Merhaba.Ben 19 yaşındayım ve İstanbuldayım.Sevgilim de 16 yaşında ama mayısın 18 in'de 17 den gün alacak.Sevgilimin ailesi ile bazı problemleri var ve anne babası sevgilimi ve diğer kardeşlerini yanlarında istemiyorlar ve Bursadan Giresuna taşınacaklar.Sevgilim benim yanıma gelmeyı istiyor ama yaşı tutmuyor.
Sorum şu:-Annesi ve babası imza verip kzı benim yanıma yollamalrı için neler gerekiyor? Sadece noter onaylı dilekçe yeterli mi yoksa buna aile hukuku mahkemesi mi bakıyor?
- Noter onaylı dilekçe elime geçtiğinde yarın öbür gün babası bi şikayette bulunsa noter onaylı kağıtbeni bu durumdam kurtabiliyor mu?
Sizin öncelikle ne istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Aile türk toplumunun temelidir. Devlet ailenin koeunması için gerekli önemleri alır. Yaşı küçük olan bir kız çocuğunu noterden alacağınız muvafakatname ile ailesinden alıp yanınızda bakmakla yükümlü olarak kabul etmeniz mümkün değildir.
Ancak Türk Medeni Kanunu 124. madde - Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
Bu olağanüstü durumlar sınırlı değildir. Fakat önemli bir durum olması gerekmektedir.
yok evliliği henüz düşünmüyoruz askerden döndükten sonra yapmayı düşünüyorum yani 1-2 sene sonra.Kızda kendi evimde değil ananemin evinde kalacak.17 yaşına zaten birşey kalmadı 1 aydan az bi süre var.ailesi imza vermeye yanaşıyor benim ailemde onaylıyor. noterden muvafakatname ile olmuyorsa mahkeme ile nasıl olacak? islemler nelerdir ve kadar sürer? cevabınızı için teşekkür ederim
Sayın jonturk-emre,
Madem ki kız evlilik niyetiyle gelmeyecek ve sizinle değil de annenizle yaşayacak bu durumda problem çıkmayacaktır. Sonuçta burada bir alıkonulma söz konusu değil. Beraber yaşama söz konusu değil. Evlilik olmaksızın, birliktelik yaşandığı durumda, reşit olmayan bir genç kızla beraber olmanız sebebiyle hapis cezası ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz bir durum.
Ancak evlilik için, kanun 17 yaşı doldurmadıkça evlilik olamaz diyor. Sizin, kız arkadaşınız 17 yaşına giriyor, yaşını doldurmuyor yani. Bu durumda aile imzası kabul edilmeyecek. Ancak ki, olağanüstü bir durum söz konusu ise, (hamilelik gibi), ozaman hakim kararı ile evlilik yapılabilir.
ama ben bugun notere gittim ve kızın annesi ve babası noterde hiç bir hak talp etmeyerek imza attıktan sonra artık birşeyın olmayacagını söylediler.kız arkadasım 17 den gün alacak gelecek ve ananemin evinde kalacak yani ona ananem bakacak.yaşı dolunca ve bende askerliğimi bitirince o zaman evlenmeyi düşünüyorum.Niye mahkeme noter onaylı kağıdı kabul etmez mi ki?
Konu jonturk_emre tarafından (22-04-2008 Saat 19:16:10 ) de değiştirilmiştir.
Anne ve baba nasıl olur da, kızları üzerinde hiç bir hak talep etmeyeceklerini , noterden verecekleri bir taahhütle belirtebilirler bunu anlayabilmiş değilim. Böyle bir şey söz konusu olamaz.
Nedir bu yani, sanki bir eşya üzerinde hiç bir hak ve iddiada bulunulmayacağına dair, ibraname veriliyor gibi.
Anlamadım ya ben. Nasıl yani, annesi ve babası kendi çocuklarını istemiyorlar mı?hadi onlar istemiyorlar, sen ein misin evlenmek istediğine? sonradan fikrini değişmeyeceğpine emin misin? Tabi eğer ailesi bu konuda ciddi ise ve hatta seninle birlikte notere kadar gelip böyle bir vekalet bile verdilerse helal olsun diyorum başka bir şey demiyorum.
Yaasal olarak sorun olma kısmına gelince, Öyle noter vekaletiyle olmaz bu işler. Mahkeme kararı lazım. Hiç bir yargıçta o çocuğu sana vermez, ailesi bakamayacağını beyan ederse çocuk yetiştirme yurduna teslim eder. Ancak; Türk Medeni Kanunu'nun 12. maddesi "Onbeş yaşını dolduran küçük, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınabilir." düzenlemesine yer vermiştir. Bu durumda ailesi mahkemeye başvurarak Yargıçtan çocuğun ergin kılınmasını isteyebilir. Evlilikle ilgili olarak 17 yaşını doldurmayan kişilerin evlenemeyeceği yönünde hüküm var ama olağanüstü hallerde Yargıç 16 yaşaizin verebilir. Hamilelik gibi olağanüstü bir durum sözkonusu olabilir ancak Türk Ceza Kanunu'na göre de 18 yaşından küçüklerle rızası ile ilişki kurulması sonucu 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor. Bu büyük bir çelişki. Birde 15 yaşında ergin kılınan bir çocuğun evlenememeside saçma oluyor, ergin ama evlenmesi yasak. bunuda anlayabilmiş değilim. Neyse Allah o kız çocuğuna kolaylık versin, Sorumsuz bir aile, iyi niyetli ama ayakları yere basmayan bir sevgili. Ne diyeyim ben şimdi?
ya buraya anlatamadığım ailesi ile ilgili bi çok sorun var.tv lerde görüyoruz çocukları doğurup çöpe atıyolar benimkide atılmamış hali...çok özel konular var.annesinin babasının yüzü yok.şu anda askerliğimi yapmadığım için ve benden önce abimin evleneceği için sevgilimle evlenemem.almayacam demiyorum 1-2 sene içerisinde alacam.o süre içersinde de aynı evde kalmadan ananemin evinde kalacak.zaten ailemi tanıyor.en iyisi yaşını büyütmek.kemik yaşı hesaplandı zaten.bundan sonraki evraklar nelerdir???
cevaplarınızı için tesekkürler inanmayanlar içinde şu nu diyorum '' ne insanlar var!''
böyle birşey olmasa buraya üye olmazdım ve derdimi buraya dökmezdim
Evlendikten sonra esimize evlenmeden once edindigimiz evde oturma izni verince Aile Konutu magduru olacakmisiz gibi gorunuyor. Kiraya cikmak daha mi...
1986 yılında evlendıgım esımden 10.03.2008 tarıhınde ayrıldım.2000 yılında evde tekstıl iş yaparak kaba ınsaattn ev satın aldım.Daha sonra sonra onu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku