Merhaba Muhterem Arkadaslar,

sizlere bir akil danismak istiyorum. Insallah bu konu ile ilgili anlayan arkadaslar vardir.
Bugün benim Yigenim Bana geldi. Kendisi Sahte Marka satisi yüzünden 5 ay hapishaneye koymuslardi.. Simdi dostlarim.. Benim yiyenim anlatdigina göre hapishaneden haftprüfungda serbes birakmislar.Ancak Türk pasaportunu Mahkemeye verme kayidi ile ve hergün ana mahkemeye kadar imza atmasi sarti ile. Mahkeme Haftprüfungda buna eline bir kagit vermisler. Üzerinde Tutuklama kararinin kallkdigi yaziyor ve yurt disina kacmamasi icin elinden passaportunu almislar.Suanda hergün polise gidip imza atiyormus. Benim yigenimin Türkiyede durumu iyi ve Yunanistanda fabrikasi var. Kendisi yurt disina cikmak ve ana mahkemeye kadar yurt disinda durmak istiyor. Acaba sinirlarda simdi bunun adi halen geciyormu acaba?
Elinde Pasaportu olmadigi icin Hollandaya gidip konsolosluga yolda pasaportumu kaybetdim demis ve kendisine Seyahat Belgesi vermisler. Bu da diyorki simdi, dayi ben bu seyahat belgesiylen Türkiyeye gidebiliyorum ama Pasaport kontrolünde bunlar bana sormazlarmi diye , sen almanyada yasiyorsun ve Hollandada ne isin var diye. Yada gümrükde acaba bir not düsmüs olabilirlermi diyor.Olurya belki gümrükde derlerki, kardesim senin yurt disina cikman yasak dir diye. Sonra bunu tutuklarlarsa dogru almanyadaki Polise teslim ederler ve kacacakdi diye bunu alirlar hapise ana mahkemeye kadar sokarlar. Böyle bir korkumuz var simdi.
Ve baska bir düsüncesi daha var.. Bu EU icersindeki ülkelerde pasaport kontrolu yapilmiyormus. Birde diyorki Hollandadan Yünanistana geceyim. Ama buradada CHECK in yerinde pasaport soruyorlar ve bu seyahat belgesi burada gecerli oluyormu? Zanedersem Tek cözüm yünanistana hollandadan ucmasi. Simdi bende pek bir yanlis bilgi vermek istemiyorum. Sonra allah göstermesin basina birsey gelir ve bende kendim cok üzülürüm benden dolayi oldu diye.
Kisaca özetleyim..
Yigenimin elindeki evraklar :
Nufüs cüzdani, Almanyada Kaldigini Belgeleyen Meldebescheinigung, 2010 Kadar uzatilmis askerlik kagiti, Ve seyahat belgesi..
Acaba bir haftbefehl oldukdan sonra ve buda Haftprüfungta Kaldiriliyorsa ama mahkeme devam ediyorsa tüm gümrüklere bildiriliyormu? bu EU icersindeki ülkelerin hepsi görebiliyormu? Yoksa Almanyada yasadigi ve tutuklanip 5 ay sonra serbes birakildigi icin Hollandadaki hava limanindaki gümrük bunu görebiliyormu?
Acaba ne yapilsaki en düzgün sekilde saglikli olur dostlarim?Yigenimin Türkiyeye girmesi cok gereklidir.
hepinize Hayirli aksamlar ve Fikirlerinizi bekliyorum