Sayın hukuki.net üyeleri;

Denetçi olarak görev yaptığım kooperatifte bazı dolandırıcılık şüpheleri duymaktayız, şöyle ki;

- Daha önce kooperatif üyesi olmayan yönetim kurulu üyelerinden birisi -eski bir bayındırlık çalışanı olduğu için kendisi hak edişleri vs takip etmektedir- aniden müteahhidin sahibi olduğu daireye sahip olarak reel üye haline getirilmiştir.
- Aynı şahıs kooperatifin hakkını savunmak yerine, sürekli müteahhidin yaptıklarını haklı çıkartmaya çalışmaktadır.
- Kooperatif başkanı da aynı şekilde müteahhide karşı çıkmamaktadır.

Bunların yanı sıra kendi aile şirketimizin mali müşaviri ile beraber yaptığımız denetimler sırasında bazı aylarda hakediş olmaması gerektiği halde, toplam iki üyenin aidatı kadar bir hakediş düzenlenerek, para kooperatifin hesaplarından çıktıktan bir kaç dakika sonra tekrar yukarıda bahsi geçen üyelerin adlarına aynı hesaba geri yatırılarak aidatları ödenmiş, bu da şüphelerimizi kat be kat arttırmaktadır.

Denetçi olarak sesim bir noktaya kadar çıkmakta, her ne kadar elimden geldiğince göz açtırmamaya çalışsam da bu arkadaşların şahsi hesaplarını incelemek gibi bir şansım yok.

Bu konuda kime başvurabilirim? Şüphelerimde haklı olmayabilirim, ama bu şüpheyi de daha fazla üzerimde taşımak istemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.