Kilitli Konu
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Boşanma davası, herkes karşı (hazin hikaye)

Boşanma davası, herkes karşı (hazin hikaye) Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Boşanma davası, herkes karşı (hazin hikaye)

Merhaba değerli arkadaşlar, bir boşanma konusu var ve hukukcularımızın bu konuda fikir/deneyimlerine çok ihtiyacımız var.

Bayan ilk günden beri evlenmeyi istememiş ama aile baskısı ile evlenmiş ve bir çocukları olmuş. Evliliklerinde 2.5 senesindeler. Bayan 6. aydan beri boşanmak istiyor, ama ailesi izin vermiyor.
    Hiçbir destekcisi yok. Ve en son intihar etti ama son anda kurtuldu. Piskolojisi bozulmuş halde 1 haftadır evde yatıyor ve kimseyle konuşmuyor. Ailesi buna rağmen bir an önce kocasının evine gitmesini istiyor. Kocasıda ayrılık istemiyor.
    DÜŞÜNÜN Her akşam, aynı yatakta, sevmediğiniz istemediğiniz biriyle birlikte olmak zorunluluğu? Tecavüzdende beter belki. 2 Ailede bela, cani. Allah böyle ana babaları düşmanımın başına vermesin.

Bu durumda, bayanın mahkemede gösterecek kanıtı ve şahidi yok. 1 tane 17-18 yaşlarında kardeşi var ve 1 tane arkadaşı. Bu durumdaki bir insan boşanma davasını kazanabilir mi?
    Mahkeme tahmini kaç ay sürer?
    Bir şekilde dilekcesini verdikten sonra, yani boşanma davası ortaya çıktıktan sonra ailesi kızı ev hapsine alıp (belkide kaçırıp) davaya göndermeme durumu olacaktır. Böyle bir durumda ne yapılabilir.
    Çocuk henüz 1 yaşında, ailelerin istememesine rağmen mahkeme çocuğu bayana verebilirlermi?
    Teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma davası, herkes karşı (hazin hikaye) konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma davası, herkes karşı (hazin hikaye) konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    25
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Boşanma davası, herkes karşı (hazin hikaye)

Alıntı testix rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhaba değerli arkadaşlar, bir boşanma konusu var ve hukukcularımızın bu konuda fikir/deneyimlerine çok ihtiyacımız var.

Bayan ilk günden beri evlenmeyi istememiş ama aile baskısı ile evlenmiş ve bir çocukları olmuş. Evliliklerinde 2.5 senesindeler. Bayan 6. aydan beri boşanmak istiyor, ama ailesi izin vermiyor.
    Hiçbir destekcisi yok. Ve en son intihar etti ama son anda kurtuldu. Piskolojisi bozulmuş halde 1 haftadır evde yatıyor ve kimseyle konuşmuyor. Ailesi buna rağmen bir an önce kocasının evine gitmesini istiyor. Kocasıda ayrılık istemiyor.
    DÜŞÜNÜN Her akşam, aynı yatakta, sevmediğiniz istemediğiniz biriyle birlikte olmak zorunluluğu? Tecavüzdende beter belki. 2 Ailede bela, cani. Allah böyle ana babaları düşmanımın başına vermesin.

Bu durumda, bayanın mahkemede gösterecek kanıtı ve şahidi yok. 1 tane 17-18 yaşlarında kardeşi var ve 1 tane arkadaşı. Bu durumdaki bir insan boşanma davasını kazanabilir mi?
    Mahkeme tahmini kaç ay sürer?
    Bir şekilde dilekcesini verdikten sonra, yani boşanma davası ortaya çıktıktan sonra ailesi kızı ev hapsine alıp (belkide kaçırıp) davaya göndermeme durumu olacaktır. Böyle bir durumda ne yapılabilir.
    Çocuk henüz 1 yaşında, ailelerin istememesine rağmen mahkeme çocuğu bayana verebilirlermi?
    Teşekkürler.
    gönlüm tutmadıydı zaten ehvel ve sehvel evlendiydim tadınıda aldım çocuğumuda yaptım şimdi boşanıp rahatca erkekten aldığım tazminatlarla nafakalarla geçinmek istiyorum deseniz daha iyi olur hakimlerimiz böylede anlar ve sizin arkadaşınıza hem nafaka hemde tazminat verir korkmanız gereksiz

