Öncelikle hayırlı günler. Sözü uzatmadan direkt konuya giriyorum; 11.03.2005 tarihinde A bankasından olan kredi kartıma ait ödemeleri yapmadığımdan borcun ödenmesi ihtarı geldi, o yıllarda üniversiteye yeni başlamam ve biraz toy olmamdan kaynaklansa gerek bir başvuruda bulunmadım ve aynı yıl içinde ödeme emri geldi. Ödeme emrinde asıl alacak 708 ytl. tem. faizi 137 ve not. masrafı 43 ytl idi toplamda 896 ytl ödemem isteniyordu. Söz konusu avukatı arayarak bu borcu taksitle ödeyebileceğimi bildirdim, Sözü geçen bankanın bulunduğum şehirde şubesi yoktu ve avukatta İzmit’te bulunuyordu fax yolu ile bir sözleşme yapacağını ve imzalayıp geri fakslamam gerektiğini söyledi. Sözleşmede borcum 7 takside bölünmüştü ve ben sözleşmeyi imzalayıp geri faxladım. Ödeme tarihleri 07.09.2005 ile 20.03.2006 tarihleri arasında idi. İlk 5 taksidi günlerinde ödedim ödemeyi internet üzerinden avukatın hesabına eft olarak yapıyordum ve sitenin dekontunu yazıcıdan yazdırıp saklıyordum hala dekontlar elimde. Sözleşme yaptığımızda toplam borç olan 1.155 ytl yi 7 takside bölmüştük dediğim gibi ilk 5 taksiti ödemiştim daha sonra çalıştığım yerden ayrıldığım için ödeyemedim ve bugüne kadarda hiç ödemedim. Bu yıl mezun oluyorum ve yeni bir işe girdim mezun olmadan borcumu ödeyebileceğim bir miktarsa ödemek istiyorum. Sorum şu acaba şuan avukata ulaşıp kalan borcumu ödemek istesem o sözleşme üzerinden ödemeye devam edebilir miyim, gönderdiğim ilk 5 taksit borcumdan silinmiş midir silinmediyse ne yapabilirim, açıkladığım rakamlar doğrultusunda şuan kalan borcum ne kadar artmıştır, yasalar şuan bana bu borcu ödeyebilmem için kolaylık tanıyabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum...