Sayin Avukatlar,
ben deniz Temmuz 2006 da bir arkadasin tavsiye ettigi Emlakcidan Didimde bakarak, görerek herseyi bitmis sadece saatleri alinip abonmen olunmasi gereken ve tapu dairesinden alinmis tapusu ile paranin tamamini ödeyerek bir daire aldim.
Elektrik ve Su baglantisi icin Emlakciya vekaletname vererek 15 günlügüne Memlekete gidip geldigimde baglantinin olmadigini nedenin ise OTURMA izninin olmadigini ev sahibinin emlakciya 1 hafta icinde alacagini söylemesine ragmen binanin bir cephesinin plandan 1 metre genis yapildigindan belediyenin belli bir ücret talep ettigini ögrendim. Ögünden beri evsahibi ile her telefon konusmamizda adamini buldum bu ayin sonunda olacak diye diye bu güne geldik ve hala iskan izni alinamadi bu yüzden bizde 2 senedir daireyi kullanamiyoruz. Ev sahibine ödemis oldugum miktari 2 senelik faizi ile birlikte geri ver dairen senin olsun teklifinide kabul etmedigi gibi istersen mahkemeye ver deyip kabatdi.
Sizlerden ögrenmek istediyim bu durumda hukuken ne yapabilirim ne gibi haklarim var? ev sahibi Almanyada oturuyor.
Not : Emlakci ve Evsahibi ile Tapu disinda herhangi bir yazili anlasma yok
Simdiden vereceginiz bilgiler icin tesekkür eder, Saglik,Basari ve Mutluluklar dilerim.
Saygilarimla