Selamlar.
Bir anonim şirketimiz var. Şirketin Yönetim ve Denetim Kurullarının süresi 2 sene önce sona ermiş. Şirketin organsız kaldığını bir resmi prosedür işleminde öğrendik.

Yaptığım bazı araştırmalarda Tüm Ortakların topluca Sanayi İl Müdürlüğüne başvurması durumunda konusu sadece Yönetim Kurulununu seçmek olan bir Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını, bunun ilan edilmesini, imza sirkülerinin çıkarılmasını ve ardından da Yeni Yönetim Kurulunun yapılmamış mali genel kurulları yapmak için ayrıca Sanayi il Müdürlüğüne başvurması gerektiğini öğrendim ( Hatta sanayi bakanlığının sitesinde bir başvuru dilekçesi örneği var).

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...x?sayfaNo=2463

Sanayi İl Müdürlüğündeki görevliler ise yukarıdaki formülün ancak Tüm Ortakların istisnasız beyanıyla olabileceğini , aksi durumda Mahkemeye gitmemiz gerektiğini söylerken, bazı görüşler Denetçilerin gazeteye ilan vererek ortakları olağanüstü genel kurula davet etmesi gerektiğini söylüyor. Ancak denetçilerin de süresi dolduğu ve böyle bir davet yetkisi olmadığı düşünülürse, buna rağmen denetçilerin böyle bir vazifesi olabileceği ve bunun hukuken bir sakınca doğurmayacağı söyleniyor.

Neyin doğru ve usulsüz olduğunu tespit edemedik. Uygulamada tecrübesi olan kişilerden yardım bekliyorum.

Saygılarımla