merhaba,
ben mart 2007 de istanbul tasdelen konutları ndan ,Temmuz 2007 de teslim kosulu ile bir daire aldim.(Temmuz ayinda esimin is degisikliginden dolayi eve tasinmam gerekliydi).Satis sozlesmesi daha sonra degistirilerek site cevre duzenlemesi Aralik ta bitecek ama siz Temmuzda tasinacaksiniz denerek teslim tarihi Aralık 2007 yapıldı.Bende hala Temmuz 2007 tarihli sozlesmede duruyor.Nisan 2008 e geldik ama Dairem ve site hala bitmedi ve ne zaman bitecegi belli degil devamli olarak teslim tarihi Demo insaat tarafindan uzatiliyor.Sonradan ogrendimki benden once aralık 2006 teslim tarihiyle ev alanlarda var .Gecikme bedeli icin sozlesmede 100 usd yazili.Bu para hala odenmedi ve verdigim kiraya gore cok dusuk,sozlesme imzasinda yukseltilmesini istedigimiz halde butun sozlesmeler ayni denerek yukseltilmedi.Ayni firma istanbul da,antalya da ve Rusya da 6 farkli site daha yapmakta yani ufak bir firma degil.
Benim sorum, firma hakkinda isin teslim tarihinin gecikmesi ve bundan dolayi olusan maddi kayiplarim icin hatta musteriye bilerek yanlis bilgi vermeden dolayi dava acabilirmiyim?Bunu onerirmisiniz?
Birde insaat firmasinin yaptigi insaat icin belediye veya baska bir kuruma karsi insaati bitirmek icin sorumlu oldugu limitli bir sure varmi?Bunun icin firmayi herhangi bir kuruma sikayet edebilirmiyim?
İlginiz ve yardimlariniz icin tesekkurler