+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Tekke ve Zaviyeler

Tekke ve Zaviyeler Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    mersin, akdeniz, Anguilla.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Tekke ve Zaviyeler

Öğretmenim…
    Köyde lojmanın yaklaşık 200mt ilerisinde ve tam karşısında bir mezar var.yol kenarında …bir pınar var, üst kısmı ise köy mezarlığı,3-5 tane de çınar ağacı var.mekan ise tepe eteği olduğu için meyilli…şahısın birisi yaş kemale ermiş olmalı ki rüyasında orada mezarı olan kişiyi görür sonuçta ise parasına kıyarak oraya etrafı kepçe ile düzeltti.mezarı türbeye çevirdi.yaklaşık 70-100 milyar arası para harcadı.geceleri jeneratör ile ışıklandırıyor.yapılan tesis içerisinde araç bekleme yeri,kadın-erkek ve yaşlılar için ayrı ayrı olmak üzere banyo wc yatak odası var.gece bekçisi için bir oda,kurban kesim-pişirim vb için ayrı bir bölüm yaptırdı.eğimli olan araziyi 7-8 gün 08:00-22:00 arası çalıştırarak tepenin eteğinde yol kenarında düz bir yer açtırdı etrafını duvar ile çevirdi.zemini kum karo vb ile döşedi.mezar kısmı 4 duvar içerisinde 2 ayrı oda olarak düzenlendi.giriş odasında hasta sabaha kadar yatacak camlı bölmeden mezara bakacak şifa bulacak türünden bir yapı var o kısımda da…
    Sorun şu: orası devlete ait.bir söylentiye göre yapım esnasında birkaç mezar tahrip edilmiş,çocuklar biraz kemik vb gördüklerini söylüyorlar,köylü de orada tabii.herkes seyretmiş…ancak o mezar köylüler tarafından da kutsal sayıldığı için sesleri çıkmadı.zaten mezarlık o kadar dar bir alanda ki,son zamanlarda mezar yeri açıldığında başkalarının kemikleri çıkıyormuş..kemikler oldukça eski bir cesede ait olmalı ki kimse itiraz etmedi.birisi mezarı inşaat esnasında tahrip edilen bir şahıs şikayet etti diyor ancak şahıs ortada yok.
    Tekrar soruna dönelim.md.yet.öğrt olduğum ve köyde ihtiyar meclisi doğal üyesi olduğum için ne gibi bir sorun ile karşılaşabilirim.

Devrim kanunu- tekke ve zaviyeler vb şu aralar sıkıntılıyım…
    Nerede okudum ara ara bulamadım…bir yerde sanırım ihtiyar heyeti için bahsediliyordu; meydana gelen değişiklikleri 60 gün içinde ilgililere haber vermemek fiilinden bahsediliyordu.
    Köy kanunu Madde 23 - Köyün imamı ile muallimi veya başmuallimi ihtiyar meclisinin her zaman azasıdırlar. Diyor….buradan bir şey çıkar mı ?

Hukuki NET Güncel Haber

Tekke ve Zaviyeler konulu yargıtay kararı ara
    Tekke ve Zaviyeler konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sevgili öğretmenim

size Bekir Coşkun bu günkü yazısıyla cevap versin.....

22.03.2005
    Bekir COŞKUN
    Holding uçtu...

bcoskun@hurriyet.com.tr

BİRİSİ size din-iman gösterileri ile yaklaşıyorsa, onun sizi kandırmaya çalıştığını bilmelisiniz.

Çünkü gerçekten inananların sizi değil, Allah’ı ikna etmeleri gerekir.

Ki ona ‘cennet’inde yer versin.

Din-iman gösterileriyle sizi ikna etmeye çalışıyorsa birisi ve sizin verecek cennetiniz yoksa, paranız-cüzdanınız-eviniz-tarlanız-emeğiniz-geleceğiniz tehlikededir.

Ya da oy’unuz...

Kendinizi korumalısınız.

Oradan kaçmalısınız.

*

Bir yeşil sermaye holdingi daha battı.

Saf insanların tam 300 trilyonunu dolandırdılar.

Daha çok Konya’dan dünyaya açılan(!) din-iman takviyeli yeşil sermayeden Endüstri Holding, ‘faiz haram’ olduğu için ‘faizsiz kazanç’ üzerine kurulmuş, maneviyatı kuvvetli bir kuruluşumuzdu.

Holding iman ile kuruldu.

Zikir ve ibadet ile yürütüldü.

Sonunda uçtu...

‘Holding uçar mı?’ deseniz bile, şeyhler-şıhlar tek tek uçar da, idare heyeti olarak niçin uçmasınlar?

‘Endüstri Holding’ olduklarına göre, makine teçhizat ve tezgáhlarla birlikte uçmuş olmaları da olası.

Öbür álemde ‘ambalaj ve karton sanayii’ne gerek olduğunu sanmıyorum; ama uçmaları sizin için yararlı olmuştur:

Din-iman gösterileri-söylemleri-tavırları ile önünüze çıkanlardan korunmalısınız.

*

Tarihin ilk günlerinden bu yana insanları kandırmanın en kolay yoludur; inançları kullanmak.

Denetimi, ulaşılamayacak kadar yüksektedir.

Hesap verme günü ise çok uzakta...

Ve sahtekárlar için; saf insanların yüce duygularla yumuşamış, sevgiyle yufkalaşmış yürekleri en kolay açılan kasalardır.

Paranızı, emeğinizi, oy’larınızı, geleceğinizi, istikbalinizi, varlıklarınızı, sizi çalarlar.

Nasıl ki yeşil holding uçtu...

Din-iman gösterileriyle karşınıza çıkanlar olursa, sizi kandırmaya çalıştıklarını bilmelisiniz.

Kendinizi koruyun.

Oradan kaçmalısınız.

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sevgili öğretmenim

size Bekir Coşkun bu günkü yazısıyla cevap versin.....

22.03.2005
    Bekir COŞKUN
    Holding uçtu...

bcoskun@hurriyet.com.tr

BİRİSİ size din-iman gösterileri ile yaklaşıyorsa, onun sizi kandırmaya çalıştığını bilmelisiniz.

Çünkü gerçekten inananların sizi değil, Allah’ı ikna etmeleri gerekir.

Ki ona ‘cennet’inde yer versin.

Din-iman gösterileriyle sizi ikna etmeye çalışıyorsa birisi ve sizin verecek cennetiniz yoksa, paranız-cüzdanınız-eviniz-tarlanız-emeğiniz-geleceğiniz tehlikededir.

Ya da oy’unuz...

Kendinizi korumalısınız.

Oradan kaçmalısınız.

*

Daha çok Konya’dan dünyaya açılan(!) din-iman takviyeli yeşil sermayeden Endüstri Holding, ‘faiz haram’ olduğu için ‘faizsiz kazanç’ üzerine kurulmuş, maneviyatı kuvvetli bir kuruluşumuzdu.

Holding iman ile kuruldu.

Zikir ve ibadet ile yürütüldü.

Sonunda uçtu...

‘Holding uçar mı?’ deseniz bile, şeyhler-şıhlar tek tek uçar da, idare heyeti olarak niçin uçmasınlar?

‘Endüstri Holding’ olduklarına göre, makine teçhizat ve tezgáhlarla birlikte uçmuş olmaları da olası.

Öbür álemde ‘ambalaj ve karton sanayii’ne gerek olduğunu sanmıyorum; ama uçmaları sizin için yararlı olmuştur:

Din-iman gösterileri-söylemleri-tavırları ile önünüze çıkanlardan korunmalısınız.

*

Tarihin ilk günlerinden bu yana insanları kandırmanın en kolay yoludur; inançları kullanmak.

Denetimi, ulaşılamayacak kadar yüksektedir.

Hesap verme günü ise çok uzakta...

Ve sahtekárlar için; saf insanların yüce duygularla yumuşamış, sevgiyle yufkalaşmış yürekleri en kolay açılan kasalardır.

Paranızı, emeğinizi, oy’larınızı, geleceğinizi, istikbalinizi, varlıklarınızı, sizi çalarlar.

Nasıl ki yeşil holding uçtu...

Din-iman gösterileriyle karşınıza çıkanlar olursa, sizi kandırmaya çalıştıklarını bilmelisiniz.

Kendinizi koruyun.

Oradan kaçmalısınız.

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Kaymakamlığa durumu bildiren bir dilekçeyi siz veya muhtar ile birklikte yazın. Ayrıca, yapılan inşaat büyük olasılıkla ruhsatsız olduğu için, bayındırlık müdürlüğüne de şikayette bulunun.

Nerede
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

İyi ama devlet zaten incelemeye başaladı bile.bu noktadan sonra ne yapabilirim.bana ne gibi ithamlarda bulunulabilir?

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Değerli Büyüğüm Fırat Bayındır,
    İlk defa sizinle aynı fikirde değilim.Neden mi?

Bu holding Yeşil sermaye holdingi değildi.Konyada yaşayan herkes endüstri Holdingin ne olduğunu adı gibi biliyor.

İkincisi;İslamda şöyle bir düşünce vardır.Yanlış anlamayın İslam dersi vermek gibi bir düşüncem yok,haddim de değil ama,

"Bir kişinin imanına vesile olmak, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden hayırlıdır" Din anlatan herkesin sanki birşeyler koparmaya çalıştığı paronayası maalesef halkımızda mevcut.

Ama şahsen ben birilerine birşeyler anlatırken, sadece ama sadece Allah'ın rızasını düşünüyorum.Yoksa o kişinin Müslüman olup olmaması benim zerre kadar umrumda değil.Anlattığım kişinin İmana sahip olması bana ne bir fayda getirir ne de zarar getirir.Aynı şekilde ne Allah'ın büyüklüğüne bir zarar gelir nede ondan en ufak bir parça eksilir.Sadece ama sadece dinleyen kazanır.Cebindeki parası, sosyal durumu hatta cinsel tercihi beni ilgilendirmez.Cahiliye devri dediğimiz dönemlerde yapılanlar, zaten Allah'ın rızasına nail olununca bir şekilde affedilir.Ben o köşe yazısına kesinlikle katılmıyorum

Nerede
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Benim sorunuma da biraz değinirseniz sevineceğim.Tartışmaya sonra devam etsek...

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sevgili Öğretmenim,
    Naçizane araştırmalarımdan 60 günlük bildirme yükümlülüğü ile ilgili yasal düzenlemeye raslayamadım.
    Devlet zaten olaya el koymuşsa, neden bildirmedin sorusunun da alemi yok.
    adı üstünde, ihtiyar heyeti bir heyet olduğundan eğer böyle bir yüküm varsa herkes sorumlu, hele de bugünde kimse size bu soruyu sormaz, aksine bildirseydiniz başınıza değişik işler gelebilirdi. yani bana kalırsa size atfedilecek bir sorumluluk yok gibi.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: