Merhaba, benim bir arkadaşım yaklaşık 15 gün önce vefat etti.Arkadaşım daha önce bir 2 nci el araç kredisi çekmiş tamamını sorunsuz zamanında ödemişti.Daha sonra çalıştığı işyerinin patronu ve eşi kefil olmuş bu seferde aynı bankadan 36 ay vadeli 35000 YTL tüketici kredisi çekmişti.Bu borcun 24 ayını sorunsuz ve tam gününde ödemiş ve son ödeme tarihinden 15 gün sonrada uykusunda kalp krizinden ölmüştür.Kefil olan işyerinden ise yaklaşık 8 ay önce prim alacaklarını istediği için(63000 YTL,asgari ücret göstermişler, maaş aldığına dair hiç bir kayıtlı imza yok, bankaya 2200 YTL maaş alıyor diye patron imzalı maaş yazısı verilmiş.Bu rakam Prim+İzin parası+Fazla Mesai den alacaklarıdır) mahkemelik olmuşlar ve işinden çıkmıştır.Arkadaşım o tarihten beri işsiz olduğu halde taksitlerini zamanında ödemiştir.Ancak evde huzursuzluğu (para) kalmadığı için eşide terk etmiş boşanma davası açmış ve 8 Temmuz 2008 de boşanma davaları görülecekti.Arkadaşım öldüğü için Banka kalan 12 aylıkx1356 TYL lik borcu ne şekilde tahsil eder.Bildiğim kadarıyla Banka sigortada yapmamıştı.Bu borç kimlere kadar gider diye yakınları bana sordu( eşi şu an 1000 YTL maaş alıyor),açıkçası böyle bir durumda ne yapılır sorduğum avukatlar bile pek birşey söyleyemedi.Bu konuda açıklayıcı bilgiye ihtiyacım var.Yardımcı olan üstadlara şimdide teşekkürler.
Saygılarımla...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu maggellan tarafından (07-05-2008 Saat 20:25:05 ) de değiştirilmiştir.
Araç kredisi aldığında yaptıklarını söylemişti,sanırım patron kefil olunca ya atladılar yada yapmadılar.Ama rahmetli ölmeden önce bu konudan bahsetmişti,yapmadıklarını ondan öğrenmiştim.
Re: Tüketici Kredisi Kullanan Borç Bitmeden Ölürse
Eğer kefil müteselsil kefilse, alacaklı dilerse asıl borcluya (sizin durumunuzda asıl borçlunun mirasçılarına) dilerse kefile (o da öldüyse onun mirasçılarına) icra takibi yapabilir.
Eğer müteselsil kefil değil ise önce asıl borçluya (sizin durumunuzda asıl borçlunun mirasçılarına) takip yapılması, tahsil edilemediği takdirde kefile gidilmesi gerekir.
Re: Tüketici Kredisi Kullanan Borç Bitmeden Ölürse
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer kefil müteselsil kefilse, alacaklı dilerse asıl borcluya (sizin durumunuzda asıl borçlunun mirasçılarına) dilerse kefile (o da öldüyse onun mirasçılarına) icra takibi yapabilir.
Eğer müteselsil kefil değil ise önce asıl borçluya (sizin durumunuzda asıl borçlunun mirasçılarına) takip yapılması, tahsil edilemediği takdirde kefile gidilmesi gerekir.
Cevabınız için teşekkür ederim.Bu gün bu krediyle ilgili geri ödeme planı elime ulaştı.Burada Müteselsil kefil olarak Patronu ve eşi görünüyor.Eşiyle konuştuğumda sadece 1000 YTL maaş aldığını,bunun ne kadarını keserler diye sordu,aslında pek cevap vermek istemedim.Ama bir arsaları olduğundan bahsetti bunu teminat olarak verebilirmiyim dedi(Arsayı 1 yıl önce 10000 YTL ye almışlar,Rahmetli bir güvencesi olsun diye eşinin üzerine yapmış tapuyu,arsanın kesin değeri nasıl tespit edilir bilmiyorum).Ancak patronu da kefiller arasındaysa banka önce onamı gider,yoksa bu arsayı sunsunlarmı bankaya.Rahmetlinin ilk evliliğinden bir oğlu var okumuyor ve bir işi yok,Üzerinede başka bir mülkü yada arabası yok.Annesiyle konuştum onların üzerindede bir mülk,bir gelirleri yokmuşYani mirasçılara giderler dediğiniz için araştırıyorum,bu borç paylaşımı oranları hakkında bilgi verebilirmisiniz.
Yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Tüketici Kredisi Kullanan Borç Bitmeden Ölürse
I - Adi kefalet: Madde 486 - Adi kefaletten kefilin borç ile mutalip olması ancak kefalet
akdinden sonra borçlunun iflas etmesi veya hakkında takibat icra olunupta
alacaklının hatası olmaksızın semeresiz kalması yahut borçlu aleyhinde
Türkiye`de takibat icrasının imkansız hale gelmesi ile meşruttur.
Alacaklının alacağı kefaletten evvel yahut aynı zamanda rehin ile temin
olunmuş olduğu takdirde, adi kefalette kefil borcun evvelemirde merhundan istifa olunmasını talep edebilir. Fakat borçlu müflis ise yahut borçlunun iflası ilan
olunmadıkça rehenin nakde tahvili kabil olmazsa bu hüküm cerayan etmez.
II- Müteselsil kefalet: Madde 487 -
Kefil, borçlu ile beraber müteselsil kefil ve müşterek müteselsil borçlu sıfatı ile veya bu gibi diğer bir sıfatla borcun ifasını deruhde etmiş ise; alacaklı asıl borçluya müracaat ve rehinleri nakde tahvil ettirmeden evvel kefil aleyhinde takibat icra edebilir.
BORÇLAR KANUNU
Özetle;
Müteselsil kefilin varlığı halinde; alacaklı, alacağını en kısa sürede ve tahsili için en az emek ve masraf sarfedeceği tercihte bulunur. Bu tercihini etkileyen herhangi bir yasal şekil ve şart yoktur, ki adi kefelatte kefile müracaatının alacağın asıl borçludan tahsil imkanı olmamasını tespitten sonra gerçekleşeceği açık.
Aslında; iletiden anladığım kadarı ile düzgün ve düzenli ödenen taksitlerden ibaret olan bir borçtan bahsediyorsunuz,
Bu borcun muaccel hale gelmediğini farzederek; zaten ödeme düzeni belli bir takvime bağlanmış ve taksitlendirilmiş olan bu banka borcunun defaten ödenmesi yerine ödeme takviminde belirlenen tarih ve taksitlerde; varislerce ödenmesine devam edilebilir.
Yahut tahsili için alacaklı banka kanuni yollara müracaat etme durumunda kalmış ise; ki henüz müracaat etmediği yazılarınızdan anlaşılıyor,,, ilgili banka ile varislerin diyologa geçmesi ve gerek arsanın ve varislerden eşin gelirinin teminat olarak da sunulması ile borcun yeniden yapılandırılması ve sabit taksitler halinde faiz oranı, ödenecek toplu tutar da belirlenmiş şekilde bir uzlaşma sağlanma halinde defaten ve icraen ödeme durumunda kalınmaz.
Varisler; terekeden veraset ilamında belirlenen pay'ları oranında istifade ederler.
Tereke;Tereke ölen kişinin aktif ve pasifiyle (bulunan mal varlığı, alacakları ve borçları)tamamını ifade eder.
Varisler tereke borcundan; payları oranında sorumlu olmayıp, müşterek ve müteselsilen sorumludurlar.
Re: Tüketici Kredisi Kullanan Borç Bitmeden Ölürse
Üstadım bilgileriniz için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla önce Eşi elindeki tapu ve kazanç belgesiyle bankaya başvuracak, daha sonra anne,kardeş ve oğlu gelir beyanında bulunacaklar.Bu kişilerin bir geliri veya mülkü yoksa ve Banka bu bilgileri ve geliri yeterli bulmazsa fazlasını diğer kefilden yani Ölen kişinin patronundan talep edebileceğini anlıyorum.Zaten sorunsuz ödenen bir kredi olduğu için öncelikle eşinin hem kefaletini hemde gelir belgesini göz önünde bulundurup ödeyebileceği rakama indirecek ve vadeyi açacaktır.Banka için gerekli olan faiz kazanmak ise asıl olan,rakamı düşürüp vadeye faiz koyup açmak daha çok işine gelecektir ki karşısında şimdiye kadar sorunsuz kredi borcunu ödemiş (ölen) bir müşterisi hatta şimdi eşi var.Umarım bankada bizim gibi düşünür.
,
ihtiyaç kredisi çeken kişi ölürse,
kredi borcu olan biri ölürse ne olur,
kredi çeken ölürse,
ölünce kredi borcu ne olur,
kredi borcu olan kişi ölürse,
olunce kredi karti borcu silinir mi,
banka kredisi çeken kişi ölürse borcu kim öder,
ihtiyaç kredisi çeken biri ölürse,
kredi çeken kişi ölürse borç ne olur,
bankaya kredi borcu olan kişi ölürse,
kredi kullanan kişi ölürse ne olur,
kefil olunan kişi ölürse,
kredi çeken kişi ölürse kefil mi öder,
kredisi olan kişi ölürse,
banka kredisiyle alinan ev borcu bitmeden tapu sahibi olurse,
kredi borcu olan olurse,
kredi borclusu olurse
Merhabalar...
Bir bankadan kullanmış olduğumuz krediyi son 3,5 aydır ödeyemiyoruz ama 4. ay olmadan tamamını ödeyebileceğiz fakat avukatlar herhangi...
Yazan: demir170 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku