Merhaba

Bi sorunum var.Mevzuata,kanuna ve foruma baktim bi açıklık getiremedim.

7 aydır bir bankada çalışıyordum.Istifa ettim..28 günlük ihbar süremin dolmasına bi hafta kadar var.Bir haftalık tazminatımı ödeyip ayrılmak istedim.Eğitim almıştım...Bunun tazminatı benden istenecek...(Kabul edecem veya etmiyeceğim,bu konuda yapılabilecekleri öğrendim forumdan)..Ancak eğitim masrafları daha kesinlesmemis bu yüzden benden boş senede imza atmamı istiyorlar.

1.Is akdi feshinde böyle bi şey var mı?Senede imza atmam istenebilir mi?
2.Ibraname de sonradan meydana cikacak zararlarin istenebilmesi gibi bi madde var sanirim.Bu maddeyi one surup veya boyle bi madde ekletip imzalamamak isteyebilir miyim?
3.Ben bi haftalik ihbar tazminati verdikten sonra veya ihbar suresi dolunca is verenin yapmasi gereken yukumlulukleri var mi?Mesala çıkışımı yapmak ve hizmet belgesini vermek gibi?

Açıkcası belli bi ücretin üstündeki meblagları kabul etmiyeceğim ve hakkımı arayacağım.Boş senede imza attarsam hakkımı arayabilme opsiyonumu kaybetmiş olurum kanımca.Ancak SSK çıkışı ve Hizmet belgesi de başka bi yerde başlayabilmem için acilen gerekli...Ne yapabilirim,nasıl bi yol izlemeliyim?

Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler