2004 yılında anahtar teslimi bir kooperatife üye oldum. Anasözleşme standart tazda idi. Kooperatif genel kurulunda inşaatı aynı yıl bitirme kararını almıştı ancak imarla ilgili problemler çıktı ve inşaatlar durduruldu. ( kooperatif tarlaya yapılmış ilçe beledeyesii affa uğratmış ancak büyükşehire bağlanınca belediye sanayi alanı ilan edip yıkım istiyor şu an olay mahkemelik) çözümlenmesi yıllar alacak görünüyor ve ayrıca kooperaratif borçlu. 2006 yılında ortaklıktan çıktım. 2006 genel kurulu 2007 mayısta yapıldı. Çıkan ortaklara ödeme ile ilgili 2 genel kurul kararı var 2004 yılındaki 5 bin ytl aylık taksitler hailnde ödenir, 2006 yılındaki yani benim ihtarla çıkışım gerçekleşip katılmadığım kararda ödeme ayda 5 bin ytl olup alacaklılar sıraya konup ödenir şeklinde.
Size sorum bu kararların bağlayıcılığı olur mu olursa hangisinin?
Borcumun muaccel hale geldiğini ve ödenmesini ihtar ettim cevap yok bu durumda ilamsız icraya mı gitmek yoksa alacak davası mı açmak yerinde olur?
Alacağım için 5 yıllık zaman aşımı süresi icraya yada mahkemeye gidince uzar mı, yoksa 5 yılda alacağımı bir şekilde tahsil etmek zorundamıyım?
Bu tür alacaklarda uygulanan faiz nedir?

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

İrfan Şahinli
İstanbul