Öncelikle boyle bir site kurdugunuz için cok tesekkurler .Sorularımın coguna simdiden cevap buldum (4 ay bekle ihtar cek 6. ayda dava ac gibi)ama herkesin durumu birbiriyle aynı olmadıgı için yinede sorunumu yazma geregi duydum.Evleneli yaklasık olarak 6 ay oldu. Ama eşim 1.5 ay once babasının evine
gitti.Evden ayrıldıktan bir hafta sonra eve donmesi icin telefon actım, eve
donmek istemedigini ,konusmak istemedigini soyledi. Babasıda evini bir daha aramamam ve evine
gelmememi soyledi. o gunden beri benim babam ,babasıyla iki kez gorustu neden
olarak nisanlıyken yaptıgımız tartısmalar ve kurban bayramın ilk gunu
ailesine goturmememi gosteriyolarmıs(2.gunu gitmistik). Fakat komsularından
duydugumuz kadarıyla benim ve kız kardesimin beraber onu dovdugumuz gibi
korkunc iftiralar atmaya baslamıslar tabiki boyle birseyin aslı astarı
yok. Bu iftiraları duyana kadar bosanmak istemiyordum ama boyle bir iftira atan biriylede bir daha beraber olamayicagimi anladım.Bosanmak için ne yapmam gerekli? Anlasmalı bosanmayı teklif ettim ama herhangi bir cevap alamadım sanırım nafaka yuzunden. Boyle bir durumda nafaka vermek zorundamıyım? Yardımlarınız için simdiden tesekkurler. Bu arada babama ait binada yine babama ait bir dairede kalıyorduk uzerimde bana ait hic bir mal yada mulk yok boyle bir durumda nafaka almaya hak kazanabilirmi ? Su an calisiyorum fakat aldıgım paranın yarısını evlenirken aldıgımız esyaların borclarını odemek için harcıyorum yani daha borclarım bitmeden esim evi terketti (sadakat)
Medeni kanun Madde 164 - Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
Yani ortak konutun terk edilmesinden itibaren 4 ay geçecek, bu 4 ayın sonunda ihtar kararı vermesi için Aile mahkemesine başvurulacak, mahkemece verilen ihtar kararı terkeden eşe tebliğ edilecek ve tebliğ gününden itibaren 2 ayın geçmesi ve terk eden eşin ortak konuta dönmemesi halinde terk nedeniyle boşanma davası açılabilecektir.Görüldüğü üzere 6 ayın dolması yasa tarafından bu davanın açılabilmesi için şart koşulmuştur.Bu hususa dikkat edilmesi gerekir.
Medeni kanun Madde 175 - Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
Görüldüğü üzere terkeden eşin kusurlu olduğu ispatlanırsa nafaka ödöme yükümlülüğünüzde olmaz
Burada kusurdan kasıt ne bilmiyorum ama kesinlikle dayak yok. Eşimle beraber her hafta sonu ailesine ziyarete giderdik akrabaları bayagi bir kalabalıktı(7 amca 2 teyze hepside istanbulda oturuyodu ya) 3-4 gunde birde akrabalarına gitmek isterdi ama bunları kulak arkası ederdim cunku isten saat 7:30 gibi cıkar aksam saat 10 gibi evde olurdum dolayısıyla gitmemiz imkansızdı bunları bahane ederek ozgurlugumu kısıtladı diye bir sey iddia edebilirmi acaba? Yada hakaret ediyodu diye birsey iddia ederse ne turlu bir kanıt sunmaları gerekir (dayagi ispat edemez. Zaten oyle bir seyde yok. Hakaret etmiş olabilirim ama gitmesiyle kesinlikle alakası yok).
Boşanmada kusur, şiddetten başka davranışlarla da olabilir. Hakaret etmiş olabileceğinizi yazmışsınız. Bu kusur olarak değerlendirilebilir. Tabii bunun şahitle ispatlanması gerekir. Karşı taraf bunu başarırsa tazminat ve nafaka elde edebilir. Bu arada, sizin üzerinize hiçbir malvarlığı olmasa da, tazminat ve nafakaya hükmedilebilir. Zaten bu tür maddi içerikli kararlarda hakim her iki tarafın ekonomik ve sosyal durumunu göz önünde bulundurur. Anlaşmalı boşanma zaten en az 1 yıllık evli olmadığınız için gündeme gelemezdi!
Hakaret nedeniyle gitmedi ama. Ben 4.5 aylik beraberlikte hakaret etmiş olabilcegimi kastetmiştim yani ben ona hakaret edip o bu nedenle gitmedi. Şahidi ancak kendisi herhangi birine soylediyse bulabilir yani hakaret ederken yanımızda kimse yoktu. Aile geleneginden gelen birsey ne olursa olsun tartismani baska birinin yanında yapmadır. Ne diyim Allah hayırlısını versin herkese. Ben hala neden gittigini bile bilmiyoken nelerle ugrasiyom.
Terk sebebiyle açılan bir boşanma davasında madde 164 e göre bütün prosedürler yerine getirilmiş, 4 ay + 2 ay beklenilmiş, çağrı yapılmış, terk eden...
Ben bir soru sormak istiyorum. eşimle geçinemiyorum son oluşan olaylardan dolayı babamın evine geldim yani terk ettim kendi tarafımdan 1 ay önce dava...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku