Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Dava sonrası aldığım yazıda aynen şu yazıyor:dava taihinden itibaren MK nın 169.maddesi gereğince aylık 150 ytl tedbir nafakasının ileride arttırmak eksiltmek veya kaldırmak kaydı ile davalıdan alınarak davacıya verilmesine,kararın gerektiğinde icra müdürlüğü marifetiyle yerine getirilmesine karar verilmiştir,diyor.Bu kesinleşmiş mi dir?karşı tarafın maddi durumu aslında çok iyi.ama tüm maddiyatını beni aldattığı kadının üzerinde topluyor.şahitlerimle bunu sunmam ne kadar yararlı olur...Ben aslında işyerimi okadına vekaletle sattığını,daha önceki borçlarını üzerime bıraktığını,ve halan o kadınla bu işe devam ettiğini,kayıplarımın karşılanmasını,çünkü bu işyerini bana takılan ziynet eşyalarımı kullanarak kredi çekerek açtığımızı ve tüm borçların da üzerime bırakıldığını,bundan dolayı maddi ,terkedildiğim ve aldatıldığım içinde manevi tazminat talebinde bulundum.Hakimin tedbir nafakası talebim olmadığı halde bunu bağlamasını anlamadım.çünkü ayrılık yaşayan ve çalışmayan bir arkadaşım defalarca tedbir nafakası talebinde bulundu ama ona bağlanmadı.Bizde karşı taraf nafaka talebiinde bulunmuştu,ayda 300 ytl nin benden alınarak kendisine verilmesine..bu tedbir nafakasını şimdiden mi yoksa sonra mı dava sonundamı icraya koydurmam doğru....bilgilerinizi bekliyorummmmm
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Dava sonrası aldığım yazıda aynen şu yazıyor:dava taihinden itibaren MK nın 169.maddesi gereğince aylık 150 ytl tedbir nafakasının ileride arttırmak eksiltmek veya kaldırmak kaydı ile davalıdan alınarak davacıya verilmesine,kararın gerektiğinde icra müdürlüğü marifetiyle yerine getirilmesine karar verilmiştir,diyor.Bu kesinleşmiş mi dir?karşı tarafın maddi durumu aslında çok iyi.ama tüm maddiyatını beni aldattığı kadının üzerinde topluyor.şahitlerimle bunu sunmam ne kadar yararlı olur...Ben aslında işyerimi okadına vekaletle sattığını,daha önceki borçlarını üzerime bıraktığını,ve halan o kadınla bu işe devam ettiğini,kayıplarımın karşılanmasını,çünkü bu işyerini bana takılan ziynet eşyalarımı kullanarak kredi çekerek açtığımızı ve tüm borçların da üzerime bırakıldığını,bundan dolayı maddi ,terkedildiğim ve aldatıldığım içinde manevi tazminat talebinde bulundum.Hakimin tedbir nafakası talebim olmadığı halde bunu bağlamasını anlamadım.çünkü ayrılık yaşayan ve çalışmayan bir arkadaşım defalarca tedbir nafakası talebinde bulundu ama ona bağlanmadı.Bizde karşı taraf nafaka talebiinde bulunmuştu,ayda 300 ytl nin benden alınarak kendisine verilmesine..bu tedbir nafakasını şimdiden mi yoksa sonra mı dava sonundamı icraya koydurmam doğru....bilgilerinizi bekliyorummmmm
benimde davam deva ederken tedbir nafakası bağlandı bu sadece boşanma sonuçlanıncaya kadar kadının mağdurluğunu gidermek amacıyla veriliyor.bizim davamız sizinki gibi ama terke dayalı lakin eşim benim evi terkettiğimi iddaa etti.çünkü evden atılan benim kendisi evinde oturuyor.ev kendisinin ya o hakka sahipmiş.terk davalarında eşim bunu boşanma davası açtı bu red oldu.terke dayalı dava açtı bu da ev dönmem için ihtar çekmesini gerekiyor.eğer eve dönmezseniz suçlusunuz.ya eve dönmeme sebebiniz geçerli nedeni olmalı.bizim dava 6 yıldır devam ediyor.3 yıl bekleme süresi verdi hakim bu süre bitti ve boşanma sonuçlanacak.boşanana kadar tedbir nafakası alırsın.boşandıktan sonrada ya tazminat yada yoksulluk nafakasına devam edersin siz evlenene kadar.bu kadınların ne çilesi bu.sizin eşiniz evi terketmiş bizimkisi ise kocam yani evden atıp evi terkettiğimi iddaa ediyor.ALLAH yardımcımız olsun.ya anlaşmalı boşanma yaparsınız en kolayı yada benim gibi beklersiniz sonucun gelmesini.
Bu nafaka hakimin o yazıyı yazdığı andan itibaren ileride arttırılıncaya veya azaltılıncaya kadar geçerlidir. Önce iyi niyetle karşı tarafa bir hesap no gönderip talep etmeniz ödenmemesi halinde icraya başvurmanız yerinde olacaktır.
İddialarınız ispatlandığı takdirde nafakanın arttırılması da söz konusu olabilecektir. Bu geçici bir nafakadır. Eşinizin maddi durumuna dair iddialarınızı ispatladığınızda artacak, kusuru ispatladığınız takdirde boşanmadan sonra yoksulluk nafakası olarak devamına karar verilecektir.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.iyi niyetle banka hesap numarası verip onun yatırması bizde olanaksız.asla kendiyle muhattap olmuyorum .hele para konusunda mümkün değil.ben sadece kanunların bana verdiği haklarımı sonuna kadar aramak,ve bu şekilde haklarıma sahip olmak istiyorum.Terkedildiğimi şahitlerle ispatlarsam kaybettiklerim için bulunduğum maddi manevi talebim karşılanır mı?Bu arada şahitlerimden biri karşı tarafın yakın akrabası,olaylara tamamıyle vakıf.Bir kadın uğruna terkedildiğimi,işyeri için eşime altınlarımı verdiğimi,kısacası en iyi tanık.Ama duruşma ya gelmek istemedi.Bilirsiniz insanlar bu durumlarda karışmak istemiyor.Bende bu konuya çok vakıf olduğunu bana şahitlik yapmasını istedim ve şahit olarak yazdırdım.Ama gelmedi.Durumu hakime söyledim.Ben onu zorla getirtmesini bilirim dedi.Sanırım zorla getirilecek ve yinede doğruları söyleyeceğine eminim.Karşı tarafında yazdırdığı bir şahit var,onunda dinlenmesini istedim.O kişide onların şahit yazdırmasına rağmen herşeyi doğruca anlatacağına eminim.Yalanci şahitlik yapmayacağına inanıyorum en azından.Sizce terkedildiğime kanaat getirirse hakim haklarımın bana ödenmesini isteyebilir mi?Gerçekten terkedildiğimi daha nasıl ispat edebilirim.Lütfen yol gösterin.
Sayın Nilüfer Yıldırım;
sorunuza verilen cevapları yanıtlamak veya başka soruları sormak için yeni konu açmak yerine bu sayfada sol üst köşede bulunan YANITLA sekmesini veya ilgili cevabın sağ alt köşesinde bulunan hızlı yanıt ikonunu seçerek devam edebilirsiniz.
Tedbir nafakası ile ilgili bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim. Erkek kardeşim boşanmak ve tazminat için dava açtı. Karşı tarafta tazminat ve nafaka davası açtı ve boşanmak istemedi. Dava sonucu hakim kardeşimi haklı buldu boşama kararı verdi nafaka bağlamadı ve temsili tazminat olarak bin tl karşı taraf ödeyecek. mahkeme süresince kardeşim 250 tl tedbir nafakası ödedi ve her davada onlar mazeret gösterip mahkemeye gelmedi daha sonrada almaları gereken bir rapor vardı yok hava şartından yok erkek doktor olmasından en sonda sebepsiz gitmeyip davayı aylarca uzattılar. Şimdi temyiz ederlerse yine tedbir nafakası ödemek zorunda mı?
Boşanma davamın duruşmasında hakim tedbir nafakası verilmesini öngördü.duruşmalara avukatsız katılmaktayım.boşanma davasını,başka bir kadın yüzünden...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku