yardımcı olmanızı bekledıgım konu su ; ben mımarım kpss sınavına gırmek ıcın calısıyorum.fakat son yerlestırmede de sansımı deemek ıstıyorum ve herhangı bı memurluk yazmayı dusunuyorum.dıyelım kı herhangı bır memurluga (4001den) atandım.daha sonra mımar olarak gorev yapmak ıstedıgımde ne yapmam gerekıyor.artı bu yerlestırmede tercıh yapmamam daha mı yerınde olur bılgı verırsenız cok sevınırım.umarım derdımı anlatabılmısımdr:rolleyes:
4001 şartını arayan GİH sınıfı memur kadrolarından birine açıktan atanmanız halinde,mimar kadrosuna geçebilmeniz için büyük ihtimalle kurum içi yükselme sınavına girmeniz gerekir.Ama kurumunuza göre sınavsız da geçebilirsiniz.
(Şu an bir kamu kurumunda çalışıp çalışmadığınızınızı anlayamadım)
Konu memur07 tarafından (29-05-2008 Saat 19:02:05 ) de değiştirilmiştir.
sevgili sozel01
bende fizik tedavi mezunuyum ama adliyede katip olarak çalışıyorum.
Benimde tek umudum memur olduktan sonra sağlık bakanlığına geçmekti.
ama olmadı...
Bende şuanki işimi sevmeye çalışıyorum
umarım senin durumun benimki gibi olmaz.
Başarılar...
Konu gulenbulut tarafından (02-06-2008 Saat 16:21:44 ) de değiştirilmiştir.
merhaba arkadaşlar bende adliyede katibim ve kurum değiştirmek istiyorum. işletme 4 yıllık mezunuyum, vergi dairesi müdürlüğüne geçmek istiyorum ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
yardımcı olmanızı bekledıgım konu su ; ben mımarım kpss sınavına gırmek ıcın calısıyorum.fakat son yerlestırmede de sansımı deemek ıstıyorum ve herhangı bı memurluk yazmayı dusunuyorum.dıyelım kı herhangı bır memurluga (4001den) atandım.daha sonra mımar olarak gorev yapmak ıstedıgımde ne yapmam gerekıyor.artı bu yerlestırmede tercıh yapmamam daha mı yerınde olur bılgı verırsenız cok sevınırım.umarım derdımı anlatabılmısımdr:rolleyes:
Mimar olarak hemen çalışmanız mümkün olmayabilir.Hatta bazı kurumlarda imkansız.Çünkü mimar/muhasedis kadroları hiç yok.Ünvan değilikliği o kadar kolay olmaz.Epey beklemniz gerekebilir.
merhaba arkadaşlar bende adliyede katibim ve kurum değiştirmek istiyorum. işletme 4 yıllık mezunuyum, vergi dairesi müdürlüğüne geçmek istiyorum ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
A-)Memurların 657 Sayılı Kanuna Tabi Kurumlar Arasındaki Nakilleri
657 sayılı Kanunun 74. Maddesi hükümleri çerçevesinde bu Kanuna tabi kurumlar arası nakiller için öngörülen şartlar şu şekilde sıralanabilir:
1) Bir kurumdan başka bir kuruma geçmek isteyen memur öncelikle geçmek istediği kuruma müracat etmeli ve bunun kabulünden sonra kendi kurumunun iznini alamalıdır.
2) Memurlar kurumlar arasında kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68. Madde esaslarına göre derece yükselmesi suretiyle nakledilebilirler.
3) Memurlar bulundukları sınıftan, atanacakları kurumun aynı sınıfına veya öğrenim durumuna göre girebilecekleri sınıfa nakledilebilirler. Burada şunu hemen belirtmek gerekir ki, devlet memurlarının atama ve görevde yükselmeleri hakkındaki yönetmelik hükümleri de dikkate alınmak zorundadır.
4) Memurlar istekleri ile, kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere de atanabilirler. Bu şekilde atanacak olanların kazanılmış hak dereceleri ile nakledilecekleri dereceler arasında en çok 3 derece fark olabilir. Örneğin Sağlık Bakanlığındaki 5. dereceli bir memur Bayındırlık Bakanlığındaki 6, 7, ve 8. Derecelerdeki bir kadroya atanabilir.
Şimdi bahsettiğimiz bu maddeleri açıklayalım:
1)Bir kurumdan başka bir kuruma geçmek isteyen memur öncelikle geçmek istediği kuruma müracat etmeli ve bunun kabulünden sonra kendi kurumunun iznini almalıdır.
Herhangi bir kuruma geçmek isteyen memur öncelikle kendisine bir kurum bulmalıdır. Türk kamu yönetiminde bu husus tamamen subjektif kaidelere göre yürümektedir. Memur, kendi niteliklerine uygun başka kurumlarda boş bir kadro bulduktan sonra bir dilekçe ile ilgili kuruma müracaat etmelidir. Memurun bu kuruma nakledilebilmesi ve gerekli prosedürün işleyebilmesi için bu müracaatın ilgili kurumca kabul edilmesi gerekmektedir. Müracat kabul edildikten sonra müracatı kabul eden kurum memurun çalıştığı kuruma memurun kendi kurumlarına geçmesi hususunda gerekli muvafakatı (izin) vermeyi talep eden resmi bir yazı yazacaktır.
Burada muvafakatı (izni) hangi merciin vereceği önemli bir husustur. 657 sayılı Kanunda izin ifadesi yerine "kurumların muvafakatı" denilmektedir. Bu ifadeden atamaya yetkili amirlerin bu yetkiye sahip oldukları anlaşılmalıdır. Atamaya yetkili amir muvafakat verip vermemekte serbesttir. Eğer muvafakat (izin) verirse memur atanmak istediği kuruma nakledilir. Şayet atamaya yetkili amir muvafakat vermezsse memur diğer kuruma geçemez. Ancak, muvafakat vermeme yönündeki bir işlem mutlaka bir kamu yararına dayanmalı veya hizmet gereği olmalıdır. Şayen memur bu ilkeye aykırı hareket edilerek muvafakat verilmediğini düşünüyorsa dava açmalıdır.
diyelim muafakat verilmedi ve bende idare mahkemesine dava açtım. İdare mahkemesi kararı yerinde bulmayıp muafakat verilmesi yönüne karar verdi. Böyle bir durumda hemen kurum değiştirebiliyormuyum yoksa karar danıştaya giderse danıştayın kararını beklemek zorundamıyım. Yani karara itiraz edilirse kararın danıştaydan gelmesini bekleyecekmiyim. şimdiden teşekkürler
İdari yargıda, mahkemenin verdiği karar uygulanır. Karara itiraz edilmesi, temyiz edilmesi veya karar düzeltme istenmesi gibi nedenlerle verilmiş bulunan kararın uygulanması geciktirilemez. Mahkeme lehinize karar verirse muvaffakat verilmiş olur ve naklen geçeceğiniz kurum da atamanızı yaparsa, naklen geçiş tamamlanır. Naklen geçiş tamamlandıktan sonra, muvaffakatla ilgili mahkeme kararı bozulursa, naklen geçiş iptal edilir mi ? Böyle bir durumda, uygulamanın ne şekilde yapılacağı konusunda herhangi bir emsal oluşmamıştır.
Konu Kantaroncu tarafından (29-08-2008 Saat 16:38:48 ) de değiştirilmiştir.
,
kamu kurum değiştirme dilekçesi,
kurum değiştirme dilekcesi polis,
memur kurum değiştirme dilekçesi,
kurum değişikliği yaş sınırı var mı,
kurumlar arası değişiklik dilekçe,
kurumlar geçiş dilekçe örneği,
imamlarda kurumlar arası geçiş,
sağlık bakanlığına geçiş dilekçesi,
kurumlar arası geçişten vazgeçme
Mrh İnfaz Koruma Memuruyum Orman Genel Müdürlüğünün Orman Muhafaza Memuru alımlarına başvurdum ve Burdur ilini kazandım ogm ye evrakları teslım ettim...
1997 yılında Sağlık Meslek lisesinden mezun oldum. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliğini kazandım. 14 Ocak 1999 da resmi bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku