Merhaba,

Gectigimiz ay yeni eve tasindim ve butun faturalari kendi adima gecirdim. Elektrik idaresi kayitlarina gore oturdugum evde elektrik sayaci yoktu (oysa vardi) ve eve yeni sayac takilmasi gerektigi soylendi. Ben de evde su anda sayac oldugunu soyleyip ne yapmam gerektigimi sordum. Ev sahibimle gorusup sayaci kimin ne zaman taktigi konusunda bilgi almam; eger sayacta bir tuketim varsa sayactaki butun tuketim bedelinin bana faturalancagi soylendi. Ben de ev sahibimi arayip durumu bildirdim. Sayaci kimin ne zaman taktigini bilmedigini, benim sayactaki eski borclardan sorumlu olmayacagimi ve endiselenecek bir durum olmadigini soyleyip durumu pek de ciddiye almadi.

Gectigimiz gunlerde ilk elektrik faturam geldi: 300 milyona yakin. Saat uzerinde 1 ayda tuketmemin mumkun olmadigi kadar tuketim bana faturalanmis. Benden onceki kiraci saati kacak olarak takip sozlesme yapmadigi icin BEDAS saatteki butun tuketimi 1 ay icinde benim yaptigimi dusunuyor. Meger bu durumla karsilasmamak icin sozlesme yaptiktan sonra yeni saat takmak gerekiyormus, ama benim bu durumdan haberim olmadigi icin daha onceki kacak tuketim de bana patladi.

Ev sahibini arayip durumu anlatmaya calistim ama o da 'Sen harcamissindir, senin borcun' deyip keklemeye calisti. Bu durumda gercekten de benim tuketmedigime dair kanit yok gibi gorunuyor (ev sahibine telefon edip durumun boyle olacagini soylemis olmam haric). Bense faturanin bir kismini kiradan dusmeyi planliyorum. Benim sorum su olacak: Ben sozlesme yaptiktan sonra degistirilmesi gereken sayac benim sorumlulugumda miydi, yoksa saati degistirmek ev sahibinin gorevi miydi? Ayrica daha onceki kiracisinin da sozlesme yaptigindan emin olmak onun sorumlulugunda degil miydi? Bu durumda tuketim bedelini ev sahibine odetmek (ya da bir orta yol bulmak) gibi bir hakkim var mi? Ev sahibi kabul etmese bile bu bedeli kiradan dussem mantikli bir hareket mi olur?

Simdiden tesekkurler.