Bir bankadaki tahsile verdiğim çekler karşılığında kullandığım ek hesabıma belli bir süredir ödeme yapılmamasını gerekçe göstererek, banka tüm hesaplarımı bana hiçbir yazılı veya sözlü belirtme gereği duymadan kapatmış ve bana kapattıktan sonra ilgili şube tarafından ek hesabıma belli süreden beri ödeme yapılmamasını grekçe göstererek genel müdürlük tarafından hesaplarımın ve kredi kartlarımın kapatıldığını bildirerek en kısa sürede toplam borcumu ödememi istediler. Ki ödeme yapmadığım ek hesabım dışındaki 2. bir ek hesabım ve 2 adet kredi kartıma ait hiç bir gecikme olmamasına ve vadesi gelmiş ödenecek bir kuruş olmamasına rağmen.
Benim anlamadığım sözkonusu bankanın sadece bana ulaşıp ulaşmadığını bilmediği bir extreyi gerekçe göstermesidir.
İşin kötüsü benim ek hesabımın sorunlu bir duruma geldiğini (rakamı biliyordum ama belli bir süre ödeme yapmadığımda sorun olacağını bilmiyordum) bilmememden kaynaklanmaktadır. Ödenmedi dedikleri borç benim için ödenebilecek bir rakam iken ki 4.000,00 ytldir. Bankaya kredi kartları ile beraber toplam borcum 14.000,00 ytldir. Ve üstüne üstlük kredi kartlarımda vadesi gelen bir kuruş yok 10.0000,00 ytl 12 ay taksitli borcumdur.
Nedir bu muaccelliyet diğer hesabımı gerekçe gösterip tüm borcunu öde diyorlar.
Ki bankanın elinde telefonlarım ve email adresim olmasına rağmen, beni sorunlu olan hesabımla ilgi daha önce bilgilendirse, ödeme yapabilecekken onlar iyiniyet yerine artniyetli davranmış beni mağdur etmişlerdir.
Aslında kredi kartları için banka genel merkezleri takip ettiğinden herhalde telefonla arayıp ödemeyi atlamışsınız diye bildirdiklerini biliyorum ama herhalde kredili hesapları şubeler takip ediyor oradaki müşteri temsilcim (! benim cellatım oluyor) herhalde beni sevmiyordu arama gereği duymamış.
Ve dün itibarı ilede noterden ihtarname göndermişler ve toplam 14.000 ytlilik borcumu 24 saat içinde öde diyorlar oda ptesi (12/05) doluyor.
Ne yapmam gerektiği konusunda bir fikriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.
Herkese teşekkürler.