Sayın Hukuki Net yetkilileri, ben öğretmenim ve şu anda ilginç bir problemle karşı karşıyayız. Problem şu (kısaca), bizlere 1998'den beri verilen seminer dönemi ders ücretlerini yönetmeliklerde yeri olmadığı için yanlışlıkla verildiğini söyleyerek geri istiyorlar. Sebep olarakta açık hata olduğunu dolayısıyla sizin fark ederek bu paraları almamanız gerekirdi diyorlar. Haliyle biz açık hata kavramına takıldık. "Açık Hata" nasıl tanımlanır? Bütün Türkiye'de ki (en azından her ilde bir adet bulunan doğrudan "Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü" ne bağlı Anaokulu öğretmenleri için geçerli) ana okulllarında görevli bütün öğretmenlerin, mutemetlerin, tahakkuk memur ve amirlerinin, milli eğitim müdür ve yardımcılarının, milli eğitim bakanlarının, okul öncesi genel müdürlerinin, defterdarların, mal müdürlerinin, vb... 1998 yılından bu güne kadar göremedikleri hataya açık hata denebilir mi? Lütfen bizleri bilgilendiriniz. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyoruz ve çalışmalarınızda başarılar dileriz. Saygılar.