yeter artık ya erkekler kadınların kölesi değil bırakın şu şak şukalığı

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ahmet avukatmısın?
    Tazminat yada nafaka gibi herhangi bir talep sözkonusu değil, istenmiyor.
    Bayan kadın sığınma evine gitmeyi düşünüyor.
    Sadece avukat masraflarını düşünüyoruz şuan için, yukarıdaki sorularıma ek olarak avukat masrafları erkeğe yüklenebilir mi?
    Konu testix tarafından (04-05-2008 Saat 16:39:29 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn.Ahmetalp85, eğer bi hukukçu iseniz verdiğiniz cevap hukukçuların yüz karası olabilir ancak..Ne demek tadını aldınız,çocuğuda yaptınız falan..
    Memleketimizin dört köşeisnde bu durumda olan ve istemedikleri halde eşlerine tahammül etmekte olan binlerce kadınımız var..Sırf ekonomik özgükleri olmadığı için anne-babalarının anlayışına sığınmış fakat etraf ne der çevre ne der korkusu ile kızlarına dahi sahip çıkamayan bi çok aileler mevcut...

Sizden bir iki satır cümle ile yardım bekleyen madur bi insana böle çıkar gözetiyor konumuna düşürüp hakarete varan cümleler kullanmanızı kınıyorum...Bilmediğiniz konu hakkında eleştiri yapıp laf kalabalığı yapmanın bi anlamı yok...Bırakın bunu değerli hukukçularımız yanıtlasın...
    Saygılar..

İletiler
    25
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı gupse-m rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn.Ahmetalp85, eğer bi hukukçu iseniz verdiğiniz cevap hukukçuların yüz karası olabilir ancak..Ne demek tadını aldınız,çocuğuda yaptınız falan..
    Memleketimizin dört köşeisnde bu durumda olan ve istemedikleri halde eşlerine tahammül etmekte olan binlerce kadınımız var..Sırf ekonomik özgükleri olmadığı için anne-babalarının anlayışına sığınmış fakat etraf ne der çevre ne der korkusu ile kızlarına dahi sahip çıkamayan bi çok aileler mevcut...

Sizden bir iki satır cümle ile yardım bekleyen madur bi insana böle çıkar gözetiyor konumuna düşürüp hakarete varan cümleler kullanmanızı kınıyorum...Bilmediğiniz konu hakkında eleştiri yapıp laf kalabalığı yapmanın bi anlamı yok...Bırakın bunu değerli hukukçularımız yanıtlasın...
    Saygılar..
    kınamanıza hiç gerek yok verilen boşanma davaları hep böyle masumhane şekilde başlar sonunda nafakadır tazminattır çabasına düşülür sonrada dava lar sürerde sürer hukukçuda değilim ve insan ne ekerse onu biçermiş aile yıkmak bu kadar kolay olmamalı helede ortada bi çocuk var o çocuk babasız büyüyecek bunu hiçmi düşümedilerki eğer istemiyodu çocuk neden yaptı walla biz böyle masumhaneliği çok gördük sonunda rekor tazminat istemelere kadar varan davalara dönüşüyo

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben Ahmet arkadasa katiliyorum.Hersey para icin baska bir sey degil. Kadin istedikten sonra rahat rahat bosanir merak etmeyin.Gidin acin davanizi tazminat da talep etmeyin cocukta sizde kalir zaten. Ben gecenlerde biliyorum erkekten 50 bin ytl tazminat istendi.Erkegin 50 bin degil 100 ytl verecek durumu yok.Allahtan hakim yemedi 1000 ytl de karar kildi. Erkekler kadinlari bakmak zorunda mi ya gidin calisin kardesim....

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ahmetalp85 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    gönlüm tutmadıydı zaten ehvel ve sehvel evlendiydim tadınıda aldım çocuğumuda yaptım şimdi boşanıp rahatca erkekten aldığım tazminatlarla nafakalarla geçinmek istiyorum deseniz daha iyi olur hakimlerimiz böylede anlar ve sizin arkadaşınıza hem nafaka hemde tazminat verir korkmanız gereksiz

yeter artık ya erkekler kadınların kölesi değil bırakın şu şak şukalığı
    Alıntı C_Istanbul74 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben Ahmet arkadasa katiliyorum.Hersey para icin baska bir sey degil. Kadin istedikten sonra rahat rahat bosanir merak etmeyin.Gidin acin davanizi tazminat da talep etmeyin cocukta sizde kalir zaten. Ben gecenlerde biliyorum erkekten 50 bin ytl tazminat istendi.Erkegin 50 bin degil 100 ytl verecek durumu yok.Allahtan hakim yemedi 1000 ytl de karar kildi. Erkekler kadinlari bakmak zorunda mi ya gidin calisin kardesim....
    Forumu bol bol dolaştım. Birbirinden değerli saygı ve sevgi dolu insanların birbirlerine destek olduklarını, yardım etmeye çalıştıklarını gördüm. Bu yüzden terbiyemi bozmayacağım. Gönül istediki sizlerle aynı memlekette olaydık bu sözleri yüzüme söyleyebileydiniz!
    Daha ne laf cambazlıkları yaparımda ben ikinize, öylece monitöre bakakalırsınız.
    İki düşüncesiz insan için neden parmaklarımı yorayım? Klavyemi kirleteyim?
    ALLAH aynı durumu başınıza getirsin ki beni anlayabilesiniz!
    Konu testix tarafından (07-05-2008 Saat 17:44:20 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Testix , siz bence cevap vermeden önce iletileri bi gözden gecirin..Anlayarak okuyun öyle cevap verme zahmetinde bulunun..Kaldı ki bu site verdiğiniz cevap gibi damdan düşercesine iletiler gönderebilceğiniz bi site değil anlamış olmalıydınız…Tepki gösterebilirsiniz yapılan yorumlara hakkınız bu sizin fakat kullandığınız kelimeler çok yersiz sarfedilmiş kelimeler..Durumunuzu anlıyor yardımcı olabilecek avukat arkadaşımızın size bilen bi ağızdan cevap vermesini arzuladığım için konuya cevap vermek gereği duydum…Hukukcu değilim ama bahsettiğiniz konuyu ve durumunuzu anlamak içinde hukuk okumama gerek yok.Her ne kadar düşüncelere katılmasanız da insanlara düşüncesizler diye hitap etme hakkını size kimse vermez .
    Ayrıca son göndermiş olduğunuz yanıttan sonra konu hakkındaki eleştirimi değiştirip sizin bir hukukçudan çok önce ,Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim...

Saygılar..

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Forumu bol bol dolaştım. Birbirinden değerli saygı ve sevgi dolu insanların birbirlerine destek olduklarını, yardım etmeye çalıştıklarını gördüm. Bu yüzden terbiyemi bozmayacağım. Gönül istediki sizlerle aynı memlekette olaydık bu sözleri yüzüme söyleyebileydiniz!
    Daha ne laf cambazlıkları yaparımda ben ikinize, öylece monitöre bakakalırsınız.
    baskalari uzerinden pirim yapip yukselmeyi tercih etmektense su kadin milleti adam gibi calisip neden kendini yuceltmeye calismaz anlamam arada istisnalar var tabii soz meclisten disari ama ben cogunluk icin soyluyorum..o devir kapandi artik para kazanmak zor hicbir erkek parasini yedirmek istemiyor.10 senedir yurtdisindayim biraz batili kadinlardan terbiye alin artik hersey esit kadin erkek o zaman hersey de esit yapilmali.ben evin butun masraflarini karsilicam kirayi da odicem herseyi yapicam hanfendi calisicak kendi kazandigi parayi da kendine harcicak yok ya. bati da kira odeniyorsa kadin cikarir yarisini verir butun hersey yari yariyadir.hem de ne kadinlar yani top model gibi...
    Konu C_Istanbul74 tarafından (10-05-2008 Saat 04:25:24 ) de değiştirilmiştir. Sebep: yanlis

İletiler
    131
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

dostum burda gezenler genelde bu boşanma davalarına muzdarip insanlar .emin ol.mahkemelerde bayan tarafın ın ne iğrençlikler yaptığına sen şahit olmamışsın esas .
    sayın eşim eşyalarını dışarı çıkartıyor babası ve abisini 300 km lik yola kamyonla çıkmasını sağlıyor .sonra üzerini başını tırmalıyor gidiyor savcılığa bi güzel rapor alıyor .diyorki ; beni dışarı kocam attı (benim bu olanlardan haberim bile yok ) bşide yalancı şahit 3000 ytl para ceszası alıyorum . çocuğu evde bırakıyor .babası ve abisi ile çekip gidiyor . 20 gün sonra boşanma davasına verdiğini duyuyorum .
    sayın avukat bey kampanya yapmış boşanma davalarına bedava bakıyor.nasılmı böyle davalardan kopardığı bu çirkin nafaka tedbir nafakası üzerinden geçiniyor .insanların kanını bu şekilde emmekle geçiniyor anlayacağın .bide dilekçe yazmışki dostlar başına.döktürmüş maşallah .ardından istekler bölümüne geliyor :
    1-25000 ytl maddi 25000 ytl manevi tazminat (napmışız biz bu kadınada istiyor acaba nerden bu abartılı rakamları istiyor .?)
    2-altınlkarın geri iadesi (altınlarının hepsini kendi eşyalarıyla götürdü)
    3-avukatlık masraflarının şahsım da kalması (sanki davayı ben açıyorum nafakadan sebeplendiği yetmedi bide üzerine para istiyor .)
    4 - çocukla kişisel ilişkinin sağlanması .( çocuğumuda göremiyorum )

sayın avukat bey amcam bu şekilde isteklerinin yerine getirilmesini isterken bi yandanda mahkeme koridorlkarına 30 dakika önce gelip şahitlere tyolar veriyor .onları en güzel şekilde yalancı şahitliğe hazırlıyorki tazminatları iyi cebe indirsinler diye .zaten bu olayı ticaret haline getirmiş ya . alışmış insanların kanlarını emmeye .şahitler çıkıyor bütün iğrençliğini döküyor hakime .
    ya hiçmi allahtan korkunuz yok hiç din iman yok ayıp be kardeşimde diyemiyosunuz.şahit yalan söylüyor diyemiyısunuz .yalan söylediğini zaten hakim amcalar anlıyor .benim şahitlerimde konuşuyor .erkek tarafının şahitleri bi nevi boşa dinleniyor. zamöan geçsin daha çok tedbir nafakası alınsın diye .karşı tarafın işine geliyor şahitlerin çokluğu .doğru ya bu iş ticaret işi ne kadar sömürürsen o kadar iyi .200 ytl den 15 ay 3000 ytl
    baktılar suçlu çıkıyolar avukat bey amcam hemen sarılıyor icraaya parasını kurtarmaya çalışıyor son 6 ay içinde .benim maaşada ayda 500 ytl ödeme zorunluluğu geliyor .helal olsun valla . ne diyeyim . bu nafaka da olmasa böyle kenarda köşede kalmış avukatlar iş bulamaz .zaten adam kampanyada yapmış adam işsizlikten BOŞANMA DAVALARINA BEDAVA BAKILIR Diye de kocaman bi pankart asmış bürosuna .bunu gören bayanlar hemen geliyor kocalarını bu avukata satıyor .ne kazanırsam bahtıma misali nafakanın yüzde...alırım tazminatın yüzde... alırıum diyo sayın avukat bey amcam .karşıda bi keriz var yolunacak tavuk var nasıl olsa . yenmi yemenmi hadi bismillah diyor davayı açıyor avukat bey amcam .
    demem oki bu yasalar etekli iktidar kitabının bi yansımasıdır .kadın hakları öyle ileri derecede uygulanmaktadırki artık erkeği sömürme uygulamaları haline gelmiştir .kadına mahkemede kutsal bir varlık gözüyle bakılırken erkeğe bir enai bir keriz olarak bakılmaktadır .kadın hakları şudur arkadaşlar :KADIN HAKSIZDA OLSA HAKLIDIR HAKLIHDA OLSA HAKLIDIR .uygulamalara bakarsanız hep bunu görürsünüz .ceza almazlar tazminat vermezler hertürlü kepazeliği çıkartılar ama cezalandırılamazlar çünkü onlar kutsal bir melektir .suçlu olsalar bile suçsuz masumdurlar . çalışmazlar .yatarlar .ama yine kutsal bir varlıktırlar .

SİZCEDE BU KASDIN HAKLARINI UYGULAYALIM DERKEN ERKEK EZİLMEYE ÇALIŞILMIYORMU ?

Kilitli Konu
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

4cocukla bosanmak

Forum