arkadaşlar ben TSK da görevli bir muvazzaf subayım. Aralık ayında sağlık problemim nedeni ile hastaneye başvurdum sorunum çabuk yorulma halsizlik ve çarpıntı. Doktorlar bu problemlerimin Obeziteye ve Karaciğer enzim yüksekliğine bağlı olduğunu söylediler ve beni hemen kurula çıkarıp c/33 obezite + c/45 transaminaz yüksekliği 1200cal/gün diyet smk 3 ay hava değişimine gönderdiler. Bu 3 ayın bitiminde tekrar hastaneye başvurdum ancak karaciğer problemimin altındaki nedeni bulmak için bir gastroenteroloğa muayene olmam gerekiyordu beni bölge hastanemiz olan etimesgut as.hast.sevk ettiler.Burada karaciğer enzim artışımın da kilo ile ilgili olduğunu söyleyip beni endokrin polikliniğine sevk ettiler. Endokrinden Tekrar kurula çıktım. Tanım c/33 morbid obezite 1200cal/gün diyet 3 ay sonra smk olarak değişti, karaciğerden işlem görmedim. Ancak bazı askeri nedenlerden dolayı bu sefer hava değişimi vermediler. Şuan görevdeyim ve 3 ayın bitimine çok var ancak kilomun fazlalığı bana şu an çok zarar vermekte. Ben de karara itiraz niteliğinde dilekçe yazdım ancak 1 buçuk ay oldu cevap gelmedi. her makamın dilekçeyi 1 ay bekletme yetkisi olduğunu biliyorum ancak hem bedeni hem de ruhsal olarak kötü durumdayım. İş yüküm ağır gün geçmiyor ki yeni bir kiloya bağlı ortopedik problem ortaya çıkmasın. Bana çözüm önerebilecek kimse var mı? Aranızda doktor varsa Morbid Obezite teriminin ne kadar ürkütücü bir tablo olduğunu bilir Saygılar...

Bilgilendirme olarak sunuyorum:

Madde 33 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)
A) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.
B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın,Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.
NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
C) 33. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
D) 1. Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.
NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

Benim fazlalığım 55 kilo yani d dilimine uyuyorum ama 1 yıl takip gerektiği için nekahat olarak değerlendirip c33 veriyorlar ama benim dilimim aslında askerliğe elverişli değildir yani D kodu... Böyle bir durumda beni göreve göndermeleri hukuki olarak ne kadar doğru. Görev esnasında
kalp krizi geçirme ihitimalim bile var ama yasa koyucu bunu nasıl doktorun insiyatifine bırakmış hayret ediyorum. Er olsaydım B dilimine bile girsem bana çürük verirlerdi benim suçum muvazzaf olmak mı? Saygılar