif şeklinde yürütüleceğini söylediler.KDV indirimi ve başka yararları olduğunu; bütün işlemlerle kendilerinin ilgileneceğini ve benden sözleşmede belirtilen ödemelerin dışında ödeme istenmeyeceğini belirttiler.Güvenerek sitedeki belirli bir konutu seçtim, sözleşmeyi imzaladım ve kooperatif üyesi yapıldım (hiç bir kooperatif dokümanını görmediğim için onların yalancısıyım). Sözleşmeyi kooperatif ve yüklenici firma ayrı ayrı imzaladı (aslında ikisi de aynı kişilerce temsil ediliyor). Daha sonra dairemin kat irtifak tapusunu da adıma çıkarıp verdiler. Gerçekten de bugüne kadar ilave hiç bir ödeme istemediler.Bir kez kooperatif kuruluna davet edildim.Gerçekten de formalite icabı bir toplantıydı ve göstermelik bazı görüşme ve kararlar konuşuldu.
Konutların anahtar teslim tarihi Şubat 2008'di.Konutumun içinde az eksikle anahtarını aldım ama sitede alt yapı-çevre düzenlemesi eksik olduğu için 3 aydır taşınamıyorum.İşler yavaşladığı için en az bir 3-4 ay daha taşınamayabilirim.İnce işlerindeki eksikler nedeniyle konutumun bir anahtarı halen daha inşaat görevlisinde bulunuyor.
Zamanında teslim etmedikleri için Tüketici mahkemesi veya hakem heyetine başvurabilir miyim ? Yoksa, kooperatif üyesiyim diye sürünecek miyim ?
Zahmet edip ilgilenecek herkese şimdiden çok teşekkürler.