selam ben hatayda askerliğini yapmakta olan bir askerim kasım ayında nöbet esnasında sağ elim kırıldı. Revire çıktığımda beni İSKENDURUN ASKERİ HASTANESİ'ne gönderdiler burada elimi alçıya almış olup benim hastanede 25 gün yatacağımı beyan etmişlerdi. 3 gün yattıktan sonra beni hadtaneden taburcu ettiler ve bana 20 gün yatak istirahat verdiler. Haftada 1 kere kontrollere gittiğimde herhangi birşey olmadığını haftaya tekrar gelmemi söylediler. Elimdeki alçı çıkarıldığında kemiğin eğri kaynadığı tespit edilmiş olup düzeltmek istediğimi arz ettim. Bana elimin ameliyatla düzeleceğini ama askerliğe elverişsiz bir durumu olmadığını söylediler. Bir süre sonra elim ağrı yapmaya başladı ve revirden elimin filmini çektiklerinde beni yine ASKERİ HASTANE'ye sevk ettiler. Elimin ağrı yaptığını ve elimi kullandığımda sağ serçe parmağımı kullanamadığımı söyledim. Bana:"ağrı yaptığında git revirden ağrı kesici al kullan" dediler. Bende elimin beni huzursuz ettiğini vede bu şekil dayanamayacağımı ifade ettim ama dinlemediler. Bunun üzerine ASKERİ HASTANESİ BAŞTAPİB'ine çıktım ve durumumu anlattım bana:"oğlum elin tekrar kırılacak ameliyat olacak sana da yazık doktora da yazık" dedi. Bu durumu kaldıramadığım gibi izine gittim ve kendi askerlik şubeme gittim. Oradan devlet hastanesi ORTOBEDİ bölümüne sevk ettiler.Hastaneye gittiğimde doktor neyin var dediğinde elimi gösterdim oda bana:"oğlum elin tekrar kırılacak ameliyat olacak ameliyata hastanemiz sahip çıkmıyor" dedi. Bende beni SAMSUN ASKERİ HASTANESİ'ne sevk edin dedim yok git birliğinde yaptır dedi. Birliğim sahip çıkmıyor yapmıyorlar dedim olmaz dedi. ben askere geldiğimde bize sigorta yaptıklarında başınıza herhangi birşey geldiğinde sigortalısınız dediler ama sigorta önemli olmadığını anladım. bu durumda ne yapabilirim. elimi tedavi ettirmek istiyorum ve ben bir askerim ama ilgilenen yok, sesimi yükseltirsem başıma birşey gelmesinden korkuyorum. sayıglarımla.
J.Er.
Durumunuzu ve şikayetinizi en kısa zamanda silsile yolu ile yapınız. Askeri hastahane doktorlarının bu yaptıkları anlatımınıza göre suçtur. Hemde iki açıdan suçtur.
Ortopedist muazzaf değildir büyük olasılıkla ve/veya aşırı yoğunluk vardır. Ki askeri hastanelerin çoğu bir kaç ile birden bakıyor ve tek uzmanla. Sayın Tangör Evren'in dediği gibi dilekçe verebilirsin bu durumda ama bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Revirdeki doktorundan hastanedeki ortopedi uzmanı ile görüşmesini talep et. Bu bir yarar sağlayabilir. Askeri hastanelerde aşırı yoğunluk var, sıklıkla her branşta tek uzman doktor var,her gün icap nöbeti tutar,gün boyu yorgundur,bir de geçinmek için ek iş yapar Kemal Sunal filmlerindeki gibi. Askeri hastaneler bilindiği gibi matrah yerler de değil,pek çok eksik var ve geri kalınmış durumda. İnsan gücü,doktor teriyle dönüyor değirmen;su yok.Asteğmense zaten elini sürmeden,risk almadan askerliği bitirip gitmeye çalışır. Geçmiş olsun,Acil şifalar diliyorum.
J.Er olduğuna göre muhtemelen Serinyoldasın bu da 2 manaya gelir ya acemiliğini yapıyorsun ya da ustasın. Acemiysen zaten senin durumunu ertelemelerinin nedeni usta birliğine katıldığında ameliyat olmanı sağlamak içindir çünkü durumun aciliyeti yoksa acemi birliğinde kimse ameliyat edilmez orası bir eğitim kurumu zaten kuş kadar vakit kime ne öğretebilirler?
Eğer acemi değilsen ve sivil hayatında da sigortan yoksa bunu uzman doktora mutlaka belirtmelisin ama gerçekten ameliyat olmak istiyorsan hastaneye askerliğinin bitimine bir ay kala git. Doktorunun dediği gibi revirden ağrı kesici al. Sivil doktorlar için hastayı ne zaman ameliyat ettiğinin bir önemi yoktur ama askerlikte tam tersidir. Çünkü sizlerde taktir edersiniz ki askerliğin 15 aya düşmesi ve tecil ettirmelerdeki artış nedeniyle tsk birliklerinde nöbet tutturacak asker bulamamanın sıkıntısını çekiyor o zaman da işte böyle üçün beşin hesabını yapmak zorunda kalıyor. Saygılar...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku