eski eşime yoksulluk nafakası ödemekteyim. geçenlerde toplu bir para verirsem nafakadan vazgeçeceğini söyledi, ben de istediği tutarı vermeyi kabul ettim. ancak bundan sonraki süreç hakkında fazla bir bilgim yok. nasıl bir taahhütname almam gerekir, bunu noterde onaylatmak gerekir mi? bu taahhütname hukuki olarak kesin geçerli olur mu? bana yeniden nafaka davası açabilir mi? bu konularda yardıma ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.
eski eşime yoksulluk nafakası ödemekteyim. geçenlerde toplu bir para verirsem nafakadan vazgeçeceğini söyledi, ben de istediği tutarı vermeyi kabul ettim. ancak bundan sonraki süreç hakkında fazla bir bilgim yok. nasıl bir taahhütname almam gerekir, bunu noterde onaylatmak gerekir mi? bu taahhütname hukuki olarak kesin geçerli olur mu? bana yeniden nafaka davası açabilir mi? bu konularda yardıma ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.
nazlı hanım ilginiz için teşekkürler. ama mahkeme kanalı ile nasıl yapılacak onu anlayamadım. nafaka iptali için dava mı açmam gerekiyor? biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim.
Sn Msinan73,
Nafakadan feragat diye bi kanun hükmü varmı bilemiyorum fakat şu varki, kanun şartlar değişmesi durumunda nafaka hakkını iki tarafda vermektedir.
Şimdi size soruyorum verecek olduğunuz nafaka miktarı ne olursa olsun 6 ay sonra eşiniz size nafaka davası açar ve ihtiyacı olduğunu ispatlarsa sizden nafaka alır. Yalnız sizin ödediğiniz toplu rakam mevcut ödemekte olduğunuz rakam baz alınırsa kaç aylık bir miktarı ödeyeceksiniz. Mahkeme bu süreyi baz alarak açılacak nafaka davasını bu süre içerisinde toplu para almışsın ve bu para bu kadarlık bir süreye tekabil etmekte diyerek red edebilir. Ama red etmeyip nafaka verebilirde. Yalnız şunuda unutmayın ki siz belli bir toplu bedeli vererek ödeme gücünüzün daha fazla olduğunu beyan ve tasdik etmektesiniz. İleride açılacak olan muhtemel nafaka davalarında bu durum karşınızda koz olarak kullanılabilir.
Nafaka icrası hakkında bir sorum olacak, avukat arkadaşların ilgisini bekliyorum.
Oğlum, askeri öğrenci olmasına rağmen, açtığı nafaka davası sonucunda 450 ytl nafaka ödenmesine karar verildi. toplu olarak 5000 ytl civarında da alacak çıktı. Bu arada icra işlemi yapılmış. Toplu parayı ödemem mümkün değil. Dava sırasında , beni çok iyi tanıdığını söyleyen ama yüzünü bile bilmediğim bir yalancı tanık dinletilmiş, sanırım kararı da bu etkilemiş. Sonuç olarak,
a.27 haziranda avukatıma tebliğ edilmiş olan bu ilamlı icra kararına itiraz edebilir miyim
b. Toplu parayı ödemem mümkün değil, icra yolu ile kesilirse taksit ve aylık nafaka toplamı 1000 ytl yi geçer, bana da 1000 ytl kalır ki bu da şu andaki mevcut borçlarım bakmakla yükümlü olduğum ailemi perişan eder. bu durum da ne yapabilirim, tabii yasal açıdan
Nafaka icrası hakkında bir sorum olacak, avukat arkadaşların ilgisini bekliyorum.
Oğlum, askeri öğrenci olmasına rağmen, açtığı nafaka davası sonucunda 450 ytl nafaka ödenmesine karar verildi. toplu olarak 5000 ytl civarında da alacak çıktı. Bu arada icra işlemi yapılmış. Toplu parayı ödemem mümkün değil. Dava sırasında , beni çok iyi tanıdığını söyleyen ama yüzünü bile bilmediğim bir yalancı tanık dinletilmiş, sanırım kararı da bu etkilemiş. Sonuç olarak,
a.27 haziranda avukatıma tebliğ edilmiş olan bu ilamlı icra kararına itiraz edebilir miyim
b. Toplu parayı ödemem mümkün değil, icra yolu ile kesilirse taksit ve aylık nafaka toplamı 1000 ytl yi geçer, bana da 1000 ytl kalır ki bu da şu andaki mevcut borçlarım bakmakla yükümlü olduğum ailemi perişan eder. bu durum da ne yapabilirim, tabii yasal açıdan
Davadan "miş"li geçmiş zamanla bahsettiğinize göre davayı ciddi anlamda takip etmediniz mi? Dava sürerken oğlunuzun askeri öğrenci olduğuna dair bilgileri ve tanık ifadesine itirazlarınızı sunmadınız mı?
İlamlı icra mahkeme ilamına dayanarak yapılan bir icra takibidir. Mahkeme kararı kesinleştiyse nesine itiraz edeceksiniz? Kararı temyiz etseniz ve temyizde miktar değişse veya nafaka kaldırılsa bile o zamana kadar bu rakam üzerinden nafaka ödemekle yükümlüsünüz. Yapılacak tek şey oğlunuzla uzlaşıp birikmiş nafakayı zamana yaymak olabilir.
Sayın oray54,
Benzer bir konuda benim de ciddi bir sorunum var. Ama öğrendiğim kadarı ile mahkemede sunmadığınız delil ve mahkemede itiraz etmediğiniz hiç bir olaya yargıtayda itirazda bulunamamaktasınız. Yargıtaya itirazınız sadece mahkemede verilen gerekçeli karara yapılacak itirazdır. İcraya konulan borca kanunen 4 taksitte ödeme yapma hakkını size kanun vermekte ödeye bildiginiz kadar ödemelere sadık kalmaya calısın icra yolu ile evinideki esyaları hazcetmeleri vs yeddiemine kaldırmaları biraz mesakatli bir yol oldugundan dolayı siz ödeme yaptıgınız sürece bu yolu kullanmayacaklardır. Birikmiş nafaka borcu ise kapanana kadar sizi sıkıntıya sokacagı kesin. ama benim gördüğüm ve anladığım kadarı ile malesef kanun kadını tutmakta bu gibi durumlarda. şimdiden kolay gelsin.
kusura bakmayın ama uzun süredir oğlunuza hiçbir destekte bulunmadığınız mahkeme tarafından anlaşılmışki böyle bir karar alınmış. yalancı şahit dediğiniz oğlunuza hiçbir yardım etmediğinize şahitlik etmiş biri olabilir. bu durumda zaten sizi tanımasına gerek olmaz. eskiden olma borçlarınızı her türlü ödemek zorundasınız ama ilerideki verilecek nafaka için birşeyler yapılabilir. aslında bunu size söylerken bile sinirleniyorum. kendimde böyle bir durumun içinde hukuk okuyorum ve oğlunuz gibi bir mahkeme açmaya tenezzül bile etmedim. ama iyiki oğlunuz böyle bir eyleme girişmiş. ne yazık ki kanunlarımıza göre yeni aile kurduğunuzda , eskisini silemiyorsunuz üzgünüm.
kusura bakmayın ama uzun süredir oğlunuza hiçbir destekte bulunmadığınız mahkeme tarafından anlaşılmışki böyle bir karar alınmış. yalancı şahit dediğiniz oğlunuza hiçbir yardım etmediğinize şahitlik etmiş biri olabilir. bu durumda zaten sizi tanımasına gerek olmaz. eskiden olma borçlarınızı her türlü ödemek zorundasınız ama ilerideki verilecek nafaka için birşeyler yapılabilir. aslında bunu size söylerken bile sinirleniyorum. kendimde böyle bir durumun içinde hukuk okuyorum ve oğlunuz gibi bir mahkeme açmaya tenezzül bile etmedim. ama iyiki oğlunuz böyle bir eyleme girişmiş. ne yazık ki kanunlarımıza göre yeni aile kurduğunuzda , eskisini silemiyorsunuz üzgünüm.
Yalnız su varki askeri ögrencilerin tum bakım vs masrafları devlettarafından karsılandıgından .
oglunuz size ne amacla bir nafaka davası actı ve verieln nafaka rakamı nerede ise bir asgari ücrete es deger. acaba sizinle ilişkileri iyi değil ödesin ne olcak nasıl olsa parası var mantıgında mı acılmıs bir dava mı yoksa annesinin ihtiyacı varda ona vermek icin mi acılmıs bir dava mı acaba.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku