Bir problemim ile ilgili ;
burada danışmak ihtiyacı duydum yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalacağım . 1992 yılında bir arkadaşımın ayrılan ortağının hisselerini
aldım daha sonra bu iş yeri kapandı .Ben bu şirketin faliyetlerinin resmi olarak bitirlidiğini düşündüğümden bir daha bu konuyu araştırmadım . Ancak bir hafta kadar önce bu şirketle ilgili vergi dairesinden bir ceza makbuzu getirdiler ben bunu üzerine yaptığım araştırmada limited şirketin resmi olarak kapatılmadığını halen faliyette göründüğünü 6000-7000 Ytl tutarında bir vergi borcunun bulunduğunu ve malesef bu arkadaşımın benim imzamı karar defterlerine sahte olarak atıp şirketin sermayesinide mecburi rakamlara çıkardığını bu sayede şirketin devamını sağladığını öğrendim.Şirket ile ilgili evrakları kendisinden aldım sahte imzalı karar defteri dahil bende , şimdi bu şirketten ve borçlarından kurtulabilmem için ne yapmam gerekmekte bunun bana maliyeti ne olur ve bu iş ne kadar sürer vergi dairesi bana bir yaptırımda bulunabilirmi ? Arkadaşım şirketin kurucu ortağı ve müdürü görünüyor ancak % 60 hisse ticaret sicilde benim üzerimde kalmış bu şirketin vergi dairesine beyannamelerini veren musebeciside bu olaydan sorumlumudur ? Bu konularda bana yardımcı olabilirmisiniz ?