Merhaba Öncelikle Bunu Yazmaktan Utandıgımı ve ne kadar gercekci oldugunu bilmiyorum ama aklımda kalmasından ise sorup öğrenmek iyi olacagını düşündüm.
02.04 gecesi alkollü araç kullanmaktan ehliyetime 6 ay süre ile yaklasık 0.70 promil civarı ile el koyuldu 400 YTL den fazla ceza kesildi aracı alkolsüz birine teslim edilip aracı izmir alsancaktan yaklasık 3 km otede balcovada tekrar teslim aldım Eve ( bornova ) geri donus yolunda ise tekrar trafik kontrolüne girdim ( 15 20 dk gecmesi süresi ) BURADA DA TEKRAR 0.65 civari cıkan promilden dolayı 2918 ktk 48/5 mad. ihlali 2 yıl ehliyete 600 YTL civarı ceza ve Psiko Eğitim uygulaması kesildi.
Önemli Noktalar Kendi fikrimce :
kendımı bilecek kadar aracın kontrolünü sağlayacak kadar emin bir sekilde direksiyon basında olmam
eve donuyor olmam donuste aracta tek basıma olmam
aynı gece 2. kez aynı ceza uygulaması yapılırmı yada bu konu hakkında ne yapabilirim
ALKOLLÜ araç KULLANMAK zaten HATA
fakat aynı gece 15 dk ara ile kesilmesinden rahatsızlık duyuyorum
engin bilgileriniz ve ne yapmam konusundaki goruslerinizi bekliyorum
Hakan Bey, sorunuza cevap vermek için hukukçu olmaya gerek yok sanırım Polis kontrolleri 5 metre aralıklarla olsaydı ve siz yakalandıktan sonra, direksiyona alkolsüz olan arkadasınız geçecekken ileride bekleyen bir diğer polis gelip ceza yazsa neyse de
Bence sizin en kestirme çözüm yolunuz bir daha alkollü araba kullanmamanız. En azından sizi sevenler için
Hakan Bey, sorunuza cevap vermek için hukukçu olmaya gerek yok sanırım Polis kontrolleri 5 metre aralıklarla olsaydı ve siz yakalandıktan sonra, direksiyona alkolsüz olan arkadasınız geçecekken ileride bekleyen bir diğer polis gelip ceza yazsa neyse de
Bence sizin en kestirme çözüm yolunuz bir daha alkollü araba kullanmamanız. En azından sizi sevenler için
Saygılar...
Onu Zaten Yapma Hedefindeyim Ama Bu Haksızlıga Ugradım Mı yada bole Bir Mad. var mı Yada Bu Konuda T.C haklı mı Bir türlü Aklım Mantıgım Almadı EVET Alkollü ARAC kullanmaya SOn Ama Bu Olay Dogrulu Tartısılabilirmi ? yoksa Doğru Olan Mı yapıldı ?
Arkadaşlar,
Bu başlıklı konuyu gecenin bu saatinde okuyorum.İçki içen biri olarak,içkili araba kullanılmasını hoş bulmuyorum.Ancak;bu durum,kişinin hukuki haklarını da yok saymalı anlamına gelmemeli...Nerede,ne zaman okuduğumu bilmiyorum.Ama şöyle bir konu vardı.Bir mahkeme kararı...O kararda deniyordu ki:"Kişinin alkollü olması ceza vermeye yetmez.Sürüş yeteneğini kaybettiği ortaya konulmalı..Bu ortaya konulmadan,sadece alkollü diye yapılan bu işlemin/cezanın hukuka aykırılığı sebebiyle iptali.."
Hatta bu kararda ilgili kanundaki madde belirtilerek,o maddedeki bir cümleye de atıfta bulunuyordu.
İyi geceler...
Kanun maddesini buldum:2918 sayılıKarayolları Trafik Kanununun 48.maddesi.Aynen şöyle diyor:
Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile ALKOLLÜ İÇKİ ALMIŞ olması nedeniyle GÜVENLİ SÜRME YETENEKLERİNİ KAYBETMİŞ kişilerin kara yolunda araç sürmeleri yasaktır.
Yani diyor ki;sadece içkili olmak yetmez ayrıca sürüş yeteneğini de kaybetmiş olması gerekir.
Alkolün promilinin yanında,sürüş yeteneğini de kaybettiğini ıspatlamak zorundalar.
İyi günler...
Sayın SAM55 siz aynı akşam 2 kez ceza yedınız gayet normaldır..
Yıl 2000 temmuz ayı ve istanbuldan trabzon a gidene kadar aşırı süratten 5 kez ceza yazıldı bana.Trabzondan rizeye geçtim ve rizeden trabzon a gecerken tekrar 1 ceza daha ve sabahtan akşama kadar 6 kez aşırı süratten ceza yemişim.Hiç de itiraz etmedim.Durduran polise hemen ehliyetruhsatımı verip lütfen biraz çabuk yazın ki öteki ceza yazacak arkadaşları bekletmiyelim diyede espri yapıyordum.
Bir suçu bilerek veya bilmeyerek işliyorsanız cezasınada katlanacaksınız.
Sayın SAM55 siz aynı akşam 2 kez ceza yedınız gayet normaldır..
Yıl 2000 temmuz ayı ve istanbuldan trabzon a gidene kadar aşırı süratten 5 kez ceza yazıldı bana.Trabzondan rizeye geçtim ve rizeden trabzon a gecerken tekrar 1 ceza daha ve sabahtan akşama kadar 6 kez aşırı süratten ceza yemişim.Hiç de itiraz etmedim.Durduran polise hemen ehliyetruhsatımı verip lütfen biraz çabuk yazın ki öteki ceza yazacak arkadaşları bekletmiyelim diyede espri yapıyordum.
Bir suçu bilerek veya bilmeyerek işliyorsanız cezasınada katlanacaksınız.
aynı il sınırları içerisinde asırı hızdan ehliyetiniz alındı mı ? ve 15 dk ara ile 2nci ceza yediniz mi ?
Kanun maddesini buldum:2918 sayılıKarayolları Trafik Kanununun 48.maddesi.Aynen şöyle diyor:
Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile ALKOLLÜ İÇKİ ALMIŞ olması nedeniyle GÜVENLİ SÜRME YETENEKLERİNİ KAYBETMİŞ kişilerin kara yolunda araç sürmeleri yasaktır.
Yani diyor ki;sadece içkili olmak yetmez ayrıca sürüş yeteneğini de kaybetmiş olması gerekir.
Alkolün promilinin yanında,sürüş yeteneğini de kaybettiğini ıspatlamak zorundalar.
İyi günler...
bunla ilgili olarak su an da yapabileceğimiz ne olabilir sizce ?
selamlar 0.53 alkol çıktı ve memur cezamı kesti ehliyetimede 6 ay 480 ytl para cezası kesti. bu karar çok ağar değilmidir. insanları içkili araba kullanmayın diye hep ben uyarırdım fakat kendim düştüm bu hataya, işin çok ilginç olan tarafı da bu. ilk kez alkollü yakalanan sürücülerin ehliyetine 6ay değil 3 ay olarak biliyorum bu konu hakkında görüşlerinizi bildirirmisiniz. saygılar
EGM ye bilgilendirme sorusu sordum ama cevap olarak bunu yolladılar...
Sayın: Hakan Haydar ŞAHİN
18.05.2008 tarih ve 5957 sayılı Bilgi Edinme Başvuru formunuz incelenmiştir.
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48 nci maddesinde; “Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.
Uyuşturucu veya keyif verici maddelerin cinsleri ile alkollü içkilerin etki dereceleri ve kandaki miktarlarını tespit amacıyla, trafik zabıtasınca teknik cihazlar kullanılır. Tespit usulleri ve muayene şartları, Sağlık Bakanlığı’nın görüşüne uygun olarak hazırlanacak yönetmelikte düzenlenir.
Bu madde hükmüne uymayan sürücüler derhal araç kullanmaktan men olunur.
Yönetmelik ile belirtilen miktarların üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücülerin, suçun işlendiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde; birinci defasında sürücü belgeleri altı ay süreyle geri alınır ve haklarında 480,00 YTL para cezası uygulanır. İkinci defasında sürücü belgeleri iki yıl süreyle geri alınır ve haklarında 601,00 YTL para cezası uygulanır. Ayrıca bu sürücüler Sağlık Bakanlığınca, esas ve usulleri Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarınca çıkarılacak Yönetmelikte gösterilen sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine tabi tutulurlar, eğitimi başarıyla tamamlayanların belgeleri süresi sonunda iade edilir. Üç veya üçten fazlasında ise, sürücü belgeleri beş yıl süreyle geri alınır ve altı aydan aşağı olmamak üzere hafif hapis cezası ile birlikte 963,00 YTL hafif para cezası uygulanır. Ayrıca, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesine tabi tutulurlar. Bu değerlendirme ve muayene sonrasında uygun görülenlere, geri alma süresi sonunda sürücü belgeleri iade edilir. Psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesinin yapılmasına dair esas ve usuller yönetmelikte gösterilir.
Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri alarak araç kullananlara, eylemi başka bir suç oluştursa bile ayrıca, altı ay hafif hapis cezası ile birlikte 963,00 YTL hafif para cezası uygulanır ve sürücü belgeleri süresiz olarak geri alınır. ” hükmü yer almaktadır.
Ayrıca Trafik Kanunda yer alan suçları işleyenlere suçun karşılığı olan cezalar uygulanmaktadır.
Bilgilerinize rica olunur.
AYNI gece 2nci kez sehir içinde aynı ceza kesilirmi ben cıkartamadım....
öncelikle herkese iyi akşamlar.aile içinde gerçekleşen tartışmadan dolayı annemle kavga ettim. alkolünde etkisiyle kavgamız hararetlenince boynunu ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku