Merhaba arkadaşlar,
Benim şöyle bir sorum olacaktı. (rakamlar örneklemedir)
Ben bir arkadaşa kefil oldum. bir bankadan 10.000 ytl kredi aldı. daha sonra 5 taksidi ödemediğini öğrendim. Eve yazı geldi, mal beyanında bulundum. Daha sonra icra geldi, ama evde kayda değer birşey olmadığı (acizlik vesikası) raporu gibi birşey tutulmuş, borcu siz ödeyin dediler. Faizlerle birlikte 6.000 ytl ödemek için taahhüt mektubu yolladım bankaya.
Banka avukatı aynen şöyle dedi; bu taahhüdü bankamız kabul etmiyor. Sebebi ise kefil olduğunuz kişinin daha başka borçları da var. Sizin kefilliğiniz onlarda da geçerli. (gks de böyle imiş ve 100.000 ytl olduğunu ama borçlunun toplam borcunun 50.000 ytl olduğunu söyledi.) Dolayısı ile hepsini ödemek için anlaşma yapmalısınız dedi.
Bu arada bana resmi olarak gelen yazıda borç 5,200 ytl görünüyor. Faizi ile birlikte 6.000 ytl oluyor.
Yaklaşık 2 aydır ne arayan var, nede soran. Ama ister istemez her zil çaldığında tedirgin oluyorsunuz.
Sorum şöyle;
1- Ben böyle bir durumda yasal olarak ne yapabilirim?
2- Benim kredi için kefil olduğum miktar 10.000 ytl iken 100.000 ytl den sorumlu olabilirmiyim? (o tarihte maaş - 300 ytl iken)
3- Acizlik vesikası düzenlenmesi sorunun kapandığı anlamına mı gelir?
Konunun içinden çıkamadım, lütfen acil cevap beklemekteyim,
evet sormuştum, hatta 3. sayfaya kadar gitti, ama şu sorularıma cevap alamadığım için yeni başlık açmıştım,
Sorum şöyle;
2- Benim kredi için kefil olduğum miktar 10.000 ytl iken 100.000 ytl den sorumlu olabilirmiyim? (o tarihte maaş - 300 ytl iken)
Söylenecek her şey söylenmiş.
Siz bankaya veya avukatına her hangi bir yazılı ödeme taahhütnamesi vermediyseniz yapılacaklar bundan ibaret.
Verdiyseniz taahhütnameden sorumlu olursunuz.
serhat_61 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin borcunuz sadece 2500 YTL ve bunun faizidir, sıkıysa o Avukat size borcununuzun kefil olduğuuz miktardan daha fazla olduğıuna dair noterden onaylı yazı versin bak verebiliyormu?
serhat_61 rumuzlu üyeden alıntı
İmzalamış olduğunuz kredi sözleşmesinde Kefil olunan miktar diye bir bölüm var oraya imza atıyorsunuz orda yazılan rakamdan başka kefilliğininiz söz konusu olamaz, Eğer parayı ödemek istiyorsanız avukatla anlaşmaya çalışın yok eğer avukat buna yanaşmaz ise bırakın haciz yoluyla alsınlar zaten evdede bir şey bulamamışlar diyorsun bir maaşın vardır onunda 1/4 alabilirler,
Bu konuda sağlıklı bilgi almak için bir kaç bankaya başvurun ve birine kefil olmak istiyorum ancak biraz borçları var kefil olupta kredisi çıkarsa eğer o kişi borçlarını ödemezde benim ödeyeceğim miktar kefil olduğum miktardan başka onun aynı bankaya ait diğer borçlarıdandamı sorumlu olurum de. Onlar sadece kefil olacağın miktarın ve icra aşamasındaki gelecek olan faiz ve avukatlık ücreti olacağını söylerler büyük ihtimal. Yani kısaca 1-2 bankaya uğra ve arkaşının almış olduğu bankayada uğrayıp durumu anlat ne diyecekler bakalım eğer onlarda avukatın dediği gibi derlerse bunu yazlılı olarak onlardan isste hem bankadan hem avukattan.
nobody34 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle icra dosyanın bir fotokopisini al banka sana önce noterden bir ihbarname göndermiş ve bu ihtarnamenin ekinde imzalamış olduğun GKS ve kefil olduğun kişinin borç ekstresini göndermiştir.
Borçlar yasasına göre kefaletinin sınırı imzaladığın rakam kadardır.Bu rakama bankanın sana ihtarname gönderdiği tarihden itibaren faiz de çalışmaktadır.
Benim öncelikle sana tavsiyem bankanın ilgili şubesini ara.Kredi servisi ile görüş.Deki benim bir tek maaşım var.Bu maaşımdan da ayda en fazla 300 YTK kesebilirsiniz.Bu nedenle 2.500 TL lik kefalet borcumu kredinin yasal takibe düştükden sonra bana cari faizle taksitlendirme yapın bende ayda 300 YTL yi geçmeyecek şekilde ödeyeyim.
Aciz vesikasına gelince,bu işlem kolay değildir.Bir Sosyal güvenlik Kuruluşunda çalıştığın görülüyorsa yargı senin aleyhine bu belgeyi veremez.
Bankanın Avukatına gelince,bu avukat bankanın kadrolumu yoksa dışarıdan sözleşmeli avukatımı ona bak.
Burada sana yasal takip yapıldığı tarihi de yazarsan sana ne kadar borçlu olduğunu yaklaşık söyleyebilriim.
evet sormuştum, hatta 3. sayfaya kadar gitti, ama şu sorularıma cevap alamadığım için yeni başlık açmıştım,
Sorum şöyle;
bu konuyla ilgili bir gelişme oldu,
icra diresini aradım, bana dosyamın kapandığını söylediler.
banka avukatını aradım ama ulaşamadım daha,
dosya kapanması ne anlama geliyor, bir açıklama getirebilirmisiniz?
yani ileride bu sorunla yeniden karşılaşırmıyım? yoksa herşey tamammı? :rolleyes:
Dosyanın kapanmış olması,dosyaya konu borcun ödenmiş olması demektir.
İleride bu konuda sorun yaşamasanız dahi,kendi adınıza kredi/kart almaya çalıştığınızda çeşitli sorunlarla karşılaşmanız mümkündür.
Dosyanın kapanmış olması,dosyaya konu borcun ödenmiş olması demektir.
İleride bu konuda sorun yaşamasanız dahi,kendi adınıza kredi/kart almaya çalıştığınızda çeşitli sorunlarla karşılaşmanız mümkündür.
cevap için teşekkürler,
ama borcu ödenmedi, en azından ben ödemedim.
ama yanlış bilmiyorsam 2004 e ait bir dosya, ve en az 2 kez yenilenmiş, her yenileme de para istiyorlarmış. banka alamayacağını anlayınca dosyayı yenilememiş. yani hakkından vaz geçmiş. (tabi benim tahminim, batık krediler gibi)
birde ben esas borçlu değilim, sadece kefilim, ve kredi kartlarım vardı, hala kullanıyorum, onlarda bir sıkıntı yok.
ama yanlış bilmiyorsam 2004 e ait bir dosya, ve en az 2 kez yenilenmiş, her yenileme de para istiyorlarmış. banka alamayacağını anlayınca dosyayı yenilememiş. yani hakkından vaz geçmiş. (tabi benim tahminim, batık krediler gibi)
birde ben esas borçlu değilim, sadece kefilim, ve kredi kartlarım vardı, hala kullanıyorum, onlarda bir sıkıntı yok.
Siz en iyisi icra müdürlüğüne gidip dosyaya bizzat kendiniz bakın. 2004 yılından kalma bir borç için hiçbir banka yok yere takipsizlik yapmaz diye düşünüyorum. Siz de ödeme yapmadığınıza göre mutlaka bir gelişme olmuştur. Ben yinede araştırın derim. Ayrıca esas borçlu olmamanız sizi bu borçtan kaynaklanan birtakım olumsuzluklardan kurtarmaz. Siz de borçlusunuz ve müteselsilen sorumlusunuz böyle düşünün.
Konu hksvr tarafından (11-10-2008 Saat 12:59:18 ) de değiştirilmiştir.
Sayın Bekir38
Sizin dosyanızda bilinmeyen fazlaca konu var.
Öncelikle kredi ticari kredi midir? Tüketici kredisi ise durum farklıdır.
İcra Müdürlüğünü arayarak pek sağlıklı yanıt alamazsınız. Genelde telefon ile yanıt bile alamazsınız. (Yoğunluktan) Dosya kapandı ibaresi ödenen yani infaz edilen dosya için kullanılır. 1 yıl hiçbir işem yapılmayınca işlemden kaldırılır. Aradaki fark hukuki olarak aynı değildir.
Kredi kartınızda şu an bir sorun yaşamıyor olmanız bir sorun olmadığını göstermez. Yeni bir kart veya kredi başvurusu yaptığınızda KKB kayıtlarında bir gün geç yapılan ödeme dahi görünüyor.
Bu nedenle bu takip bundan sonraki kredi referanslarınızı etkiler.
açık kalan noktalarla ilgili olarak,
alınan kredi ticari, iş yeri için,
benim tarafımdan bir ödeme olmadı, esas borçluda ödemedi.
yalnız alan kişi emekli, 2 kez maaşına haciz konulmuş, ikisinide kaldırttı geçinemiyorum diye.
bende geri kalanı ödeyeyim diye banka avukatını, avukat kabul etmedi. ne olacak peki dedim? dosya kapandı dedi.
daha açığı benim ödeyim dediğim yazıyı merkeze yollamış, merkez kabul etmemiş. bu durumda ne oluyor pek anlamadım ama.
,
kefil olmak icin neler gerekli,
kefil olma şartları,
birine kefil olmak,
banka kredisine kefil olma şartları,
kefil olmanın şartları,
kefil,
kefil olma sartlari,
başkasına kefil olmak,
kefil olmak ne demek ,
birisine kefil olmak,
kefil olmak için gereken şartlar,
kefil olmak için ne gerekir,
kefil olmanin sartlari,
banka kredisi kefil şartları,
kefil dilekçesi,
kefil olma,
kefil olmak nedir,
hukukta kefil olma nedir,
banka kefil şartları,
bankaya kefil olma şartları,
evkiredesindekefilsozlesmesineredeyapilir,
kefil olmak şartları,
nasıl kefil olunur,
kredi kefil şartları
Gemide çalışan bir yakınıma kefil oldum bir kaç belge imzaladım gelir beyan gösterdim,eğer gemiden kaçarsa 6.000 bin dolara yakın ödeyeceğime dair bu...
Bugun sabah x bankasından aradılar ve bir arkadaşıma ulaşamadıklarını ve bi numara verip veremeyeceğimi sordular bende 6-7 senedir görüşmüyorum dedim...
Yazan: Mehmet Doğan Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku