2000 yılında Kocaeli Üniv. Endüstri Müh. Bölümünü bitirdim. 6 yıl özel sektörde önemli görevlerde çalıştıktan ve çalışanlara kalite güvence, lojistik yönetimi, üretim planlama gibi alanlarda eğitim verdikten sonra bilgilerimi başkalarına aktarmaktan ne kadar memnun olduğumu anladım ve akademik kariyer yapmaya karar verdim. Ama bunun için önümde halletmem gereken İngilizce gibi çok önemli bir sorun vardı. İşi gücü bırakıp tekrar üniversite sınavına girdim tek tercih yaptım ve bir vakıf üniversitesinin 2 yıllık İngilizce-Türkçe Çevirmenlik bölümünü 100% burslu olarak kazandım. 1 yıl hazırlık okuyup çok iyi bir derece ile geçtikten sonra şu anda 1. sınıfı Yüksek Onur Belgesi ile bitirmek üzereyim (1. dönem için Yüksek onur belgemi aldım ve bir hafta sonra ikinci dönem finallerine gireceğim ve vize notlarım hala Yüksek Onur Belgesi alabilecek kadar iyi). Geçtiğimiz Mart ayında aynı okulda Yüksek Lisans Programları açılınca sevinçten havalara fırladım ve mesleğimle ilgili olarak İşletme Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisansa başvurdum ve önlisans öğrencisi olduğum bilindiği ve CV'mde de yazılı olduğu halde başvurum kabul edildi ve gerçekten öğrenmeyi çok seven biri olarak gayet verimli bir şekilde yürütüyordum. Ama YÖK'ten 20.05.2008 salı günü gelen bir yazıda bir öğrencinin aynı anda lisans ve yüksek lisans yapamayacağına dair 13/04/2006 tarihli bir karar olduğu belirtildiğinden buna dayanarak Yüksek Lisans kaydım dün silindi ve elime aynı anda önlisans ve yüksek lisans yaptığım anlaşıldığından(!!!) yüksek lisans kaydımın silindiğine dair bir belge tutuşturuldu. Her iki bölümde de üç aydır gösterdiğim üstün başarım ve emeklerim, ödediğim para ve yüksek lisans ücretinin yarısı karşılığında part time okulda çalışmam, insan hakları evrensel beyannamesindeki ve bizim kendi anayasamızdaki "bir kişinin eğitim ve öğretim hakkı engellenemez" şeklindeki maddeye rağmen bir anda görünmez oldu ve sanki isteğim akademik kadro eksiği had safhada olan ülkeme yararlı olmak değilmiş de hırsızlık, üçkağıtçılık ya da yolsuzluk yapmışım gibi bir günde Yüksek Lisans ile ilişiğim kesildi ve okuldaki işime de son verildi. Beni Yüksek Lisans'a kabul eden okulumun YÖK'ün böyle bir kararı olduğundan haberi olmadığı kesin zira benim aynı okulda önlisansta da okuduğumu bilmeyen yoktu. O yüzden onları suçlayamıyorum ama YÖK'ün bu kararıyla ilgili neler yapabileceğimi de merak ediyorum. YÖK eğitim ve öğretim Daire başkanlığını arayıp bir kişinin aynı anda Lisans ve Yüksek Lisans yapamayacağı kararının gerekçesini sorduğumda bana sözlü olarak iki gerekçe sunuldu ve yazılı olarak da istediğim halde 3 gündür halâ elime ulaşmadı. Bu iki gerekçe şunlar;
1. Başka insanların eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine mani olmak
2. Her iki bölüm de örgün eğitim yani derslere girme zorunluluğu olan bölümler olduğundan aynı anda iki bölümde okuyan öğrencinin derslere girmesinin mümkün olamayacağı
Bu gerekçeleri ihlâl etmediğimi ve hatta YÖK'ün kararının bile benim durumumla alâkalı olmadığını düşünüyorum. Böyle düşünmemin sebepleri ise şunlar :
1. YÖK kararında Lisans ve Yüksek Lisans diye belirtilmiş. Önlisans ibaresini içeren bir cümle yok. Maddenin yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Zira bir lisans diplomasına sahip olan herkesin Yüksek Lisans yapma hakkı vardır.
2. Başka insanların eğitim ve öğretim hakkını engellemem gibi birşey önlisans'ta geçerli değil çünkü hiçbir öğrenci ÖSS sınavını kazanıp ikinci sınıftan eğitime başlayamıyor ve zaten eğer öyle birşey olsaydı o zaman benim ikinci kez üniversite sınavına girmeme engel olunması gerekirdi.
Yüksek Lisansta ise durum şöyle: YÖK'ün Yüksek Lisans adaylarını sınava sokup yerleştirmesi gibi bir durum söz konusu değil. YÖK'ün benim bölümüm için onayladığı 20 kişilik kontenjanın benimle birlikte sadece 7 tanesi dolu. Yani 13 kişilik kontenjan dönemin bitmesine 1 ay kala hala boş ve önümüzdeki yıl da başvuran öğrenciler benim okuduğum dönemi tekrar okumak zorunda olacaklarından dolma ihtimali dolayısıyla benim başkasının eğitim ve öğretimini engelleme durumum söz konusu bile değil. Ek olarak, okulum bir vakıf üniversitesi olduğundan kontenjanını artırmak için YÖK'e öneride bulunması yeterli.
3. Devam zorunluluğuna gelince zaten önlisans derslerim 08:00-16:00 ve Yüksek Lisans derslerim 18:00-21:00 arası ve benim her iki bölüme de devamsızlığım söz konusu değil ve her iki bölümde de üstün başarı gösteriyorum.
Bunları YÖK'te telefonla bilgi aldığım memurlara anlattığımda ise yine de hiçbir şeyin değişmeyeceği ve ikisini bir arada yapamayacağım söylendi. Gelişmiş ülkelerde aynı anda iki ya da daha fazla alanda master yapılabildiği ve eğitim ve öğretime önemli bütçeler ayrıldığı halde her yıl yeni üniversiteler açıldığından Akademik Kadro eksikliğinin gün geçtikçe arttığı ülkemde Akademik Kariyer yapmak isteyenlerin önüne neden böyle dayanaksız setler çekildiğini bir türlü anlayamıyorum. Üstün Başarı ve Yüksek Onur Belgelerime, eğitim, konferans ve seminer sertifikalarıma, başarı burslarıma, yıllarca özel sektörde üst kademelerde çalışmış olup onlarca çalışana eğitim vermiş olmama ve özel sektördeki dolgun ücretimi bile akademik kariyer yapmak uğruna terkedecek kadar idealist olmama rağmen bu engellemenin karşıma çıkarılmasının ardındaki ulvi amacı ne şimdi ne de daha sonra anlayabilecek kadar zeki olmadığımı düşünüyorum.
Şu anda büyük bir şok yaşıyorum, hukukun üstünlüğüne her zaman inandım ve hala da yürekten inanıyorum, mantığım bana bu konunun adaletle ve insan haklarıyla bağdaşmadığını söylüyor ve hakkımı aramak istiyorum. İdare mahkemesine dava açmam durumunda kazanabilir miyim? Yürütmeyi durdurma kararı aldırabilir miyim ve ne kadar sürede aldırabilirim? Dönemin bitmesine bir ay kalmışken ilişiğim kesildiğinden derslere ve sınavlara giremiyorum, bu haklarımı geri alabilir miyim?
Çok zor durumdayım ve bu konuda bana yol gösterebilirseniz hayatım boyunca sizlere minnettar olurum...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu moon.gate tarafından (24-05-2008 Saat 18:59:10 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: eksik bilgi
Hukuki süreç noktasında neler yapabilirsiniz bu konuda hukukçular sizi daha iyi yönlendirebilirler ancak ben aynı anda hem önlisans hem de yüksek lisans yapılmasının özünde çok mantıklı olmadığını söyleyebilirim. siz zaten bir lisans sahibisiniz ve yüksek lisansa da buna istinaden kabul edilmişsiniz. anladığım kadarıyla önlisansı daha çok dil için tercih etmişsiniz. size bir tercih hakkı sunulmadı mı? önlisansı bırakıp yükseğe devam etmeniz çok daha mantıklıymış. aynı anda hem önlisans hem de yüksek lisans olarak değilsadece, aynı anda iki farklı kurumda lisansüstü yapmanız da zaten kabul edilmiyor. bu hem devam zorunluluğu hem de lisansüstü yapacak olan kişinin artık yönünü çizmesi ve ne yapacağına karar vermesinin beklenmesinden, tabi ayrıca kontenjanları doldurup başkalarının hakkını elinden almamak üzere konulmuş bir kuraldır.
ilişiğinizin yüksek lisanstan kesilme aşamasında size sorulup sorulmadığını merak ediyorum. sizi lisans mezuu değilmiş gibi değerlendirerek direkt olarak yüksek lisanstan kaydınızı silmiş olabilirler. tekrar bir araştırın bakalım.
ikinci bir üniversite okumak lisans mezunlarına da verilen bir haktır. bunun verilmiş olmasından başka sonuçlar çıkarmaya gerek yok. yeniden üniversitede okuyor olmanız yüksek lisans ile bu üniversiteyi bir arada götürmek için bir hak vermez ..lisanüstü eğitimin kendi kuralları vardır. bunu böyle değerlendirmek lazım.
Sayın Akademik Sultan,
Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Önlisans ve Yüksek Lisansı bir arada götürmenin mantıklı olmadığını söylemişsiniz ama sanırım siz de Türkiye'de yaşıyor ve bizlere yaklaşık 10 yıl süre ile verilen İngilizce eğitiminin ne derece yeterli olduğunu biliyorsunuzdur. Ben şu anda İngilizce'yi gerçekten birçok kişiye göre iyi derecede biliyorum ama bence yeterli değil. Konu zaten mantıkla alakalı değil, size mantıklı gelen bir başkasına gelmeyebilir. Konu tamamen öğrenim hakkı ile alakalı bir durum.
"aynı anda hem önlisans hem de yüksek lisans olarak değilsadece, aynı anda iki farklı kurumda lisansüstü yapmanız da zaten kabul edilmiyor. bu hem devam zorunluluğu hem de lisansüstü yapacak olan kişinin artık yönünü çizmesi ve ne yapacağına karar vermesinin beklenmesinden, tabi ayrıca kontenjanları doldurup başkalarının hakkını elinden almamak üzere konulmuş bir kuraldır."
demişsiniz yazınızda.
Sanırım yazımın tamamını okumamışsınız ya da ben tam olarak aktaramamışım ki siz başkasının öğrenim görme hakkını gasp etmekten bahsetmişsiniz. Benim durumumda yazımda tam olarak açıkladığım gibi bir başkasının okuma hakkını gasp etmek gibi birşey sözkonusu değil. Ne yapacağıma tamamen karar vermiş durumdayım ve zaten bunun için İngilizce-Türkçe Çeviri bölümünde okuyorum. Asıl haksızlık olan benim ya da bir başkasının kendini geliştirmeden üniversitede hocalık yapma şansına sahip olmasıdır diye düşünüyorum. Çünkü bir üniversite hocası olmak insanların omuzlarına nesillerin sorumluluğunu ve bir ülkenin geleceğini yükler ve bu yüzden üniversitede öğretim görevlisi olan bir kişi kendi gelişimini tamamlamış olmalıdır. Bu bana mantıklı geliyor ama size gelmeyebilir tabii, saygı duyarım. Ayrıca akademik kariyer yapabilmek için en az bir dili çok iyi bilmeniz gerektiğini sanırım akademik kariyer yapan ya da yapmış biri olarak biliyorsunuzdur. Bununla birlikte gelişmiş dediğimiz ülkelerin neden gelişmiş olduklarına da bir bakmak gerek diye düşünüyorum. Böyle tabir ettiğimiz ülkelerden herhangi birine bakarsanız; bırakın önlisans ve yüksek lisansı bir arada götürmeyi farklı alanlarda 2-3 tane yüksek lisansı bir arada bile götürebiliyorlar. Bunu da artık düşünmek gerek. Son olarak; lisansüstü eğitimin kendi kurallarını da ihlal ettiğimi düşünmüyorum açıkçası. Eğer ikisini birarada başarılı bir şekilde götürmek yüksek lisans kuralını ihlal etmekse ve bunu akademik kariyer yapmış birileri söylüyorsa sanırım toplum olarak üzerinde düşünmemiz ve kendimizi sorgulamamız gereken konular sandığımızdan çok daha fazla.
Büyük bir incelik gösterip soruma yanıt bulmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla...
"Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran kültür ordusu... Okullarda öğretim vazifesinin güvenilebilir ellere teslimini, memleket evladının, o vazifeyi kendine hem bir meslek, hem bir ideal sayacak üstün ve saygıdeğer öğretmenler tarafından yetiştirilmesini sağlamak için öğretmenlik, diğer serbest ve yüksek meslekler gibi, derece ilerlemeye ve her halde refah sağlamaya uygun bir meslek haline getirilmelidir. Dünyanın her tarafında öğretmenler insan toplumunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. Milli Eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlaklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı,olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir." M. Kemâl ATATÜRK
Hukukçu arkadaşlardan sorumla ilgili HUKUKİ BİLGİ rica ediyorum, yanıtlayabilirlerse minnettar olurum.
Diğer arkadaşlar yanıtlamazlarsa sevinirim çünkü cevapları bilgisayarımın başında bekliyorum ve sorumla ilgili çözümleyici bir bilgi olmadığını görünce hayal kırıklığına uğruyorum.Teşekkürler...
Konu moon.gate tarafından (26-05-2008 Saat 11:08:51 ) de değiştirilmiştir.
Hukukçu arkadaşlardan sorumla ilgili HUKUKİ BİLGİ rica ediyorum, yanıtlayabilirlerse minnettar olurum.
Diğer arkadaşlar yanıtlamazlarsa sevinirim çünkü cevapları bilgisayarımın başında bekliyorum ve sorumla ilgili çözümleyici bir bilgi olmadığını görünce hayal kırıklığına uğruyorum.
Teşekkürler...
Konu moon.gate tarafından (26-05-2008 Saat 11:09:10 ) de değiştirilmiştir.
Hukukçu arkadaşların daha önce açtığım "aynı anda önlisans ve yüksek lisans" isimli konuya cavap yazmalarını bekliyorum. Konu gerçekten benim için çok önemli ve çok acil. Ne kadar çok kişiden görüş alabilirsem o kadar iyi olacak benim için. Şimdiden teşekkürler...
Hukukçu arkadaşlardan sorumla ilgili HUKUKİ BİLGİ rica ediyorum, yanıtlayabilirlerse minnettar olurum.
Diğer arkadaşlar yanıtlamazlarsa sevinirim çünkü cevapları bilgisayarımın başında bekliyorum ve sorumla ilgili çözümleyici bir bilgi olmadığını sadece kişisel yorum olduğunu görünce hayal kırıklığına uğruyorum.
Teşekkürler...
Bu konu sizin için çok önemli ve acil se,
sadece bir hukukçudan gelecek cevaplar istiyorsanız,
bilgisayar başında oturup beklemek yerine neden bir avukatla yüz yüze görüşmüyorsunuz?
Hukuki.net bir avukatlık hizmet bürosu değil,hukuki bilgi paylaşım sitesidir.Buradan alabileceğiniz bilgi önbilgiden öteye geçemez ve siz zaten buradan alınabilecek ön bilgiye sahip görünüyorsunuz.
"Bu konu sizin için çok önemli ve acil se,
sadece bir hukukçudan gelecek cevaplar istiyorsanız,
bilgisayar başında oturup beklemek yerine neden bir avukatla yüz yüze görüşmüyorsunuz? Hukuki.net bir avukatlık hizmet bürosu değil,hukuki bilgi paylaşım sitesidir. Buradan alabileceğiniz bilgi önbilgiden öteye geçemez ve siz zaten buradan alınabilecek ön bilgiye sahip görünüyorsunuz." demişsiniz.
Ben zaten iki ayrı avukata vekalet verdim ve danışmanlık alıyorum. Sizinde dediğiniz gibi burası eğer hukuki "bilgi" paylaşım sitesi ise benim istediğim de zaten hukuki bilgi. Yorum istemiyorum çünkü kişisel yorumlarla yasal sonuç alamazsınız, önbilgi de olsa "bilgi" istiyorum. Sizin de takdir edeceğiniz gibi insanlar herşeyi bilemez, amacım farklı şeyleri bilen insanların farklı bilgilerini toparlayıp derdime bir çözüm bulabilmek. Konu mevzuat bilgisi isteyen bir konu olduğundan benim avukatlarım da tam bilgi veremiyorlar. Burası büyük bir site olduğu için sorularıma kişisel yorumdan öte bilgileriyle yanıt verebilecek kişilerin çıkabileceğini düşünüyorum. Böyle bana haddimi bildirir gibi yazacağınıza eğer sorularımdan birine bile yanıt vermiş olsaydınız beni çok mutlu ederdiniz. Yine de teşekkürler, zaman ayırmışsınız...
Bu arada bana haddimi bildirmek yerine bilgi vermek isteyen arkadaşlar olursa sorularım aşağıda ve bunlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler... İdare mahkemesine dava açmam durumunda kazanabilir miyim? Yürütmeyi durdurma kararı aldırabilir miyim ve ne kadar sürede aldırabilirim? Dönemin bitmesine bir ay kalmışken ilişiğim kesildiğinden derslere ve sınavlara giremiyorum, bu haklarımı geri alabilir miyim?
Konu moon.gate tarafından (26-05-2008 Saat 11:12:50 ) de değiştirilmiştir.
YÖK eğitim ve öğretim Daire başkanlığını arayıp bir kişinin aynı anda Lisans ve Yüksek Lisans yapamayacağı kararının gerekçesini sorduğumda bana sözlü olarak iki gerekçe sunuldu ve yazılı olarak da istediğim halde 3 gündür halâ elime ulaşmadı. Bu iki gerekçe şunlar;
1. Başka insanların eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine mani olmak
2. Her iki bölüm de örgün eğitim yani derslere girme zorunluluğu olan bölümler olduğundan aynı anda iki bölümde okuyan öğrencinin derslere girmesinin mümkün olamayacağı
Bu gerekçeleri ihlâl etmediğimi ve hatta YÖK'ün kararının bile benim durumumla alâkalı olmadığını düşünüyorum. Böyle düşünmemin sebepleri ise şunlar :
1. YÖK kararında Lisans ve Yüksek Lisans diye belirtilmiş. Önlisans ibaresini içeren bir cümle yok. Maddenin yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Zira bir lisans diplomasına sahip olan herkesin Yüksek Lisans yapma hakkı vardır.
2. Başka insanların eğitim ve öğretim hakkını engellemem gibi birşey önlisans'ta geçerli değil çünkü hiçbir öğrenci ÖSS sınavını kazanıp ikinci sınıftan eğitime başlayamıyor ve zaten eğer öyle birşey olsaydı o zaman benim ikinci kez üniversite sınavına girmeme engel olunması gerekirdi.
Yüksek Lisansta ise durum şöyle: YÖK'ün Yüksek Lisans adaylarını sınava sokup yerleştirmesi gibi bir durum söz konusu değil. YÖK'ün benim bölümüm için onayladığı 20 kişilik kontenjanın benimle birlikte sadece 7 tanesi dolu. Yani 13 kişilik kontenjan dönemin bitmesine 1 ay kala hala boş ve önümüzdeki yıl da başvuran öğrenciler benim okuduğum dönemi tekrar okumak zorunda olacaklarından dolma ihtimali dolayısıyla benim başkasının eğitim ve öğretimini engelleme durumum söz konusu bile değil. Ek olarak, okulum bir vakıf üniversitesi olduğundan kontenjanını artırmak için YÖK'e öneride bulunması yeterli.
3. Devam zorunluluğuna gelince zaten önlisans derslerim 08:00-16:00 ve Yüksek Lisans derslerim 18:00-21:00 arası ve benim her iki bölüme de devamsızlığım söz konusu değil ve her iki bölümde de üstün başarı gösteriyorum.
Bunları YÖK'te telefonla bilgi aldığım memurlara anlattığımda ise yine de hiçbir şeyin değişmeyeceği ve ikisini bir arada yapamayacağım söylendi. Gelişmiş ülkelerde aynı anda iki ya da daha fazla alanda master yapılabildiği ve eğitim ve öğretime önemli bütçeler ayrıldığı halde her yıl yeni üniversiteler açıldığından Akademik Kadro eksikliğinin gün geçtikçe arttığı ülkemde Akademik Kariyer yapmak isteyenlerin önüne neden böyle dayanaksız setler çekildiğini bir türlü anlayamıyorum. Üstün Başarı ve Yüksek Onur Belgelerime, eğitim, konferans ve seminer sertifikalarıma, başarı burslarıma, yıllarca özel sektörde üst kademelerde çalışmış olup onlarca çalışana eğitim vermiş olmama ve özel sektördeki dolgun ücretimi bile akademik kariyer yapmak uğruna terkedecek kadar idealist olmama rağmen bu engellemenin karşıma çıkarılmasının ardındaki ulvi amacı ne şimdi ne de daha sonra anlayabilecek kadar zeki olmadığımı düşünüyorum.
Madem yorum değil hukuki destek istiyorum diyorsunuz, sadece bir cevap hakkı doğduğu için yazmam gerekiyor zannedersem..
Yukarıda alıntıladığım bölümlere baktığımızda size neden ön lisansla birlikte yüksek lisans yapamayacağınız gerekçeleri ile açıklanmıştır. Siz ise bunların sizi bağlamadığını yine yukarıda belirttiğiniz gerekçelerle sunmuşsunuz. Buna verilecek yanıt çok kısa aslında: Ve şu:
Kurallar geneldir. Kişiye özel değildir. Siz 1. gerekçenizde elbette herkesin yüksek lisans yapma hakkına sahip olduğunu belirtmişsiniz. Küçük bir düzeltme. Koşullarını yerine getiren herkesin yüksek lisans yapma hakkı vardır. Ön koşullar lisans mezunu olmak, dil, ALES, not ortalaması, bilim sınavı ve mülakatta başarılı olma koşullarıdır. dereceleri üniversiteden ve bölümden bölüme değişmekle birlikte genel koşullar bunlardır ve siz de zaten bu koşulları önceki lisans eğitiminiz dolayısıyla taşıdığınız için (bir ön lisansta okuduğunuz için değil) kabul edilmişsiniz.
2- Temelde sunulan gerekçeye bakılarak başka insanların eğitim öğretim hakkını engelleme koşulu sizin girdiğiniz anabilimdalında kontenjan boşluğu kaldığı gerekçesi ile ben bunun dışındayım, kimsenin eğitim öğretim hakkını engellemedim , dolayısıyla bu madde bana uygulanmamalı derseniz kuralların kişisel olarak sizin için esnetilmesi isteğiniz gibi algılanır. oysa ki kurallar kişiye göre esnetilecekse o zaman kural olmasının bir anlamı kalmaz. sizin lisanüstü yaptığınız vakıf üniversitesinde paralı olduğu için kontenjanda boşluk kalmış olsa da pek çok devlet üniversitesinde yüksek lisans ve doktorada o kontenjana girebilmek için kıysasıya bir rekabet yaşanır. sadece o özellikleri taşıdığı düşünülmeyen kişiler başvurmuşsa kontenjanlar boş kalır. dediğim gibi , sizin bölümünüzde kontenjanda rahatlık olması YÖK ün belirttiği kural için size özel bir uygulama yapılmasını beklemeniz hakkını size vermez.
3- Devam zorunluluğu noktasında da aynı anda iki programa başvuran ve bunu yapan kişilerin bu noktada hassasiyetleri karşılayamayacağı düşüncesinden hareketledir. Bunlar birbirine bağlı mantık zinciri içerisinde ele alındığında da birbirini destekler niteliktedir. Pardon yine mantık dedim Kusura bakmayın
ÖZ: KURALLAR HERKES İÇİNDİR, ÖZEL KOŞULLARINIZA GÖRE ESNEME TALEP ETME HAKKINIZ OLAMAZ.
Konu Av.Feyz Pazarbaşı tarafından (29-05-2008 Saat 01:09:47 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: alıntı hatası düzeltildi
merhaba ben 2 yıllık pazarlama mezunuyum.haziran ayında ıngıltereye gitme durumum var. eger orda pazarlama uzerıne yuksek lısans yaparsam.askerliğim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku