Yazlık bir sitede müstakil tapulu bir arsam var. Site ilk kurulduğunda ortak ihtiyaçların karşılanması için "Site Güzelleştirme Derneği" adı altında bir dernek kuruldu. Çöp toplama, çevre düzenlemesi, bekçi gibi ihtiyaçları karşılıyordu. Ancak site, mahalle olup belediyeye bağlandıktan sonra bu ihtiyaçlar belediye tarafından karşılandı. Senelerce bu derneğe site sakinleri aidat ödedi. Fakat bugün sitede yabancı uyruklu sakinler yaşamakta. Ve onların da bu derneğe nasıl üye yapılacağı düşünülmekte. Bununla beraber onlardan aidat alınmamaktadır. Zamanında bu aidatları ödediğim için deneğe, üye yapıldım. Ancak hiçbir şekilde üye olduğuma dair yazılı bir belge imzalamadım. Dernekteki ilgili kişilere üye olmak istemediğimi söylediğimde bana, üyeliğimi iptal edemeyeceklerini, burada evi olan, arsası olan herkezden aidat toplayacaklarını belirttiler. Ben de çok uzun süre aidatları ödemedim. Beni icraya verdiler. Yasal süre içerisinde itiraz ederek icra takibini durdurdum. Dernek de bana ‘İtirazı İptal Davası’ açtı. Benden, ödenmemiş tüm ayların aidatını faiziyle istiyorlar. Sitenin kendi içinde kurduğu bir derneğin bunu istemesi yasal mı? Çünki arsa, bir kooparatife bağlı değil, müstakil tapulu. Hangi maddeye dayanarak bunu istiyorlar? Nasıl bilgilenebilirim?

İyi Akşamlar