Herkese iyi günler dilerim, kullanıcı sözleşmesi üzerine birkaç sorum olacaktı, sizden yardımlarınızı rica ediyorum bu konuda.
Şimdi sorunuma gelirsek;
Çok yakında web üzerinden hizmet verecek bir projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz, tık başına ödeme yapan bir reklâm sitesi açmayı planlıyoruz.

Örneğin Google Adsense gibi bir sistem olacak. Bir web sitesine sahip kişiler bizim sitemize gelip bir üyelik alacaklar, daha sonra sistemimize sitelerini ekleyecekler, bizde onlara birtakım reklâm kodları vericeğiz, kullanıcılar bu kodları sitelerine ekleyecekler dolayısı ile bizim reklâmlarımızı sitelerinde yayınlamış olacaklar. Bizde bunun karşılığında onlara belli bir ücret ödeyeceğiz.

Şimdi böyle bir sistem için bir kullanıcı anlaşması hazırlamamız gerekiyor, kullanıcılar sisteme kayıt olurken bu anlaşma kurallarını kabul ettiklerini beyan ettiklerinde sisteme kayıt olabilecekler. İşte anlaşmanın içeriğinde sitelerin yasal olması, site sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması gerektiği gibi birçok madde olacak.

Birinci sorum bu anlaşmayı biz hazırlayabilir miyiz yoksa bir hukukçunun hazırlaması şart mı?

İkincisi ise bu tür anlaşmaları incelediğimizde bazı terimlerin tırnak içinde yazıldığını gördüm. Bunun anlamı nedir. Örneğin: “arasındaki işbu sözleşme ("Sözleşme")” yada “Çevrimiçi Programı ("Program")” yada “Standart Hüküm ve Şartları’ndan ("Hüküm ve Şartlar") oluşmaktadır” gibi tırnak içinde bazı kelimeler yazılmış. Bu kelimelerin tırnak içinde yazılmasının sebebi nedir, ne anlam ifade etmektedir bunları merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.